用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋幼稚園 將軍澳天主教聖安德肋幼稚園
樓主: hazelwoo
go

將軍澳天主教聖安德肋幼稚園 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 將軍澳天主教聖安德肋幼稚園

w.c.chong,

我個仔返學無喊, 不過, 係k1時, 我幫佢報過校內既英文班, 果度就勁喊喇~

其實, 我覺得deborah既miss, 好多都好nice架, 我果個, 只係個別掛~   

不過, 我自己覺得學校既作風真係唔掂囉, 你都有睇到啦, 我無作大架~     

dear all,
你地快d去"新自由講場"睇下有個topic "無良幼稚園"啦, 睇完都有d驚~~~

hinhinmon,我想知tko有邊度有playgroup?thanks!!!

醒目開學勳章

我個仔上左k2後, 日日朝早都問我 : 今日星期幾, 唔知係咪好想聽到係星期6呢, 咁就可以唔洗返學呢~   

hinhinmom,
呢排我有d慶慶地呀, anson同我講, deborah以前既miss同佢講, 大個喇, 唔好飲奶奶喎, 關佢咩事呀? 我都無話要介奶, 做乜要介呀~

佢之前同我講, 話anson唔係好食學校既茶點, 講真又幾難食架, 咁我話無所謂啦, 反正佢朝早有飲奶, 係咪咁, 所以同anson講要介奶呢?   

w c chong,
你試下去海悅豪園睇下有無~ o個度好似有好多呢類o既~~

我個仔以前返開新都城, 玩具反斗城對面o個間playgroup, but宜家好似執左又開左間新o既~~

醒目開學勳章

>w.c.chong,

tko都好多playgroup架, 你住邊樹架? 阿仔以前讀"翠茵小宇宙"呀~

wing530,
總之一句, 綜合晒anson以前班入面o既家長而論, anson以前個班主任o既教學方法係有極大問題!!!! 但anyway, deborah 校長又容許佢繼續教書wo~      我諗就算再有家長投訴佢都係會唔理!!! deborah 個班主任o甘唔鍾意小朋友就唔好教幼稚園啦!!, d 家長一齊傾下計又打電話去鬧d家長~!!!      

wing530,deborah係好hard-sell,老師有愛心law,面試日明明見到佢

醒目開學勳章

hinhinmom,

你交左$$$買褲未呀? 同埋, 你寫好退茶點費, 果封信未呀? 我仲未攪啊, 唸住叫老公寫呀,你呢? 邊個寫呀?

收到哂,thanks all of you!!!

醒目開學勳章

>hinhinmom,
黎緊既星期日, 我約左一位deborah既家長食lunch, 你一唔一齊呀?

醒目開學勳章

w.c.chong

係20號, 今個星期日, 1:30~4:00 (好似) st. andrew"s攪左個嘉年華, 你可以去睇睇架~

wing530,
我已經交左$買褲勒~ thks~

退茶點費封信我未寫呀, 我諗住求其寫兩句, 我聽日打電話問你攞fax no. ~ ok??

你今個sunday約左邊個家長lunch呀?? 我識唔識架??

wing530,
你講得20號, o甘我知你約左邊個lunch勒~   

醒目開學勳章

w.c.chong,

你話hard-sell,老師有愛心, 其實我都覺得係架, 不過咁, 佢扮好過唔扮啦, 係咪? 我試過in:比x利"時, 個外籍老師唔理anson, anson係咁"聊"佢, 佢剩係掛住自己傾計咋, 咁咪仲衰~     

dear all,
頂唔順勒, 開始眼訓, goodnight啦~~   

醒目開學勳章

你梗係識啦, 如果唔係, 點會叫你喎, 我又唔想講名, 你知啦, 呢度有 2 5架~     

聽日call我啦, 我而家無起身, 我寫左係office呀!

hinhinmom & wing530,

嘩......你兩個好勁呀!    傾到咁夜, 我 o個段時間已經    , 今早返工上綱仲要追返之前兩個page   

Hi all,
嘩,過左個week-end就咁熱鬧,我今朝要追番5pages,真開心此topic有咁多人回應.我好少在屋企上網,因我屋企個小霸王一見我開機,就會走來亂按我的keyboard,所以我多數番工才會上網.

Sunday,
咁橋我地小朋友都係同一班,我地要多d交流下先得.柏熙下期開生日會咁咪屬於細bb,適應力是否會好d,因我小朋友屬於細bb,要成個月後先適應,高老師話他在頭一個月都唔肯坐係位要走出playground玩,或在班房內行來行去.就算到現在他都未能同我們分享他在學校做甚麼.

Wing 530 & hinhinmom
點算啦!!!
梁省德(尚德) 收了樂怡上午啦!

你們對呢間有無料報!

‹ 上一主題|下一主題