用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真幼稚園家長分享站-Part 3
樓主: 跳跳虎
go

大埔道崇真幼稚園家長分享站-Part 3 [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真幼稚園家長分享站-Part 3

himbb>以我理解, 她是大抽獎, 不需理會分數, 一切聽天由命!

我明年都跨區一試!
其實係一家四口子

yy13,
我係net 45, 通常d仔仔媽都會聽過英華呢間出名津校呀
我都想個仔讀呢間,不過機會真係好渺茫

yy13>>琴日老C話全日班今天會有通告講解詳情。
六頂帽思考訓練學d乜野:講下故事,讀下報紙,玩下遊戲.... 第一期主題是昆蟲,之後有成語,名人....(其實邊記得﹐老C話第日他們再遇到會有印象WOO!!!)我個人覺得六頂帽在K1未見效果,今年通告都CUT了K1。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

一家三口 寫道:
himbb>以我理解, 她是大抽獎, 不需理會分數, 一切聽天由命!
我明年都跨區一試!

真係好好彩呀,幾百人抽幾個佢都中....

朱MayMay 寫道:
Jennie :

真的唔該哂你, 要在小學通告處才找到, 但幼稚園無,
因呀仔出年讀全日, 有機會讀ma  
雖然 .... :evil:

喔!! 幼稚園部d 通告都未update!!!! 小學o個邊都有呀(PKG360607兒童思考訓練營dated 26/6/06)!!

學校d 行政佢地覺得好忙, 都唔會理下年係咪讀上定下午定全日啦.....
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

lamchu>>我個老c 唔係咁講, 佢話係響屋企接o左上校車, 然後直接去理大啦!!      但諗諗o下, 自己都會去, 咪想自己送佢去就算....
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

請問明天畢業禮可否拍照/ 睇dv 呀??   

jennie > 梗係可以啦!  
其實係一家四口子

我只是話崇真行政亂,學校其他都好好,我和小女都不拾得離開。

我的義工是懇親會,因她們扣了我一張票,放在劉姑娘處,她們原本叫我幫手派場刊,後因她們一時話要我,一時又不用,加上好遲才再找我幫手,我才拒絕她們。

讚成 好提議,咁錢綽芝媽咪你開新topic啦

錢綽芝媽咪 寫道:
跳跳虎
唔該晒!
話時話我地呢班舊生下年雖然唔係一齊讀書,但也可以照舊聯絡,不如開番個崇真舊生topic,妳地話好唔好呢!   

剛致電校車蘇先生查詢,13/7畢業生聚餐係有校車接送的 那天放11:00-11:30左右。

今天早上和仔仔換校服時,他唱起畢業禮首歌,我突然很想喊,轉眼間仔仔要畢業,快要升小一,實在很不捨得。我諗明天我實會喊,如果大家見到我喊請不要見怪   

我怕到時見到女兒上台領獎會
如果大家見到我喊請不要見怪     

ConnieBaby219 寫道:

我怕到時見到女兒上台領獎會
如果大家見到我喊請不要見怪     

CONNIE>>話事話我都驚呀!!!     

Jennie
明天見
一齊     

咁明天大家齊齊     

跳跳虎>一想起妳明天出席畢業禮, 即時在我腦內, 想像一下囡囡明年畢業時的景象! 我都會
其實係一家四口子

錢綽芝媽咪 寫道:
phyllic
我好同意呢間學校行政好亂,但譚校長盡心盡力搞很多好事,但下面的人員真是幫不到手,令很多家長十分不滿,我想妳的葉太叫好做義工是畢業禮,因為她也有叫我,我也以為懇親會不用買飛,以為自己是義工,但後來也要買飛,算啦!反正最後一年了!不過崇真是一間好學校,不應該被這些行政事影響聲譽!

Agree!我覺得校長好好!

請問畢業聚餐,家長是否要出席?或者問可否出席?

唯有帶多兩包tissue抹眼淚la     

phylli 寫道:
請問畢業聚餐,家長是否要出席?或者問可否出席?

應該只有小朋友,彤彤話食buffet喎
‹ 上一主題|下一主題