用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有無人已收到YORK既通知呢?
樓主: vikiepaul
go

請問有無人已收到YORK既通知呢? [複製鏈接]

版主

Re: 請問有無人已收到YORK既通知呢?

我都收到信啦, 係am session, 好似個個都係am咁既? 有冇人係pm呢?

[size=medium]Joeyjoeycheng
我估佢都唔會超額收生, 因為好多就算交左留位費既, 都走左去根德同st cat讀呢!

[size=medium]vikiepaul
我諗8號前去交留位費都得, 都唔一定果日既!

hi
我個仔都收左讀york .am.

有無人同時收到 york, kentville, st. cat

May1217,
收左AM Class.
我好Wonder York个个都收AM Class,有無咁多位??

仲有...嗰日校長只係講嗰Set Letterland教材,咁中文,數学,品德方面又点??

上課既流程又係点??

真係驚簡錯学校!!好煩腦呀

我既理解係...一係指定日期時閒去交$,一係8号前Send Cheque

vikiepaul 寫道:
我都收到信啦.. 係am class, 咁想請問大家係唔係一定要8號先去俾留位費, 定係8號前去都得架?

唉~我都好驚揀錯呀.. 聽人講, york係唔會唔收架, 咁我去in果日, 都已經有好多好多人去.. 咁個個都收, 好容易就超額架啦bor..

同埋, 我好唔明白一樣野, 我地而家呢間 約克中英文幼稚園同約克小學暨幼稚園有咩分別? 我昨晚睇返d入學大全, 佢呢2間的確係唔同架喎, 2個地址, 但同一個校長, 而佢而家又無左間小學, 咁做咩佢仲唔改名呢?係唔係有d誤導既成份? 另外, 你地知唔知道第日我地既小朋友會係邊個campus返學架?

BMW 寫道:
May1217,
收左AM Class.
我好Wonder York个个都收AM Class,有無咁多位??

仲有...嗰日校長只係講嗰Set Letterland教材,咁中文,數学,品德方面又点??

上課既流程又係点??

真係驚簡錯学校!!好煩腦呀

Ching Ching Father

I suggest you pay sin la,
Comments from most friend's study in York also say good, special the eng, including your friend, right.
I also like their teaching approach.

Hello BMW
do you remember me ?

Heard 數学 teaching by eng language, is it ???

金巴倫 special mention to us, they use 1/3 chinese language, 2/3 eng language (30 mins by net teacher, other time by local teaching, but also use eng)
how about York, is it same ??

I applied York very late and interviewed on Dec. 3.   I've just called to York and my girl got accepted, am.

just call York. My daughter accepted am class.

I will pay the enrollment fee on 08DEC...I decide let my son study in York....who will pay $660 also??

我呀.. 我聽日會去俾啦..

Joeyjoeycheng 寫道:
I will pay the enrollment fee on 08DEC...I decide let my son study in York....who will pay $660 also??

I didn't receive any letter from York at the moment.  But I just interviewed in last week.  So, how much for the enrollment fee?

emrollment fee is $660

你地打電話去問結果時老師有冇講咩野?
接電話果個老師話睇到結果顯示我囡囡面試表現好好, 得到老師高度評價, 一定會收我囡囡
吾知佢吹水定講真, 傳聞又話佢係人都收?!

我打去果時果位小姐都係咁講架, 一模一樣, 又係表現好好, 收左我囡囡.

而係唔係都收呢個問題, 我由呢個thread既開始到而家, 都仲未見到有人話唔收囉.. 不過, 唔知係唔係真呢?唔敢講.

另外, 我今日都去左交留位費囉.. 佢地既service真係認真唔錯, 好有禮貌, 唔似某幾間名kinder咁.. 你對佢尊敬有加佢地都係無乜笑容.. 感覺好好, 係等辦手續期間, 仲有位小姐主動走過黎同我介紹下間學校添.. 又叫我自己隨便行下睇下.. 臨走既時候, 位小姐仲同我個女傾下, 我個女平日都唔係好釆陌生人, 但係, 佢都肯答佢野喎, 證明左佢地既聲調俾小朋友既感覺都唔錯啦..

我個女仲同我講佢鍾意呢間學校, 要返呢度添..

同埋, 提外話, 我覺得佢地d校服, 無論冬季定夏季都好靚~~

leunglokyiu 寫道:
你地打電話去問結果時老師有冇講咩野?
接電話果個老師話睇到結果顯示我囡囡面試表現好好, 得到老師高度評價, 一定會收我囡囡
吾知佢吹水定講真, 傳聞又話佢係人都收?!

仲有, 交完留位費之後果張receipt已經show埋分班架啦.

我個女係 N1Y - AM

你地呢? 睇下有無機會做同班同學仔?

I just send the cheque to York.  

How much is the school fee for 2006?

vikiepaul 寫道:
仲有, 交完留位費之後果張receipt已經show埋分班架啦.

我個女係 N1Y - AM

你地呢? 睇下有無機會做同班同學仔?

咁驚人? 開到Y班?

咁我囡囡都好鐘意此校, 又大又多野玩, 佢吾想走tim
我未睇過佢地D校服, 你地知吾知幾錢, 約克會吾會好LURT水?
我曾經問過學校, 佢話今年300人N1, 明年暫未知, 我估佢地有幾多收幾多, 因為小學close大把課室啦
‹ 上一主題|下一主題