用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 升班啦!L2啦!York06"L2"大家庭(Part one).... ...
樓主: kachunma
go

升班啦!L2啦!York06"L2"大家庭(Part one).... [複製鏈接]

Re: York05"N1"大家庭(Part one)....

kkkylie, kachunma,
生日會的相尋晚收到了, 多謝.

kachunma,
聽日學校見啦! 可唔可以用viewcam?

Re: York05"N1"大家庭(Part one)....

kkkylie, kachunma,
生日會的相今日收到了, Thanks!!~~  

All Mami,
今日我去了學校觀課,我已四圍看,睇o下有冇你們的小朋友,但係,只係看到嘉駿係到上課,佢係hall&廁所出面的大堂上英文堂,佢好靜o甘坐係到,冇郁來郁去,好留心聽~~

大多數時間,學校都係俾你睇返自己小朋友上課的情況,同有小小時間俾你看o下其他N1&L2小朋友上堂,但只是一小部分N1的,所以今天看唔到~侒侒,梓灝,嘉佑,QQ,慧喬佢o地~~Sorry!~miffy~看唔到on on~~

觀課係1小時,先俾你看小朋友上課dvd,再聽聽主任講解觀課情形,之后一班分兩組去看佢o地上課(小朋友都會分兩組上課),一組看英文堂,一組看中文堂,之后再轉,家長由頭到尾都係睇反自己的小朋友,轉堂時,你才有小小時間去看其他班的小朋友~~~

聽主任講,今年係頭一年攪觀課日,但我覺得,以后都要攪多D啦,可俾我O地家長多了解小朋友在學校的情況~~   

cookie_ming,

生日相我好似未比你喎   

kylie,
可能我攪錯了,今日收到的相係kachunma俾我的,都係生日相,所以我以為係你俾佢,叫佢俾我添~~佢今天打電話給我,我又冇問kachunma~~haha~~o甘你記得俾呀,我等緊(你可俾N1D,Miss Choi)~    ~~

今日觀課真係好開心,希望校方多攪這類活動..
觀課後對學校加深了了解..印象特別深是看到老師的投入..引導小朋友專注上堂同時又充滿活潑好動的氣氛...
以前在外面也參加過兩間幼稚園的類似活動..印象都唔錯..但今日睇過york後..以前的都統統給比了下去..自己女兒能在york學習真係幸運..

另外...臨走時同一位主任傾了有關劍橋的問題...她說並沒有取消...N1 學生下一年也可以如常報讀如常考試..並不是報紙上說的已取消...聽到後心情更開郎...     

敏生 寫道:
今日觀課真係好開心,希望校方多攪這類活動..
觀課後對學校加深了了解..印象特別深是看到老師的投入..引導小朋友專注上堂同時又充滿活潑好動的氣氛...
以前在外面也參加過兩間幼稚園的類似活動..印象都唔錯..但今日睇過york後..以前的都統統給比了下去..自己女兒能在york學習真係幸運..

另外...臨走時同一位主任傾了有關劍橋的問題...她說並沒有取消...N1 學生下一年也可以如常報讀如常考試..並不是報紙上說的已取消...聽到後心情更開郎...     

The assistant principle Mrs. Leung had also phoned me up to discuss the issue.  I suggested them to offer CYLET training at N1, as long as it was up to we parents to choose!

miffy, & all mami,

我個仔係york L2 , 上年都係miss lit 教, 佢個人好有愛心, 又對d 小朋友好好, 可以遇到佢真係好......

york 年年收生都係攪到滿成風雨架........我諗呢排校長一定好煩.....希望一切好快雨過天清, 原本我亦報左cambridge course, 但而家cancel 左, 有d 失望, 但我亦會幫我個仔報考cambridge, 因我相信佢地學校既英文係有一定既水準....

nice to meet u all !!!

Bebe1217:

Hello! Nice to meet you too!!!       

bebe1217
nice to meet u!   

All
明天到我觀課啦!好心急呀!    唔知到時我仔怎樣呢?分分鐘只識顧住叫媽咪,唔識上課 :  : 咁就死得啦!我今天問過老師,在唔影響上課的程況下,都可比我們影相和攝錄。

cookie_ming
thanks報料!   

kylie & uran
明天帶埋件冷衫比你們,有$50元退番呀!   

chingching
唔好意思!你件冷衫要這個星期尾才有,sorry!   

cookie_ming,  QQ今日冇番學呀~

kachunma, 我都仲未織好qq件冷衫 >.< 點算. 你系屯門搵人織幾$$ ? 另外,我覆左你PM喇.

聽日等我觀完課都同大家報料啦~

睇香港經濟日報,有個幾好的湯水,同大家分享,可防流感的:

1.白菜乾排骨湯 (適合健康但體質燥熱的人)
材料:
排骨12

嬌嬌
我們不是在屯門找人織,是在天水圍的,$150手工,冷自己買或同佢買都得,屯門果間收好貴,佢話收$850元手工一件,未計冷喎!其他的都要大約收$50元織一個冷,8個即$400手工,呢個最平架啦! :  :

kachunma,
真系好抵呀,你又咁叻搵得到咁平 !!好過我織到c c 下都仲未搞掂.... 唔知靚唔靚呢?

嬌嬌
我覺得手工OK啦!一定靚過我織。   

Zzzzzz   
bye~

all mamababa,
早晨~  冇人??

Hi miffy,

唔使唔開心,我觀課嗰日的小朋友有家長睇住就無嘢,家長一走就有一半在嗌爸爸媽媽,喊到不可收拾。我都信平日小朋友是好用心上堂,只是有家長喺度就詐嬌。

sorry ah, 我一路睇一路覺得好好笑.點解侒侒會咁樣   因為睇佢平時好乖架.

我諗好多小朋友見到家長起後面都會係咁.
到我觀課
‹ 上一主題|下一主題