用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 好用鉛筆刨
樓主: kpy
go

好用鉛筆刨 [複製鏈接]

Re: 好用鉛筆刨

我也是用carl angel-5 呢個型號,又平又好用,是樓下文具舖事頭婆介紹用的,佢話小心啲保養,起碼可用十多年,不過,有一個袐訣就係,只可用來刨鉛筆,其他顏色筆等就要分開用其他筆刨,因為顏色筆上的臘質,會令筆刨變頓。

[quote]
AndyRain 寫道:
Hi, ALL

我都係carl呢個牌子, 不過係angel-5, 價錢都係5-6拾完, 好好用.  公司用緊個個起碼有6-7年, 都係一樣咁好用.

其賓我最初都係諗住買個電既, 但係文具舖試過都覺得唔好用, 好彩突然間醒起公司一路用緊呢隻, 所以照買.  每次都係刨幾下就掂啦, 慳水慳力, 希望你地啱用啦.

十分多謝您哋D建議,我唸唔止我一個人覺得好有用,
好耐唔該,哈哈.
:  

BarbieLam 寫道:
我也是用carl angel-5 呢個型號,又平又好用,是樓下文具舖事頭婆介紹用的,佢話小心啲保養,起碼可用十多年,不過,有一個袐訣就係,只可用來刨鉛筆,其他顏色筆等就要分開用其他筆刨,因為顏色筆上的臘質,會令筆刨變頓。

[quote]
AndyRain 寫道:
Hi, ALL

我都係carl呢個牌子, 不過係angel-5, 價錢都係5-6拾完, 好好用.  公司用緊個個起碼有6-7年, 都係一樣咁好用.

其賓我最初都係諗住買個電既, 但係文具舖試過都覺得唔好用, 好彩突然間醒起公司一路用緊呢隻, 所以照買.  每次都係刨幾下就掂啦, 慳水慳力, 希望你地啱用啦.
[size=medium]多謝你地介紹, 我買左喇, $43 (屋企o個頭既文具店), 真係幾好用, 好刨個Faber Castell.
‹ 上一主題|下一主題