用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 6]
樓主: 小B維維
go

根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 6] [複製鏈接]

Re: 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 6]

Elsamouse
嘩.....好耐無見你上黎啦...
我都有睇過英國文化協會個course,但係我問過mcheung,佢話好似唔多好,人太多...而我又再問過我家姐,佢既comment都麻麻地咋...
我見幼聯$1200/8堂,都唔算太貴,而做左member仲平多$100,都合理掛...
好似fanny workshop都係差唔多價錢.
而我見mcheung提過小童群益會架,但係要去灣仔上堂,時間係星期五既6;00-7;00,$100一堂.
你都可以問下架..
但我hb話去咁遠好趕喎.
Elsamouse 寫道:
mcheung & ArgusMum
幼聯英語之名如雷貫耳,我成日係bk聽到,但請問實質有mud出名?
我都打左去荃灣留位,佢地話下星期先有2月班課程資料.
不過我覺得$1200八堂(每堂75分鐘)有少少貴,因為老師係ABC or 印巴籍 出面有西人老師的堂都係差不多價錢

仲有,係埋間間centre讀都一樣?有冇話邊間好d?

咁英國交化協會又如何?$3500有27小時,價錢仲平少少wor.

請大家分享!

Re: 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 6]

Dear mcheung,

Are there two parent's interviews twice a year?  Could you tell me when would be the first one held?  After the 2nd assessment?  Many thanks!  

appleycma
咁你係埋報唔到?

Elsamouse

$1200八堂(每堂75分鐘),即$150/lesson (75min),唔算貴........我大囝又返BGCA都要$100/lesson(60min) - member价,ABC教,另以前2個仔返Nottingham (Kln Tong) playgroup,老師都係印巴籍為主,要成$250/lesson (2hrs)-1年前价,後其再加了价,如phonic course仲貴d!不過,Nottingham d 老師overall唔錯,音準及very nice,每期有個progress report,可以前知道小朋友進度!

英國交化協會据說一班收很多小朋友1x-2x個,所以,有個助教,不過,個助教成日講cantonese喎!

其實,我本人不介意老師係ABC or 印巴籍  而唔係西人老師,最重要音準及very nice............有d白種西人d英文好難聽ga,如我公司澳洲鬼咁   

ArgusMum:

咁我留番d彈藥21同你地shop lor     
Argus上個音樂班點呀

Thanks, ArgusMum
我放完大假返工比較忙d,冇得上bk做part time.

Chilly 寫道:
Kitty,
原來你有個血樓...我都係呀, 不過係2004年11月份做左手術啦! 我個樓都有5cm直徑呀, 做完手術好快復元....所以唔駛擔心, 我已家都有第二個啦!

Chilly

依, 咁我都會認真考慮..係咪手術後半年就可以有無問題呀?

各位生兩胎都係仔既媽咪, 你地有無心得可以生囝呀?

kittych0309,
乜你蒙茶茶去左Part 5呀

會係2nd assessment之後............去年3月頭家長日!!
HuiTung 寫道:

Are there two parent's interviews twice a year?  Could you tell me when would be the first one held?  After the 2nd assessment?  Many thanks!  

早晨呀各位, 好開心星期六見到咁多靚媽, 多謝哂Pelie and Kinnie 勞心勞力的安排.      

Joy_E
哈哈....Argus一開始上堂時,5個小朋友一班,佢死都要我跟佢入埋去,又偏晒咀,眼濕濕咁...我咪陪左佢3分鐘,之後佢唔衰得,知道個個小朋友都唔使陪,先趕我走咋...
放學時仲鬼死咁開心跳下跳下行出黎..仲同我講好想再學喎...
不過我覺得都教得幾好喎..學左一堂,個老師出黎講番學過既野,都幾得意,教左佢地右手係high sound,左手係low sound,又教左佢地5隻手指仔分1,2,,3,4,5,我見argus都郁得幾靈活.
Joy_E 寫道:
ArgusMum:

咁我留番d彈藥21同你地shop lor     
Argus上個音樂班點呀

hi kittych0309,

我無心得可以分享, 因為我都係好被動 :p
但之前有人講過想生仔就唔好食太多酸野, 我一向唔食得酸, 唔知有無關係~

btw, 有個清宮秘史生男生女表, 你想唔想要 ?

各位生兩胎都係仔既媽咪, 你地有無心得可以生囝呀?

Elsamouse 寫道:
appleycma
咁你係埋報唔到?

報左la!2月份開始,希望佢鍾意la!另外tom lee就快到我

sac.wen,
今次個Gathering都唔係好辛苦(比起上次). 個地方真係好正,下次真係要叫埋d小朋友去啦

sac.wen 寫道:
早晨呀各位, 好開心星期六見到咁多靚媽, 多謝哂Pelie and Kinnie 勞心勞力的安排.      

mcheung
係喎.幾時又有assessment呀..
唔知係咪呢排放多左假...琴晚同argus溫生字咭,佢有幾個唔記得左呀...我又真係無同佢溫過書...
都要同佢努力下lu...
mcheung 寫道:
會係2nd assessment之後............去年3月頭家長日!!
[quote]
HuiTung 寫道:

[/quote]

Hi Joy-E

收到份禮物啦!thanks!
囝囝都唔知幾開心﹐仲話係sky送俾佢ga﹐佢對我真係好﹐我見佢咁開心﹐都無同佢解釋。

mcheung 寫道:
Elsamouse

$1200八堂(每堂75分鐘),即$150/lesson (75min),唔算貴........我大囝又返BGCA都要$100/lesson(60min) - member价,ABC教,另以前2個仔返Nottingham (Kln Tong) playgroup,老師都係印巴籍為主,要成$250/lesson (2hrs)-1年前价,後其再加了价,如phonic course仲貴d!不過,Nottingham d 老師overall唔錯,音準及very nice,每期有個progress report,可以前知道小朋友進度!

英國交化協會据說一班收很多小朋友1x-2x個,所以,有個助教,不過,個助教成日講cantonese喎!

其實,我本人不介意老師係ABC or 印巴籍  而唔係西人老師,最重要音準及very nice............有d白種西人d英文好難聽ga,如我公司澳洲鬼咁   

Thanks,mcheung
我都唔想對印巴籍老師有偏見,但遠孜歲幾時試過一間centre,個老師d grammer認真麻麻,好簡單的如she does,佢竟然話she do.... :tongue:
我都認同有D西人口音好難聽

Pelie
下次即係幾時呀......     
pelie 寫道:
sac.wen,
今次個Gathering都唔係好辛苦(比起上次). 個地方真係好正,下次真係要叫埋d小朋友去啦

[quote]
sac.wen 寫道:
[/quote]

When would the 2nd ass. take place?[quote]
mcheung 寫道:
[quote]

ArgusMum,
冇你份呀 :tongue: 下次只係比今次去過架媽咪去呀

ArgusMum 寫道:
Pelie
下次即係幾時呀......     
[quote]
pelie 寫道:
sac.wen,

[quote]
sac.wen 寫道:
[/quote][/quote]
‹ 上一主題|下一主題