用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 唔知點決擇
go

唔知點決擇 [複製鏈接]

醒目開學勳章

唔知點決擇

HI ALL,

囝囝現就讀方方樂趣幼兒園,目前獲浸會大學幼稚園取錄,唔知轉唔轉好,請大家比D意見。TKS!   

Re: 唔知點決擇

我會選擇轉校, 因為我甥生女K1-K3都係讀芳芳(九龍塘果間), 最後派位也是去了屋村小學, 我覺得比咁貴學費沒有保障, 反而去浸幼好D.

' lucky draw ' is by chance, should not be related to her kindergardan.
[size=large]Ryan 9月13日出世

如果讀開,小朋友開心,學校那套你又buy,那就無謂轉.
尤其是如果你並不打算讀私小/直資.
[

醒目開學勳章

HI SUSANNA

請問你甥女升小後成績如何,她喜歡上學嗎?

醒目開學勳章

HI MAGGIE

目前囝囝基本上是開心的,因為有小朋友同佢玩,而且N1一點壓力都沒有,但亦偶有不肯返學既時候,佢專注力OK,但好硬頸,而我最擔心係升上K1後要寫字默書都唔知點算好,諗起都

PUKU,
如果K1要寫字默書,那就和浸幼是兩個極端的學校.
你真要撫心自問你自己buy哪一套.
[

醒目開學勳章

Maggie3493 寫道:
PUKU,
如果K1要寫字默書,那就和浸幼是兩個極端的學校.
你真要撫心自問你自己buy哪一套.

我當然係BUY浸幼啦,但又好擔心坐車問題,依家5分鐘,但浸幼就要成個鍾

Other than your attitude towards their teaching method, I believe 浸會大學幼稚園而家有埋中學可直升, right?

Travelling is an important concern, but at your local area do you have any P1 that you like?

If I were you, leave option open for P1 will be an important factor for me to consider 浸會      
‹ 上一主題|下一主題