用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 香港創價幼稚園~Part II
go

香港創價幼稚園~Part II [複製鏈接]

香港創價幼稚園~Part II

大家開左新板啦,係到再傾啦

click here -- 重溫香港創價幼稚園~Part I

Re: 香港創價幼稚園~Part II

香港創價幼稚園~ Part I - click here :

各位開新板啦,入來再傾啦

香港創價幼稚園 - click here

各位開新板啦,入來再傾啦   

<<創價新年gathering>>
大家會考慮邊個日子, 地點呢?請大家比意見&投票. thx!!

日期: 28/12 – Virginia / sandy/mariachn/珍珠媽咪/Yinyin2002
29/12 – Virginia / sandy / 龍馬媽媽
30/12 – Virginia / sandy / 龍馬媽媽/mariachn/珍珠媽咪

地點: 1.再戰彭褔 (主要 玩)
- Virginia
- Sandy
- yinyin2002
2. 交通安全 (主要 踏單車)
- virginia
3. 科學館 (主要 參觀)
- virginia
4. 沙田歷史博物館 + 沙田公園 (主要 參觀 + 玩)
- Virginia
- Sandy
- 龍馬媽媽
-mariachn
-珍珠媽咪
5. 九龍仔公園 (主要 玩)
- Virginia
- Sandy
- 龍馬媽媽
-mariachn

[size=small]我報到先

2005 K1

上午班
第1組

第2組

第3組

第4組~~小熊組
virginia -- 纓纓(Rachel)

下午班

del

2005 K1

上午班
第1組

第2組

第3組

第4組~~小熊組
~~小象組
Yinyin2002 --韋諺(Leo)

下午班

[/quote]

2005 K1

上午班
第1組

第2組

第3組

第4組~~小熊組
第4組~~小象組
珍珠媽咪--軒軒(edwin)

下午班

YinYin2002 ~~
唔該晒你開左Part II呀!   

珍珠媽咪,
我睇到囝囝的表演啦,他的樣子好迷網,一味跟著大家跳   
我老公話下次再同你囝囝傾電話時,記得要用viewcam拍下喎,因為佢地的話題好好笑,估唔到咁多野講 :   

珍珠媽咪 寫道:
唔該晒你開左Part II呀!   

唔好客氣啦,大家快快報到啦   

haha~~我都係而家先知d小朋友原來可以咁多話題,一d都唔會輸俾我哋大人呀!hehe~~~ 原來我尋晚講錯左日期呀!係28號,唔係27號呀,sorry,我成日以為係27.28.29號去玩呀!   
我們兩個係度炸板呀!hehe~~   
我而家出去同我奶奶飲下午茶啦!一陣見啦!   

我都報到先!!!!
2005 K1

上午班
第1組

第2組

第3組

第4組~~小熊組
mariachn--鈞鈞
第4組~~小象組

下午班

珍珠媽咪,
小朋友真係好得意~~, 我剛才唔係好識整,所以出左好多個回應,攪到炸板   

各位媽咪
請大家快D報名<<創價新年gathering>>啦,一齊玩啦     

各位有冇訂到票睇<<胡桃夾子>>呀??
我訂了17/12  7:30pm , 唔知你地有冇人同我一樣呢  

當我見到partII已有14個發表, 嚇死我! 以為一夜之間發生大件事, 原來你地炸板, 哈哈! 我都來報到!

2005 K1

上午班
第1組

第2組

第3組

第4組~~小熊組
mariachn--鈞鈞
第4組~~小象組
第4組~~小兔組
龍馬媽媽--以山(Yisa)

下午班

(上午班)
第一組
Chityumama----男-------牛池灣 ~ 蕃茄組
RuRu女----------女---------荃灣 ~ 蕃茄組
boodoo---------女(心言)---旺角 ~ 粟米組
lsl -------------- 女 ---------沙田~ 紅蘿蔔組

第二組
KelvinMaMa-----男------------馬鞍山 ~ 蝴蝶組
jebby-----------女(焯妍)-------荔枝角 ~ 蝴蝶組
IKMAMA --------男-------------黃大仙 ~ 小蜜蜂組
Carol_mummy&danyeong --女(心妍)-天水圍~小蜜蜂組

第三組
囡囡媽-----------女------------馬鞍山 ~ 提子組
sandy媽---------女(穎琳)--------青衣 ~ 香蕉組
IMYSZE---------男(俊銘)------黃大仙 ~ 香蕉組
Charming-------男-------------新蒲崗

第四組
珍珠媽咪---------男--------------沙田 ~ 小象組
Yinyin2002 -----男(韋諺)------牛頭角 ~ 小象組
virginia_chau----女(毓纓)------黃大仙 ~ 小熊組
mariachn--------男---------------大圍 ~ 小熊組
AAL--------------男(朗翹)--------青衣 ~ 小熊組
Jasmin-----------男--------------藍田 ~ 小熊組
Auntie_Ivy ------女(卓琳)------筲箕灣 ~ 小熊組
TsunTingMa------------青衣/Mei Foo  ~ 小兔組
龍馬媽媽----------女------------土瓜灣 ~ 小兔組
Smartie----------女------------黃大仙
yanma2002 ---- 女------------黃埔

(下午班)
第三組
Codychan--------男------------秀茂坪~ 萍果組
pakpak108------女------------牛頭角

第四組
BabyK----------女(心妍)--------西貢 ~ 小兔組
Jennice---------男------------荔枝角
lyannwong-----男------------馬鞍山 ~ 小兔組
HELGA---------女(Ng Hoi Kiu)---西貢
Jasmin :-D

<<創價新年gathering>>是在12月30嗎?  我小朋友是第四組的, 很想參加, 但30要返工呢! :cry:

"香港創價幼稚園"這個topic由頭至尾睇咗2次有多, 多謝各位家長的寶貴意見, 有幸地囝囝明年入讀創價k1, 很高興可以加入這大家庭。

香港創價幼稚園雖然不是名校, 但身邊所認識的創價家長們都有正面的評價, 例如:老師有愛心, 小朋友亦很喜歡返學.....
其實創價有冇不足之處?   

不足之處? 我想就是距離我屋企太遠, 要坐一小時十五分鐘校車才返家吧!  
‹ 上一主題|下一主題