用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 TKO Deborah (Part 2)
樓主: hinhinmom
go

TKO Deborah (Part 2) [複製鏈接]

Re: TKO Deborah (Part 2)

jaisy,

收到啦,真係好‘青見’哦     

o甘係唔係成個都係cake來o架,就係話所有野都係食得o既?     

jaisy:

係太子嘅貴族餅店,係honda車行附近,地址就真係唔清楚    等我返屋企搵吓有有掉咗張單先。

fifi:

下次再有party,我負責蛋糕????無問題   

fifi:

除了個barbie外,成個蛋糕都食得   

pinkpink, fifi
如果連barbie 都要食埋, 未免太血腥了
哈哈...唔知邊個食個頭好, 有人想問下有無thomas 呵.

pinkpink888, jaisy,

我頭先都係度唸,如果連barbie都食埋,仲係一part part分來食,唸到真係好得人驚,    但唸唸下又覺得好笑     

醒目開學勳章

>jaisy & pinkpink888,
你地真識貨呀~   如果比我老公知道, 開心死佢呀!   

我記得"貴族"呢間shop, 之前好似有人post過, 有thomas & friends架~

>fifi,
聽你地話食barbie cake, 我又幻想緊喇, 如果有人由條頸果度咬落去先, 好似好"核突"喎, 似唔似"吸血彊屍"咁呀~     

wing530, fifi,
你地o呀!!今日食蛋撻又唔預埋我!!!

聽日記得返畫畫班呀~~ hinhin聽日都會返~~ 我每個星期都好期待hinhin畫o既畫架!!!

你地o既小朋友o係學校上畫畫班上成點?? 畫左d o羊呀??

vicky姐姐自己都係教幼稚園, 我見過佢同d小朋友開party, 都好有愛心, 所以個個小朋友都好鍾意佢~~

wing530,
傻o羊!! o甘大個人仲唱生日歌, 我怕羞ma.......

今日返律師樓都唔係太忙, 好在... 我都唔知幾眼瞓呀!!! 好在今日3號風球唔駛返學, 可以比我瞓多9個字~~

halaha,
你係唔係遲d都會轉過黎學畫畫??
交通安全隊幾時開始呀???

pinkpink888, jaisy,
好呀~~ 我地再有party搞, 再join埋啦~~ 仲有halloween, christmas... 農曆新年駛唔駛呀??       諗起都好開心~~~     

fifi,

今日放學婆婆會帶wingwing去北角睇中醫, 佢昨天又咳返啦.
你可以帶stephanie上去給我工人, 可能婆婆佢地都好快返.

hinhinmom,

wingwing遲啲都會轉過來學畫畫, 不過我會給佢兩星期返一堂. 我都想知anson & stephanie係學校學成點?

佢地既交通安全隊係10月份開始呀.

今朝湊返學見到 eunice & wing wing.
而Vanna 一入課室又喊啦, 正一大喊10.

jaisy

醒目開學勳章

>hinhinmom,
我地都係突然話去食撻架! anson唔肯走, 係都話去stephanie屋企, 咁我咪話食撻引佢走囉~   

我記得畫班喇, anson好鐘意係度學畫畫, 所以, 我都決定比佢係度學, 不過, 就兩星期學一次, 同你一樣囉~   

乜你律師樓無乜野做咩? 乜唔係剛剛接左"單"大project咩?   

>halaha,
學校畫班, 唔知學成點呀? 學左一堂, anson話好開心, 不過, 佢話最鐘意都係"智趣樂"喎, 而學校既畫, 我唔知畫成點, 因為無派返黎喎~    

>fifi,
今日我要6:30pm先返到黎, 麻煩你啦~    另外, 你可唔可以順便同我向"智趣樂"講聲, 我會改2星期學一次, 跟hinhin一齊呀, 我遲d會落去比$$$既~

>jaisy,
Vanna仲喊呀? 睇佢又唔似喎, 果日party, 佢都好主動, 唔怕"生保"喎~   

>小美人
學校既老師好多都好nice既, 可能"個別"老師先咁冷淡既~

jaisy,
你係唔係全職媽咪呀??  你自己湊返學架??
上次vanna開party 時都好active呀~~ 你有無了解過點解日日返學都喊呀??

wing530,
傻豬~~ 我又改番比hinhin一星期學一次畫畫勒...   

我公司個大project已經做完, 仲出埋bonus勒~~

hinhinmom
我唔係 full time mama 我返9:30 sheung Wan 放低佢搭MTR 返工時間剛好,唔使搭校車放學就工人接.
wing530
其實我個女係好依賴又痴身, 如果唔係就唔會連返芭蕾舞班都比人叫佢下個月先再來啦, 不過我知佢好鍾意返學今日都係喊左一陣濕濕對眼 :

jaisy,
你住近邊呀?? 我都係返9:30am中環, 我住坑口, 我試過自己帶hinhin坐mtr返學, 都幾辛苦, 所以先比hinhin坐校車, 係就係早d, 8:15上車, 但係唔駛o甘麻煩!!  

fifi, wing530,
原來畫畫度宜家仲有一個小朋友, 所以宜家有四個小朋友!!

小美人,
你o係門口見到d姐姐or老師對你好冷淡, 可能佢地以為你只係湊返, 放學, 所以無特別理你呢?? 你o羊時間去呀?? 可能撞正佢地d返, 放學時間, 所以特別忙~~

宜家我自己間唔中都有湊仔仔返, 放學, 都覺得d老師好nice 呀~ 就算我唔識佢叫o羊名, 佢都會主動o甘同你打招呼, 呢d我o係其他幼稚園無見過架~~

其實你都唔駛o甘擔心話驚老師會對你女女冷淡啦, 你都可以嘗試同老師講下你o既憂慮呀~~

一間幼稚園好唔好真係見仁見智, 個個都有唔同o既睇法, 你有o羊憂慮可以同我地傾下啦~~

homingm,
你大仔係唔係開始報小學, 我見好多小學06-07年度小一已經開始入表~~ 出年呢個時候, 就論到我地勒....

jaisy,

Vanna 返芭蕾舞班會返星期幾啊?Stephanie 10月轉o左返星期四,五,唔知會唔會同Vanna同班呢?各個星期五都係石老師,Stephanie最鐘意侷,哩幾堂都要帶個公仔返去一起跳舞。      下個月Vanna返去比侷帶個心愛的公仔,可能唔會喊呢     

wing530,hinhinmom,

今日係多o左個女仔一起學畫畫,你D搞到我心思思添    因爲Stephanie都好鐘意Vicky姐姐,但如果再報埋,好似一個星期會搞到好忙o甘      而加為o左興趣班好似唔多夠訓,平時侷一定訓到2-3個鍾(下午),但而加有幾日最多可以訓個幾兩個鐘,好彩侷都算鍾意返,哎醒侷就自動自覺起身啦,如果唔係,我就     

Dear all,

今個Friday係唔係便服日啊?     

hinhinmom,

睇到之前你寫開party的野(中秋party,Halloween Party,Christmas Party)好搞笑,我係度唸會唔會好似每月例會o甘         

fifi,
係呀~ vicky姐姐真係好多小朋友鍾意, 我9月開始報時佢地已經同我講, 話教畫畫係vicky姐姐, 佢好受小朋友歡迎~     你知啦~ 佢地鍾唔鍾意先係最緊要ma~~   

stephanie都真係幾忙wo~~ 不過, 你衡量下law, 宜家仲細, 當比佢玩下, 再大d影響到學業就唔係o甘好... 都係o個句, 最緊要d小朋友鍾意~ 仲有... 你唔怕辛苦就得law~~     

yeah~ 今個friday係便服日~ 我怕著便服返學, hinhin會問我係唔係返去開party~~~

係呀~ 我都覺得之後會好多節日搞party, 真係幾似例會,   , anyway, 學校無家長會, o甘我地o既party, o米當小型家長聚會law~~    , 反正細o既又開心, 大o既又放心~~~     

hinhinmom,

我今日問vicky姐姐有無自己係出邊私人教小朋友,侷話之前就有,而加6日比公司安排,如果星期日就無問題。但你知啦,星期六,日係family days,我唔想安排野啦。

Stephanie o甘係鐘意啦,你知侷幾濫玩啦,麽都有興趣      我老公之前都驚侷辛苦,而加見到侷返來好多野講,又跳舞,好開心,所以而加都叫我安排多D節目比侷,見侷話開party好開心就叫我得閑搞多D    

當作例會都唔緊要啦,就好似你話哉,大o既就當開家長會,細o既就開party,各個開心咪得儸      有個家長會都好啊,大家可以交流交流嘛,有事又可以商量商量         

hinhinmom>>呢排真係好忙呀!去o左好幾間學校聽講座,又去參觀學校又去學校觀課,忙忙碌碌咁都係為o左個仔能夠入到好的學校,今日終於交了表,暫時放下心頭大石,希望第一輪就入到心儀的學校啦,唔駛再煩大抽獎的問題。
hinhinmom 寫道:

homingm,
你大仔係唔係開始報小學, 我見好多小學06-07年度小一已經開始入表~~ 出年呢個時候, 就論到我地勒....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/p0efd5180a15094e49bc8309350fd91f5/f9e92a54.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/pc8bf148c3b975239357968cfc2f3d509/f9e92a4b.jpg[/img][img align=right]

小美人>>德寶的老師和嬸嬸都好好人o架,唔駛太擔心
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/p0efd5180a15094e49bc8309350fd91f5/f9e92a54.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/pc8bf148c3b975239357968cfc2f3d509/f9e92a4b.jpg[/img][img align=right]
‹ 上一主題|下一主題