用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 剛派了五級樂理成績
go

剛派了五級樂理成績 [複製鏈接]

剛派了五級樂理成績

之前女兒對考試很有信心(想可以取優異成績),因他做pass paper覺得前幾年的很淺,但當考完試出來話份卷深,現取得86分,有些不開心!

Re: 剛派了五級樂理成績

86分都好好啦,昨晚琴行打電話比我,啊仔有 90 分,我開心到跳起。我同啊仔講,話佢有 distinction 偷笑啦,我叫佢背 grade 1, grade 2 的生字就算,grade 3-5 的生字冇背,但考試卷好似出左兩個,今次真係好好彩。佢有 D 一齊學樂理的同學不合格,佢地又要考過,真慘。

嘩拿咁高分, 好叻仔.  想問下佢溫樂理有冇mug"hill"門呀, 因我唔識點同個細女溫呀?

Cammy,
臨考之前做左好多PAST PAPER,諗起都驚,如果唔合格要考過就慘,真替佢 D 同學"慘"。如果發覺佢邊 D 題目做錯,就叫佢做多幾次,做到熟為止啦。

flutepiano,

暑期樂理班多唔多人不合格?我有朋友個仔上年十月考左唔合格(暑期班),佢話想明年十月又再比佢考過,不過對暑期班就冇乜信心了,而且我知道啊仔暑期班 D 同學有幾個唔合格,係咪找私人學樂理的合格率高好多?
我都好心急想知啊仔10分扣係邊,今晚去琴室拿左分紙,再話你知啦。

flutepiano ,

你暑期班都教得好好 wor,你通常要幾多堂完成這個樂理班?我朋友個仔 2004年10月考過但不合格,佢明年10月又想考過,隔左兩年,你話佢參加暑期班好,定係找私人執下好呢?佢啊媽話個仔有 D 根底,唔洗由grade 1 開始學啦。

嘩!作曲得7分,咪扣左好多 law?作曲比分會唔會有 D 主觀?

我小女都有90分!

作曲拿12分,算唔算高呢?

summum & mini1234 & Emouse,

Congratulations!

86 & 90 are very good scores!

May I know how old is your girl/boy? How many lessons have they taken? In group or 1 to 1?

小女10歲,私人學,In group 1 to 3 。
J

May I know how old is your girl/boy? How many lessons have they taken? In group or 1 to 1?

flutepiano,
Thanks

JP,
我個仔今年小五(10歲),是參加暑期班。當時琴室話十幾堂 (我唔記得),話暑期過後會每星期一堂,但九月開學後老師發學教唔切,所以九月到十月考試前都係每星期上兩堂,我個仔都好 D,學校功課不是太忙,一星期上兩堂冇問題。見佢有 個樂理同學讀 F.1,剛剛上中學,又要適應新學校,又多默書、小測,樂理功課都做唔切,佢今次fail :cry:

我個女9歲,今年暑假學暑期班,學了17堂,學英文的,想暑期比較得閒,原來都好多野要紀同做,是1 to 2的。作曲呀女11分。
flutepiano, 想問下你,亞女話教樂理阿sir話串錯字如不是相差太遠是不扣分,是嗎?所以亞女只是普普通通的温了,沒有認真串字!

[quote]
summum 寫道:
我個女9歲,今年暑假學暑期班,學了17堂,學英文的,想暑期比較得閒,原來都好多野要紀同做,是1 to 2的。作曲呀女11分。
flutepiano, 想問下你,亞女話教樂理阿sir話串錯字如不是相差太遠是不扣分,是嗎?所以亞女只是普普通通的

Hi summum,

你個女好叻, 學這短時間就有這好成績,可否介紹給我個女學樂理,我打算明年報考。請pm有關資料給我。 謝 謝!

mscheung

flutepiano 寫道:

p.s 各位媽咪/老師,我想知道你的小朋友/學生作曲幾多分?
我今次暑期樂理班7個人都係得一個90,2個80幾 only~~
就係因為作曲低分左, :cry:
所以想知其他人幾多分~~

拿了分紙,作曲好低分呀,得8分,唔知錯乜呢?
terms: -1
樂器題: -2
作曲: -7
total -10 分,啊仔話作曲冇乜漏,扣左咁多分都唔知點解?

‹ 上一主題|下一主題