用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 hkugac vs spc
樓主: miss_siu88
go

hkugac vs spc [複製鏈接]

liverpool2023 發表於 24-3-29 12:34
你呢個組合咁特別?
唔係間間學校同時有雙史,VA唔係間間有
但你話SPC要讀呢啲係咪唔可以差?我又覺得唔駛 ...

Sorry, 講得唔清楚

要中四讀Phy, 中三 History, Chinese History, VA 唔可以差

要中四讀IAL, 中三 中文唔可以差?

jjbbmom 發表於 24-3-29 13:38

要中四讀Phy, 中三 History, Chinese History, VA 唔可以差

明白了
我諗IAL係既,但Physics我又無聽過有人怕入唔到,90個位,90/180喎!

回覆樓主:

這理可以理解一下何為SPC, 可帶給學生那些視野和培育,好多時啲event ,學校會好放心和信任讓,學生安排和主導!而運動亦多在D1 組別及有多項冠軍!所以Paul boys 多是讀得玩得!
http://www.spc.edu.hk/news_detail.php?type=event&na_id=3070&year=2021&mid=2-24

jjbbmom 發表於 24-3-29 13:38

要入 IAL 班只計 數學,phy chem bio

(利申,兩三年前,現在唔知,我仔是 IAL 班的)

JAL 發表於 24-3-30 10:20
要入 IAL 班只計 數學,phy chem bio

(利申,兩三年前,現在唔知,我仔是 IAL 班的)

請問當時 IAL 競爭大嗎?

入唔到 IAL 的小朋友係唔係都好難入到 DSE physics?

jjbbmom 發表於 24-3-30 12:15
請問當時 IAL 競爭大嗎?

入唔到 IAL 的小朋友係唔係都好難入到 DSE physics?

都多人揀。
聽我仔講 dse physics 應該唔太難入
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊