用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正結果已知道?
樓主: Wingmum
go

培正結果已知道? [複製鏈接]

Re: 培正結果已知道?

sorma:

我唔會怕煩架,話哂嗰個係自己個囝喎,依家既然遇到間好學校啱佢,多付出dd又有乜所謂吖
==> I like this sentence~~   

我當年都係咁同自己講....若大彥考唔到, 我就會申請插班, 插到小六都會試咁話架....

不過又先話分兩頭, 咁除咗培正其實香港地都有好多幼稚園係好好架...不過可能唔係太多人識 only, 所以 if you observe 你仔仔響第日間幼稚園讀得唔錯又學到嘢的話, 可以不妨等到小一先再嚟考喇....咁就唔駛擔心佢中途響銜接上會有問題嘛~~~係好嘅學生間間都會爭住要佢嘅, 放心喇...   

Wish you good luck!!!

SKChan

我都好希望住嘅地點唔係一個大問題啊,我可能遲小小會搬去屯門,亦希望屯門區會更加好d啦~   

mani

無關係架, 屯門, 元朗都無校車架啦, 要自己搵褓姆車, 我自己反而覺得元朗出九龍仲方便喎。

Alexismama 寫道:
mani

無關係架, 屯門, 元朗都無校車架啦, 要自己搵褓姆車, 我自己反而覺得元朗出九龍仲方便喎。

我仲以為係學校安排褓姆車添,如果係咁元朗一定方便d架,行3號幹線出去,去到TST先有燈位,好快出到去,我見隔離屋d小朋友一樣係九龍塘返學,佢哋方15:45pm校車16:30pm前已經返到屋企   

彥彥媽咪:原來同你諗法差不多    希望蓮結果都一樣啦   

想請教培正幼稚園校長是男或女?What's the name?

培正結果已知道?

想請問各位有多少家長收到waitlist呢?因為我囝囝唔收。
想寄求位信睇下有多少機會?     

manicheung

yes, no school bus provided by school and the nearest one is in Tsuen Wan. 45mins per trip for such a small kids is really too much. they will spend 1.5 hrs on traveling and better to think about moving back to kowloon
BR Cindy

KinKinLI:培幼同培小同一個校長--李仕浣(男性)

sorma:

祝你好運...我信有志者事竟成架...加油~~   

請教 求位信是寄給 李校長嗎?

彥彥媽咪:多謝哂,我會努力架啦   
‹ 上一主題|下一主題