用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 樂基 (九龍塘 ) 2005
樓主: BOBO128
go

樂基 (九龍塘 ) 2005 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 樂基 (九龍塘 ) 2005

12355,

sorry ! 今日我無送返學 ....我 only 接佢 !

yen & 12355,

我昨天去 disneyland -- only 1 萬人入場 ! 好正 !
而我一早 book 左 lunch & dinner, 所以不用等位.

玩 games 排隊 only 15 mins . 拍照約 5-15 mins 影 1 個人物. 但 mickey & minnie 就等左 30 分鐘.
我睇左 2 個 show ( GOLDEN MICKEY / LION THE KING ) ,  3 D , Winnie  the pooh, train , 小飛象 2 次.
沒有玩 bizz , 因為排到我地時, 剛剛機械問題 stop 1 hr.
shopping time 2 hrs ( 朋友係 staff 35 %)

BOBO128,

So glad to talk you on phone tonight and noted what kind information for my daughter which is so useful.  Many thanks!

Talk you later.
Do you see your palm? I think you have 旅遊命.
Have a nice trip!

醒目開學勳章

Masaka,

我只是俾小小意見你 !
我下個月去日本, 其實陪奶奶去, 還佢一個心願 ! 問心... 我麻麻地想去 !

各位早晨!

昨天收到家長通告, 話下星期五係中秋節 party, 仲話可以穿著中國衫, 咁你地會否比小朋友著中國衫? 其實班中又有幾多人會著呢? 每個月都有特別節日, 我怕冇時間次次幫佢去買, 但又怕個個著佢冇得著又唔係幾好咁!       

jm03,

大多數小朋友都會著中國衫,當然都會有其他小朋友著普通衫啦!其實唔係個個節日都需要特別打扮o架,所以唔洗驚無時間次次買!
o係我記憶當中,只係中秋節 party、農曆新年 party、萬聖節 party 需要特別打扮!
안 녕 하 세 요

醒目開學勳章

jm03,

我記得上年差不多有 80 %以上 人會著中國衫, 包括 Chloe & 棠棠 !

suetyen & BOBO128,

多謝你地嘅意見呀! 如果只係中秋節 party、農曆新年 party、萬聖節 party 需要特別打扮, 咁我覺得都可以接受的. 咁我下星期放工後要去 shop 吓喇!

係呢, 你地多數會去邊樹買架? 利源東西街? 花園街?  

醒目開學勳章

jm03,

我今日去過花園街 .. 無好選擇 !
我另一個媽咪介紹我去尖沙咀美利都大廈 , $40 - $80 一套 wor

jm03,

深水埗福華街一帶...都好多童裝,應該都會有中國衫!
안 녕 하 세 요

Hi 各位媽咪,

有無人會同小朋友報讀放學後嘅體操班同音樂班呀?
我想報體操班, 唔知好唔好呢? 不過無校車接送喎! :-|

12355,

我報o左體操班,音樂班唔夠年齡(3.5歲)!
校車應該有o既喎,你問下羅太啦,因我記得,佢話...如果參加學校課外活動,都會送埋返家!
안 녕 하 세 요

各位,

今天囡囡發燒,告病假一天,請問有沒有功課?

我在利源東街買了中國服,$70一件,但買不到合適的繡花鞋,尺寸太大了.

請問現在讀音樂班是否太早了? $1800 只是三個月的費用,三個月後又怎樣?

sorry,我今天做了問題媽咪.  

請問你哋有得攞上年學期尾時訂既相未呀? 仲有學校有冇比畢業禮時既相大家睇, 有得訂未?

suetyen & BOBO128,

I bought 中國衫 today la! Thanks!   

ekan,
唔洗一定要著繡花鞋O架,普通鞋已ok,你真係好認真喎!
以家讀音樂班都唔會太早,我仔上年兩歲幾時,都有讀,不過就唔係 Yip's 攪o既,音樂班...三個月應該都會再開班(程度再深o的o既班),詳情...你都係問下學校會清楚 d!
GC2 就有一樣功課,GC1 唔知係咪一樣有呢?

Cyrusmum,
未收到相!
未見有畢業典禮相睇!

jm03,

我仲未買o添
안 녕 하 세 요

醒目開學勳章

cyrusmum, yen,

我收左 ( 芝柏 - 學生相 ), 因為我俾左 另外 6 張學生相給 miss chan, 叫佢俾返 d 芝柏相我.

12355,

我想報 音樂班 , 但 10 月又報左通利  wonderful ( 排左 2 年期) ... 現在吾知道葉氏 / 通利 好 ????

jm03,

我都未買 ...

BOBO,

有d唔明, 其實嗰6張相係要自己出去影定由學校影嗰d扣起? 我無同囝囝出去影, 咁係唔係要帯佢去影返???

如果你通利 wonderful 排咗2年就緊係學通利啦! 唔啱未再返學校學過囉. 上次音樂班(不是葉氏)個導師都話同通利差不多.

你唔報體操呀? 我報呀, 又同棠棠做同學仔!

yen,

校車羅太話我遠, 課外活動唔送呀! 都幾煩. 你係唔係日日都俾棠棠在學校吃飯? 我諗住課外活動嗰日俾囝囝在學校吃飯. 又一齊啦.

棠棠應該認得我, 我在課室門口偷望入去, 棠棠見到就同我揮手笑.   不過我見到佢成日同朋友仔傾計.   

醒目開學勳章

12355, yen,

我吾會報體操班, 因為 miss chan 提議 chloe 報 d 教專注力 course ! 因為 chloe 已經好活躍 ! 專注力差 !

我想 mon - fri 都係學校食 lunch, 等 amy 回覆有沒有位.

maybe 10 月開始返 sat ( phonic & 手工藝 course )

eg : draw , music , 手工藝 , phonic crouse ...

吓! 我囝囝專注力仲差喎! 咁係唔係唔應該報體操呢?

10 月開始返 sat ( phonic & 手工藝 course )係邊到呀? 學校定出面? 有無好介紹?

你都無答我嗰6張相使唔使自己出去影???

12355,
唔洗再比第二o的學生相學校啦(芝柏相已夠用) ,bobo 因為6月頭...就去o左長假期旅行,所以學校先未比相佢,變o左開學先比返佢!
係啊,"棠棠"日日都o係學校食飯,因個衰豬成日蝦我 ,o係屋企..成日都唔食飯,所以咪比佢係學校食飯,以家有老師睇住,食得好o左
咁上完課外活動後,你咪要自己接囉 ,你條路好慢長喎!
"棠棠"應該認得你o架,因佢記性都幾好,佢同邊個朋友仔傾計呢(上堂時候傾計 !)?

BOBO,
我都覺得 chloe 專注力唔錯,因佢可以劃出有文有路o既畫,要坐定定劃喎 ,叻女!
你係邊到學 phonic?我都想幫"棠棠"報,但我有一樣o野幾擔心,因學校教個套 phonic,同出面o既教法...係咪會唔同呢?咁樣,會否令小朋友無所適從呢?
안 녕 하 세 요
‹ 上一主題|下一主題