用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 5]
樓主: 小B維維
go

根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 5] [複製鏈接]

Re: 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 5]

早晨各位靚媽, 我又join 得唔得 ? :p

媽咪聚會
時間會1:30開始,大約3個鐘
價錢: 每位$158 (Tea Buffet)

7 Jan, 06 (Sat)
1) Chilly
2) Kinnie/Jzx171
3) Tiffany/小B維維
4) Grace/Kwanpui
5) appleycma
6) Central
7) byychan
8) sac.wen

8 Jan, 06 (Sun)
1) Pelie
2) Chilly
3) Kinnie/Jzx171
4) Tiffany/小B維維
5) Sara-mama
6) Central

Re: 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 5]

bbychan:
係la,我昨晚先同hb sung:我個仔病,仲要向你阿ma解話,99好like問責ga:昨晚喺佢度冇食過咩?前晚喺姑9度又冇食過...總之要我1個人咩晒上身
99又l唔like提醒佢,我話聽講煲湯落果皮可驅風、除痰,佢立即話一向煲乜都有落果皮...總之,我就少講為妙
昨晚99仲冷好咁話托人在大陸買鹿茸煲比我食,但要完全沒病先食得,咪即係5C食law
byychan 寫道:
cyrusmum,

lambert尋日又係嘔, 好番無耐, 都無去街, 只係去church室內玩, 所以今期無人入到位話我冷親佢 (做阿媽通常都係個仔病被人話, 但老人家梗係錫個孫多過我地啦, 睇開d, 唔一定99, 我媽咪都一樣), 其實醫生話佢個肚好多風所以嘔(只係一次, 嘔左d風都無事lu), 去到診所不知幾生猛, 呢次都有發燒, 但無感冒, 我當佢發骨節, 估佢燒埋今日.

[quote]
Cyrus123 寫道:
Cyrus123到   

99今早帶Cyrus 去c dr.昨日佢一飲奶一咳就勁嘔    聽99語氣怪我冷親佢個孫 又話尼排興胃炎...short ge,Cyrus冇燒,點會有炎症。D天氣忽冷忽熱,D衫又加又減,好易中招 唔通放假都唔出街玩咩

Argus mum:
Part 5 lar, 咁你知5知我話send左email比你呀 1晚姐,就開新part,掂呀     
[/quote]

小B維維

維維日日都要被你仆暈至

sac.wen

好少

Cyrus Ma
cyrus都係有d唔妥架啦.真係要睇睇醫生好d...
我見到你有send左d相比我呀..
我就衰啦.都唔識好似你地咁整個相簿.....
唔好咁勞氣,99就係咁架啦..我99成日都唔比argus返我屋企沖涼,驚死我泠親佢,有時好離譜架,我返99到接番argus去街,食埋dinner先返我屋企,99就會晨早同佢沖定涼,叫我夜晚唔使同佢沖,嘩....我同佢講,唔係麻...就算你以家同佢左涼,出完街,個人都污糟晒啦,,,點可以唔使沖??真係傻架.....
而且我屋企有暖燈/爐,佢又無,我驚佢就差唔多..
argusmum
Cyrus123到   

99今早帶Cyrus 去c dr.昨日佢一飲奶一咳就勁嘔    聽99語氣怪我冷親佢個孫 又話尼排興胃炎...short ge,Cyrus冇燒,點會有炎症。D天氣忽冷忽熱,D衫又加又減,好易中招 唔通放假都唔出街玩咩

Argus mum:
Part 5 lar, 咁你知5知我話send左email比你呀 1晚姐,就開新part,掂呀     

我呢幾日都諗緊呀... 你有乜提議 ?
早排見你地好開心傾 "25大辟歷", 唔好意思打擾你地

[quote]
Central 寫道:
sac.wen

好少

pelie:
掂wor 你咁young都曉還神咁複雜 but,入完廟、入馬場 咪好發    [quote]
pelie 寫道:
各位,真係十萬個Sorry     
原來我一月七號果日我係要去還神。所以我7號果日唔得啦!!

"25大辟歷"係乜?5明tim    [quote]
sac.wen 寫道:

]

想請問你地 1 月7 日 / 8 日個聚會, 有無特別主題架 ?
(若果係你地去完旅行的慰勞大會, 我好似唔適合出席 :p)

25 號的picnic

"25大辟歷"係乜?5明tim    [quote]
sac.wen 寫道:

]

Central
你個衰野...好似影射緊我喎....
作c你呀....打得小...
我而家叻左好多啦.唔會咁大意send左野架啦..
死啦....今朝我有d唔妥呀...又想嘔,又肚仔痛tim....我早餐都未食喎..
argusmum    
Central 寫道:
pelie

你冇攪錯到,金桔園k1既家長係咁ga ma    咪係成日唔睇仔,掛著上bk law      有需要既時候,又唔上廁所      有d就無心工作,好似阿邊個咁,咁失策,會將公司d野send埋比我地,又將bk message send比d客呢      [quote]
pelie 寫道:
有冇攪錯,冇上幾個鐘Part 5就巳經有4頁拿   
[/quote]

Argus mum:
係la,慣晒lor,鬼叫我要靠佢昅住個工人咩,我阿ma又返大陸la,我大哥個3新抱就生la,我阿ma話第1個'室',一定要返去睇wor...
我99好傳统架,如果Cyrus係女,佢實冇禁落力,除非82、gu9一直唔生

大家族喎 !

Argus mum:
係la,慣晒lor,鬼叫我要靠佢昅住個工人咩,我阿ma又返大陸la,我大哥個3新抱就生la,我阿ma話第1個'室',一定要返去睇wor...
我99好傳统架,如果Cyrus係女,佢實冇禁落力,除非82、gu9一直唔生

Argus mum:
你想嘔 唔通bingo Argus有細妹 la [quote]
ArgusMum 寫道:
Central
死啦....今朝我有d唔妥呀...又想嘔,又肚仔痛tim....我早餐都未食喎..
argusmum    

ArgusMum

量地官    不失為一個好職業wor     
我唸如果戒唔甩...遲早要轉行做-------------量地官

sac.wen
至弊喺China,得閒叫我寄$$$嗰隻呢 [quote]
sac.wen 寫道:
大家族喎 !

Central,
唔好只係攪Central聚會喎   
你要顧下d唔在HK果邊d媽咪架     

[quote]
Central 寫道:
sac.wen

好少

Argusmum:

係就~~~     
Argus mum:
你想嘔 唔通bingo Argus有細妹 la [quote]
Central
argusmum    

Cyrus Ma
我"雜"住你呀....而家呢個時候bingo..就真係死啦....係人生既決擇,要定唔要呀..
我唸我係腸胃炎呀....
argusmum
Argus mum:
Central
argusmum    

pelie:

囝囝好番未ar
‹ 上一主題|下一主題