用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 RO與27/3 自一自二結果的關係
發新帖回覆
樓主: Macy
go

RO與27/3 自一自二結果的關係 [複製鏈接]

Macy 發表於 24-3-27 15:01
回覆 B.B.BaBa 的帖子
想准确,就要按每间学校去收集资料。例如QC:
小学 - 3C1D/1线/2线。
级排名多少/乐器几级/运动校队/运动全港排名/辩论/奥数/其他。
面试时表现:英文/中文/数学/科学/时事
43人中如果有几个愿意真实share已经很好。

神神媽媽 發表於 24-3-28 09:10
仔仔自一中QC, 呢間收咁少,所以中左好surprised

知名小學/級頭/管樂8級/有運動但唔叻/有奧數獎 ...
"知名小學/級頭/管樂8級/有運動但唔叻/有奧數獎/操行好有校內服務

面試表現相信ok"

这个情况,QC都不选你,都不知道还选谁?

級頭 - 意思是级1-3之内?

Leedsforever 發表於 24-3-28 09:40
你仔仔好叻,朋友小學級一男仔自一QC自二SJC都唔收,結果入SPC。你係咪又係中QC及SPC呀? ...
神神妈妈这个profile, 这次选QC和LSC,都全中。如果选SJC,不会不中吧。

神神媽媽 發表於 24-3-29 13:55

男生可以入嘅最top學校你都攞到offer, 我諗如果4大女直可以俾你個仔考佢應該都可以考到,咁就真係橫掃全港。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊