用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行入伊中同學
發新帖回覆
go

自行入伊中同學 [複製鏈接]

請問伊中面試模式係點樣(emoji)(emoji)感謝大家幫手
   0    0    0    0

回覆 tracyloong 的帖子

整個interview時間大約30 minutes中文:三分鐘內廣東話讀完一篇文章,回答問題,需要解釋個別成語的意思
英文:三分鐘內閱讀完一篇文章,我女話讀完好似有分享心得,我女平時係講英文,所以覺得簡單,段英文唔長
數理邏輯:限時內回答盡可能多的問題,心算,我女話題目簡單
生活題:例如對AI的看法
希望能幫到你啦

YJWWW 發表於 24-3-29 13:29

整個interview時間大約30 minutes中文:三分鐘內廣東話讀完一篇文章,回答問題, ...

多謝你的資訊!請問你囡囡是否成續都係前3? 是跨區嗎?

係,同埋跨區,自一QES,自二MCS好幸運都收到offer,但我女係鍾意男女校多D,依家仲煩緊揀校

見你係之前post問,唔係已選定HY?又想讀返官津?

lot888 發表於 24-3-29 18:16
見你係之前post問,唔係已選定HY?又想讀返官津?
哈哈,係呀,其實我女佢仲未揀定,搖擺不定咁魚與熊掌不可兼得,自行報名時佢最鍾意QES,依家又話HY都鍾意

YJWWW 發表於 24-3-29 18:27
哈哈,係呀,其實我女佢仲未揀定,搖擺不定咁魚與熊掌不可兼得,自行報名時佢最鍾意QES,依家又 ...

協思勁好多喔!點培養小朋友,好羨慕
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊