用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 粉嶺五常法 ~ 家長交流區
go

粉嶺五常法 ~ 家長交流區 [複製鏈接]

粉嶺五常法 ~ 家長交流區

hi! 我個女係粉嶺五常法k1嘅新丁, 想搵啲家長在此交流一吓仔女/學校嘅點滴, 請踊躍留言!!!!

Re: 粉嶺五常法 ~ 家長交流區

5S parents.....come and chat la!

I will join in Nov!

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

Why in Nov? 插班?

係呀.  11月新生.  不過係N班.  番左都係一星期咋, 請多多指教.
^oo^ 寫道:

MS Chow 嗰斑?  全日?

emmypun 寫道:
係呀.  11月新生.  不過係N班.  番左都係一星期咋, 請多多指教.  [quote]
^oo^ 寫道:
[/quote]

^oo^

唔係, 係招副主任果班, half day (N2C).  雖然只係番左一星期, 不過我真係覺得囝囝個人定左d, 而且講野d字清楚左.  

ic.....Ms Chiu is okay...better than Ms Chow!

Have u got the winter uniform?  The quality is very poor!

點解你地入五常法

我囡囡上年讀左半年走左了,因為我覺得老師唔夠專業同埋唔係好細心。我囡囡冇返學成個星期都冇打個電話黎問候下,淨係識得叫我交錢。果d興趣班呀!我小朋友咩都學唔到∼跳舞又唔識,普通話又唔識。仲有呀,係學校俾小朋友打,返黎同我講,話佢講左俾老師聽,但老師冇出過聲囉!好既老師都走哂啦!唔好既就留哂係度啦∼我當時都覺得個校舍幾好,囡囡都好喜歡,不過校長就唔好啦,佢唔識英文架,同唔到我個菲庸交代野既,次次都叫潘主任!我果年既其他家長都走哂啦,你地可以自己諗諗
^oo^ 寫道:
hi! 我個女係粉嶺五常法k1嘅新丁, 想搵啲家長在此交流一吓仔女/學校嘅點滴, 請踊躍留言!!!!

Hi  我囡囡於2003年 2y 的時在 5S 約 半年, 之前個譚校長係好好的, 但後來x主任升左做校長就完全唔店, 有沒有禮貌對工人及家長一上樣差 ,如果英文不好應該仍是她了 !!!!
SunRain

hi!大陽雨
而家呢個叫楊素琴,佢對人D態度真係唔得呀!好假咁,我個囡囡冇返學唔打黎,我話退學先關心人。同埋成日好夜都開燈,如果做得好,對員工好就唔會咁夜都唔叫人返屋企啦!
太陽雨 寫道:
Hi  我囡囡於2003年 2y 的時在 5S 約 半年, 之前個譚校長係好好的, 但後來x主任升左做校長就完全唔店, 有沒有禮貌對工人及家長一上樣差 ,如果英文不好應該仍是她了 !!!!

知唔知有學士資格係邊個?

Marvel,
依家你個小朋友讀邊間幼稚園呀?
你知唔知雍盛苑果間真理浸信會何袁惠

請問有冇人知綠茵幼稚園好唔好..........Thanks!

有啲家長走, 好似啲家長(我認識)一早已經只想讀1年半年就會去其他幼稚園讀, 只係當時未滿年齡 and 最主要唔想太貴學費, 因保良x, 呂明x, 個啲好早就要選定, 唔可能話走去讀就有位, 應該唔係你所講嘅因呢單嘢喎!!!

好既老師都走哂啦!唔好既就留哂係度啦
唔係呀, 嗰個你認為唔好嘅老師都比人(家長)鬧走咗

Marvel 寫道:
我囡囡上年讀左半年走左了,因為我覺得老師唔夠專業同埋唔係好細心。我囡囡冇返學成個星期都冇打個電話黎問候下,淨係識得叫我交錢。果d興趣班呀!我小朋友咩都學唔到∼跳舞又唔識,普通話又唔識。仲有呀,係學校俾小朋友打,返黎同我講,話佢講左俾老師聽,但老師冇出過聲囉!好既老師都走哂啦!唔好既就留哂係度啦∼我當時都覺得個校舍幾好,囡囡都好喜歡,不過校長就唔好啦,佢唔識英文架,同唔到我個菲庸交代野既,次次都叫潘主任!我果年既其他家長都走哂啦,你地可以自己諗諗[quote]
^oo^ 寫道:
[/quote]
‹ 上一主題|下一主題