用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 樂基 (九龍塘 ) 2005
go

樂基 (九龍塘 ) 2005 [複製鏈接]

醒目開學勳章

樂基 (九龍塘 ) 2005

* 2005 * up-date 資料

GF
----
1) jm03

GC1
------
1) ekan - Beatrice
2) 劉太 - Adrian

GC2
-------
1) BOBO128 - Chloe
2) sueyen - Heaton
3) 12355 - kasper

GE
------
1) vivianjasper - jasper
2) amy_chan - angus

NC1
------
1) Shermanmum - Sherman
2) joeykachunpak

高班
------
1) ddd
2) Masaka-Lam Chun Ming(GA2)

Re: 樂基 (九龍塘 ) 2005

Beatrice 第一次正式返學,去年只在Kids Gallery上過Playgroup.所以真的請各位媽O米多多指教.

醒目開學勳章

ekan,

kids gallery 好吾好 ?
我想幫 chloe 係果到報 興趣班 !

BOBO,

請 up date 返去頭頂!

GF
----
1) jm03

GC1
------

GC2
-------

GE
------

NC1
------

高班
------
1)ddd
안 녕 하 세 요

BOBO,
逃學
안 녕 하 세 요

Dear all,

e.....轉咗地方傾........報到~報到!  

Oh! 原來仲未搵到同班同學呀!    

嘩! BOBO 就好啦......有得去 Disneyland! 好玩嗎? 返嚟報料啦!   

Hi Bobo and all

Kids Gallery 的確幾好0架,Beatrice0係0個度玩得好開心.

我想請問有三本細課本是否要每天帶回校?
1. Nursery (English)
2. 普通話親子閱讀書
3. 中文多元智能學習冊

ekan

醒目開學勳章

dear all,

我開新 topic , 係因為想整理下大家資料 ....大家睇都方便 d

YEN, jm03

我都知道 ...但真係好想同 chloe 去 !
chloe 今日玩得好開心, 開心都佢 ... 難以形容 !
但天氣真係好熱 .... 10 點到 1 點 真係好辛苦 !
之後睇 show 就好好多 .... 好彩今日天氣好 !
雖然 hk disneyland 細, 但夠我同 chloe 玩 !
大都無用, 有小朋友想快 d 都吾得 !

ekan,

我考慮 chloe 係 kids gallery 報 course 玩 !
有沒有好介紹 ?

Bobo

1. Creative Movement
2. Art and Crafts

Kids Gallery

除以上推介,還有很多其他Course,入去看看吧.  

由 BOBO128 於 2005-09-06 23:15:04

GF
----
1) jm03

GC1
------

GC2
-------

GE
------

NC1
------

高班
------
1)ddd
2)Masaka-Lam Chun Ming(GA2)

Dear BOBO128,

Hello!  我已報道了.

I will pm you some enquiry,  pls check, thks.

醒目開學勳章

Masaka,

if u have a time, you can call me ....   & go to drink tea ...

Hi Suetyen,

我一定認得棠棠啦, 只不過返學嗰時仲未見到, 原來你認得Sherman和"姐姐", 等我返去問吓先!

你有冇參加家教會中秋活動, 即係"大埔天文臺"嗰個?

Hi BOBO128,

真係好咯, 有得去HK Disneyland試玩日! 有什麽好嘢食和什麽值得買嘅嘢呀?

ekan,

1. Nursery (English)
2. 普通話親子閱讀書
3. 中文多元智能學習冊
(這3本全部都不用帯回校, 俾家長睇架)

bobo, yen,

我發覺書包有本橙色嘅工作畫冊, 第1版印咗日期, 係唔係功課嚟? 幾時交呀?

昨日轉咗去GC2, 見到棠棠好乖坐係到上堂.

點解轉班? 想同你哋一班囉! 加上我想miss chan教吓我個頑皮仔, 囝囝又鍾意miss liz夠靚女.

bobo 你昨日去disneyland, 多唔多人呀? 我星期日同老公囝囝去, 多人到嘔, 好似去咗sogo門口咁! 嗰日又落雨, 都幾辛苦. 我哋已經好游閒咁, 樣樣都唔排隊玩. 只係睇咗2個show, 玩咗2個game, 坐火車, 睇巡遊同與donald影相. 因為用咗2次fastpass, 所以最耐係排隊影相, 要50分鐘!
disneyland對小朋友就真係好開心, 但大人就...., 不過點都應該去1次嘅.

bobo, 明早返學後唔好咁快閃, 等一等我, 我要俾嘢你呀.

Shermanmum,
我無參加"大埔天文臺"啊,因為睇星,好似唔多o岩我個仔,佢都未識欣賞,所以無畏浪費錢,等佢再大o的先去!

12355,
功課應該要當日做,第二日交喎,你無交功課
係啊,你早上返學,可否幫下我眼,睇下"棠棠"呢?幫我睇下佢o既情況,有無唔乖&蝦人!

BOBO,
你就好啦,有得去玩,仲要唔止去一次
你都幫下眼啦(睇"棠棠"),唔o該晒...................
안 녕 하 세 요

Thank you.

suetyen 講得對,有日子個頁0係功課,應該今日交的!
Beatrice 畫到全頁都係顏色,好抽象派Feel.名符期實的"塗鴉".

ekan,

係啊,真係"塗鴉"啊,都唔知佢劃乜,我問佢劃乜,佢話入面有daddy & 媽咪,但我一O的都睇唔出!
不如大家影下自己仔女劃o左乜,放上黎睇下 ,實好有趣!
안 녕 하 세 요

suetyen

Good idea! 不過今天沒有派回來,等下一次我收回學習冊定必馬上放上0黎給各位看看,之前我會同Beatrice做個訪問,嘗試了解佢究竟畫乜先.
‹ 上一主題|下一主題