用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真幼稚園家長分享站-Part 3
樓主: 跳跳虎
go

大埔道崇真幼稚園家長分享站-Part 3 [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真幼稚園家長分享站-Part 3

跳跳虎 寫道:
畢業禮那天一聽了"師恩難忘"這首歌,我忍唔住有少許眼濕,好彩都無喊,但仔仔竟然喊 佢話唔捨得d同學仔同老師   

畢業禮那天仲有一件事很嬲 當K3學生上台唱"師恩難忘"時,我仔也有份表演,我老公便企在原位攝錄,但竟然有2至3位男家長離座,走了去前中間遮住了仔仔,影到佢位男家長既後腦    咁我老公轉了另一面影,果幾位男家長就移黎移去,遮住哂 我好彩都影到大部份,我前面的家長,就原全比佢地遮哂影唔到 點解d家長咁自私

當日我

返而我和DADDY 坐樓坐起由尾數落2行, 冇比人遮住. 不過真係要金精火眼, 才望到囡囡在那裡.
其實係一家四口子

snoopy 寫道:
Hi ANGELCHANMA:

昨日在後台太亂,太多人, 無時間同你說話, 你星期五會唔會帶同嵐嵐回學校玩呀!

我昨天都很累, 因下午去了換ID CARD, 之後再到Disneyland 玩到八點幾!後天約了9:15見老師, 會帶埋嵐嵐去, 你約了幾點?到時見!

lam's-mother 寫道:
Jennie,

你囡囡係咪低信班呀? 如我無收錯風, 班主任應該係廖老師

真的嗎??!!!     

lam lam係咪又係下午班??  
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

snoopy>>我女今年幼班個許老c 都係我地家長同小朋友都好好好鍾意o既老c......唔豬點解崇真d 許老c 特別受小朋友鍾意....所以都有d 唔捨得.   

一家三口>>見你女d 相真係想像唔到你個樣...但真係有d唔多似, 大女係咪似daddy??    其實我同阿女一個樣, 我餅成日話唔會走失.    係阿女無我咁豬樣o者.     乜你畢業禮坐尾2行??! 我坐左邊尾4行喎....

mylee>>入來讀之前都知admin 問題, 不過都無法, 最緊要係比o左學費唔好當無比就得啦.....因為我無hsbc a/c, 所以只好每個月開票交回學校.  
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

醒目開學勳章

jennie, 一家三口 > 畢業禮我都有帶亞囡番去睇, 都係坐樓座尾3-4 行, 但5係好見到你地既 最終幾點至完, 10:30 趕下場5走5得, 亞囡係想睇埋d 同學仔攞獎, 搞到佢不知幾失望 :cry:

得意媽, jennie > 誤會啦! 我畢業禮我冇去呀. 我係懇親會坐樓座尾2行.

jennie > 大囡是似爸爸, 有7成似啦!  
其實係一家四口子

Hi  Snoopy,

我仔仔明年都係升上高仁班, 不過就抽唔中全方位, 唯有同佢報什麼六頂帽思考班.

我個仔同我講話許老師做返班主任, 我都唔係好信佢, 以為邊有這麼快就知道邊個做班主任.

HAPPYMA,

懇親會午飯後,我哋兩個囡囡玩得好開心,影了很多相,佢哋好似TWINS呀,遲D比噃D相你,你大女好乖,全程充當攝影師.

happyma 寫道:
yymum

囡囡今年升高義班, 好可惜無得同妳個女一班. :cry: 唔知有無其他高班家長可互相聯絡呢?

琴日第一次參加懇親會, 感覺很好, 簡直意料之外, 真係辛苦哂d老師, 家長義工 + 所有工作人員    , 有d遺憾係校長到左場,都唔講番2句, 鼓勵下d員工, 學生, 我覺得有d唔係好尊重law,  :evil: , 可能全日太多場lah

yymum

係咩 , 佢地無一個人話比我知tim , 我大女靜係鍾意同人影, 唔鍾意比人影ka :evil: , 遲D比相我...真係麻煩哂你lah   

有無人知其實學校係點編班ka? 下年高班係咪有7班, 3上, 3下,1全日

其實校長年年都會上台講兩句,今年第一場,她為了小六放榜,無到呀,第二場趕到已好好啦。

年年我都會申請假期出席呀,因年年都好感動呀。
k1:小女第一年出席,碰著有些發燒,吃過退燒藥後,便由她去,又不能跟老師講,只好祈禱,幸好,順利完成,就算在冷氣下,穿吊帶裙,也退了燒。
k2:小女與我有經驗,大家帶著興奮心情去觀賞,看見小朋友唱出對天父讚美的歌+舞蹈,真的美極。
k3:小女有幸在第一場做小司儀,但因家中工人被炒,我忙著做家務,要暫與她爸爸夾更表,變了我常返下午班,無太多時間與她練習,有幸周老師晚上近10:00仍致電告之情況可以更好,我還有時間幫她練得好D,結果,感謝天父聽我們每晚的祈禱,令小女能完成此表演。

我在這數天出席學校的節目,我都忍著不捨得的心情,免影响小女演出,但直至昨晚祈禱,知道今天敍餐後,便是真的離開,聲音也變得沙啞,今天我本可以11:00 AM 到校接她回家(返下午班),但我最後仍由她乘校車回家(1210),讓她多些時間與同學、老師、校車司機叔叔及姨姨一聚。

另一角度,幸好小女將來讀的小學也近崇真,掛住老師,可以行斜路上去探訪下。     

轉眼間仔仔已在崇真渡過了3年,今天畢業生敍餐後就要告別校園,近排仔仔時常說不捨得同學仔及老師。
我都要告別這topic了,但有空時我會再回來這裏

各位K3舊生家長,之前錢綽芝媽咪提及過的開崇真舊生topic,大家認為好唔好?等我地一班舊K3家長繼續傾談小朋友升小一的事及其他?如大家讚成就於媽媽會所開topic.

跳跳虎,
錢綽芝媽咪已開了06崇真舊生會,在談幼稚園內,你找到嗎?

各位升高班小朋友的家長,歡迎你地都來呢邊傾 -
大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦!

simsim,
已找到,thx!

06年崇真舊生會click here!
‹ 上一主題|下一主題