用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問如何 check 校網
go

請問如何 check 校網 [複製鏈接]

請問如何 check 校網

本人如想搬屋, 點樣先 check 到自己揀個層樓係邊個校網 ? 聽人講差一條街都會唔同校網, 又唔想淨係信 agent 講, 但上教署個 website 又搵唔到, 有無 mama 可以教下路
他對我說: 我的恩典夠你用的.因為我的能力、是在人的軟弱上顯得完全.
所以我更喜歡誇自己的軟弱、好叫基督的能力覆庇我.[林後12:9]

Re: 請問如何 check 校網

click here~~~~

http://www.emb.gov.hk/index.aspx?langno=2&nodeID=1505

多謝各位 mama 幫手, 但我想搵
他對我說: 我的恩典夠你用的.因為我的能力、是在人的軟弱上顯得完全.
所以我更喜歡誇自己的軟弱、好叫基督的能力覆庇我.[林後12:9]

MrsCLee,
咁detail揾唔到的,可以打去問教統局小一入學組查詢。
一般查詢 :28327700/28327740
Hotline:     28910088 (24 hours)
學位分配:HK side: 28327601 , Kln side:28327620,  
               NT.:28327635   

Million thanks, LilyMaMa

你所找的是35校綱, 因九龍城撥入紅磡區.
民生書院就在此網.
‹ 上一主題|下一主題