用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 機票
發新帖回覆
go

[英國] 機票 [複製鏈接]

昨天仲係一萬零四百(CX,七月英國返香港,九月香港返英國),今日突然變成一萬三千蚊!點算好!大家有冇經驗係會落返還是繼續升㗎?好後悔冇買到!
   1    0    0    0

機票一向都海鮮價,答唔到你實際情況, 你等多兩日再睇過。如果9月回去時是開學日子, 咁加價機會大於減價。
我3月中買5月中倫敦香港來回機票,逗留香港3星期, 由£722, 突然加到£9xx, 隔幾日又變返£78x , 再隔兩日又減到£68x ,我即買, 買完第二又升返上£9xx ,之後又回返£7xx .

munce 發表於 24-4-26 12:35
昨天仲係一萬零四百(CX,七月英國返香港,九月香港返英國),今日突然變成一萬三千蚊!點算好!大家有冇經 ...

如果係讀中學,7月回港,9月頭就飛回英,係貴dd。如果讀緊大學,6月中尾飛,9月中先返英,會平一點。我上星期先買完BA,直航,7千9。你或者考慮坐轉機啦,夾下價先。

回覆樓主:

我女打電話上英航買,5/7 飛香港,4/9 飛英國,$9200,你可以直接打BA CS 查詢,打電話個價錢平過online check。不過我係早2個月買

katrinafu 發表於 24-4-26 12:54
機票一向都海鮮價,答唔到你實際情況, 你等多兩日再睇過。如果9月回去時是開學日子, 咁加價機會大於減價 ...

好似股票咁

昨天仲係一萬零四百(CX,七月英國返香港,九月香港返英國),今日突然變成一萬三千蚊!點算好!大家有冇經 ...

用英國學生飛優惠碼望下。除咗九月開學好早已經搶咗輪,一月頭返去都已經搶晒

我三月底都好似你咁, 睇實七月返香港,九月回英國機票。機票一路升, 到四月頭發覺越嚟越貴, 好後悔三月底冇落手買。 誰不知, 日日睇,突然有一日早上, 見到trip.com 有 Swiss $8,200, 23kg來回, 立即買咗。 不足一小時後已經改返 $9400.
算係好彩!

CX價好波動
睇吓其他航空公司

我買咗Emirates 7 月頭返香港,8 月最尾嗰日返英國 $9400, 40 kg行李,仔話Emirates 飛機餐好味

暑假返香港機票我都唔敢過咗三月至訂,1月開始望,最後2月尾訂咗,除非CX開加班機就會再有一萬來回,否則票價好難回落。

暑假返香港機票我都唔敢過咗三月至訂,1月開始望,最後2月尾訂咗,除非CX開加班機就會再有一萬來回,否則票價好難回落。

yuyueng 發表於 24-4-28 13:53
暑假返香港機票我都唔敢過咗三月至訂,1月開始望,最後2月尾訂咗,除非CX開加班機就會再有一萬來回,否則票 ...

請問買一套9月飛英國開學, 下年6月尾回港, 係咪要等到6月尾先可以買呢?

依家係網上睇到的航班只可揀到下年4月.

NAMNAM媽媽 發表於 24-4-28 17:03
請問買一套9月飛英國開學, 下年6月尾回港, 係咪要等到6月尾先可以買呢?

依家係網上睇到的航班只可揀到下 ...

9月香港飛英國開學的機票未買就好拿拿聲買啦,越遲越貴,你買一年票,等有價錢及定左邊日返香港先再改日期。當年阿仔第一套學生機票我系2月份就買,跟住9月開學後知道邊日放暑假先改回程日期。

回覆樓主:

咁我要買咗先, 謝謝.

試過買Cx 12月返時,9月開學無耐就買,唔記得來回$9400定$9700,臨飛前約個幾星期要改期,要補錢,再睇吓想改嗰日係$6800,計返條數我取消機位再買仲平,早知唔洗咁急買.
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊