用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 大角嘴天主教小學 大角咀天主教小學(海帆道)家長會-Part 2
樓主: Bowiema
go

大角咀天主教小學(海帆道)家長會-Part 2 [複製鏈接]

Re: 大角咀天主教小學(海帆道)家長會-Part 2

[size=large]Thank you auntie Sandy!!

Adrian

[size=xx-large]Adrain,
生日快樂)))

我好開心呀, JAMES 可以泳到自由式啦. JAMES 冇 SPORTCELL 嫁, 但經他努力後終於成功啦 
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

[size=large]多謝 lam2hei ee 個甘靚既蛋糕!!

[size=medium]Adrian

ADRIAN 哥生日, D EE 就浦曬頭  
[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

Good morning~

我遲0左都想講聲

[size=xx-large]生日快樂!!
Jamesmama 寫道:
ADRIAN 哥生日, D EE 就浦曬頭  

James 仔冇搭 校車啦. 我今日試帶他回校再搭巴士轉地鐵都唔洗30分鐘, james 可以sleep多幾個字, 我又可以save多幾佰元同當做運動. yeah!  

[size=large]Good Morning ~~~

Jamesmama,
甘就好啦, 等佢地可以瞓多一陣, 真係會好好多ga....

heiheikeikei,
Thank you你呀~~ 雖然昨晚不能出去慶祝, 不過大人都好開心lak....

bm,

妳好d未呀?takecare

請問各位家長可否提供資料如下:感激!

1)大天有無課後功課輔導班讓雙職家長安心留下小童在校做功課至父母放工去接佢地呢?
2)課外活動逢星期幾進行?係咪一星期只得一天?或是日日都有呢?
3)學校係咪英小?若果不是英小,英文程度如何呢?中文科是否普通話教學?學校對英語及普通話方面既培訓足夠嗎?
4)上下課時間是幾點?
5)中學派位成績如何?去band 1及英中有幾多成學生呢?

麻煩咁多位家長幫幫忙!!

做運動好ar

我太懶 :cry:
Jamesmama 寫道:
James 仔冇搭 校車啦. 我今日試帶他回校再搭巴士轉地鐵都唔洗30分鐘, james 可以sleep多幾個字, 我又可以save多幾佰元同當做運動. yeah!  

Bowiema,

睇嚟係我最遲添,不過唔怕有心唔怕遲 Adrian Happy Birthday to you..........                     :)   :)    :)    :)    :)    :)

Jamesmama ,

我仔還在吹波波之前他都不肯把頭浸落水到,只在水面吹波波終於上個星期日才肯把頭浸落水才學會。 唉距離可以游的那天還有耐       

蒲公英,

Thank you very much....thank you.
佢地下星期開始test lak, 開始準備未? 始終係第一次, 都會緊張d既, 仲記得舊年第一次真係好鄧佢緊張.  

早晨, 今日天氣很好

蒲公英

james 都係學了很久至有今日. 慢慢來啦. 其實有d攰, 教育小孩真要她多心機同時間. (sorry 心情有d   )

請問各位家長可否提供資料如下:感激!

1)大天有無課後功課輔導班讓雙職家長安心留下小童在校做功課至父母放工去接佢地呢?
2)課外活動逢星期幾進行?係咪一星期只得一天?或是日日都有呢?
3)學校係咪英小?若果不是英小,英文程度如何呢?中文科是否普通話教學?學校對英語及普通話方面既培訓足夠嗎?
4)上下課時間是幾點?
5)中學派位成績如何?去band 1及英中有幾多成學生呢?

麻煩咁多位家長幫幫忙!!

早晨
但我好眼訓     

Jamesmama,
為何心情有d   ??

easyeasy,

1)大天有無課後功課輔導班讓雙職家長安心留下小童在校做功課至父母放工去接佢地呢?------->今年有功課輔導班, 不過要另外比$join既, 但好似至5:30pm.
2)課外活動逢星期幾進行?係咪一星期只得一天?或是日日都有呢? -------->每天都有唔同既課外活動, 學校有尾班校車.
3)學校係咪英小?若果不是英小,英文程度如何呢?中文科是否普通話教學?學校對英語及普通話方面既培訓足夠嗎? ------>不過英小, 不過學校有好多唔同既worksheets, 英語活動比小朋友. 中文要到07年才全面行普通話教中文, 但有個別班中文科老師都會用普通話上課, 學校亦有很多普通話活動. 其實, 日常學校老師, 職員同學生溝通, 都係一定要用英文or普通話.
4)上下課時間是幾點? 8:05am早操, 8:20am-3:40pm
5)中學派位成績如何?去band 1及英中有幾多成學生呢? 請睇學校既web site.

yes yes yes, 嘜事ar???   
Bowiema 寫道:

Jamesmama,
為何心情有d   ??
‹ 上一主題|下一主題