用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 hkugac vs spc
發新帖回覆
樓主: miss_siu88
go

hkugac vs spc [複製鏈接]

CKBCHU 發表於 24-3-28 18:19
恭喜你! 兩年前我哋都有同一個難題。最後我哋選擇咗SPC.  囝囝讀得好開心! 係難揀架,用呢個假期諗清楚! ...

請問 SPC 係唔係理科位唔夠?

SPC chem, econ 90 個位,physics 60 個位, 其他男校好似多過佢
但係佢人數就多人好多 (E.g. 180 - 210),好似選科上,如果想選比較熱門的 chem + econ + physics 都要先同其他同學打一場仗, 血流成河

Charlotte_mom 發表於 24-3-29 12:11

呢方面我認同

唉....我都煩緊,通過大家的分享,似乎SPC的情況係,如果要讀 physics, History, Chinese History, Visual Arts 唔可以差

如果要讀 IAL, 係唔係中文都唔可以差 ga?

liverpool2023 發表於 24-3-29 12:34
你呢個組合咁特別?
唔係間間學校同時有雙史,VA唔係間間有
但你話SPC要讀呢啲係咪唔可以差?我又覺得唔駛 ...

Sorry, 講得唔清楚

要中四讀Phy, 中三 History, Chinese History, VA 唔可以差

要中四讀IAL, 中三 中文唔可以差?

JAL 發表於 24-3-30 10:20
要入 IAL 班只計 數學,phy chem bio

(利申,兩三年前,現在唔知,我仔是 IAL 班的)

請問當時 IAL 競爭大嗎?

入唔到 IAL 的小朋友係唔係都好難入到 DSE physics?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊