用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 11]
樓主: 小B維維
go

根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 11] [複製鏈接]

Re: 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 11]

簽名被屏蔽

Re: 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 11]

Hi pelie,

My daughter is studying at Dorest Rd. I find that she learns well from this kind and quite happy about the school life. The only thing I worry about is that there is no NET at this school. I am a working mum and I always try my best to accompany her.

[size=large]Cyrus 生日會順利完成!
多謝各位KV靚mum俊Dad帶kids大駕光臨,場面熱鬧而溫馨,Cyrus仔好開心呀!

可惜,我地「一家三口」合照好少,任何人士如有攝到,晒比我啦   
好多謝你地光臨同份大禮呀!Cyrus只拆左姑丈份gift咋,因daddy話慢慢逐份拆,我話1 wk拆1份,佢好乖,冇扭計,可能佢冇乜經驗,唔知咁正,hehe...
不過,我大致睇過,又封番比佢拆,睇下有冇係food or要快的用,唔留得。
真係好多禮物,有2 個apple箱+幾大袋,又份份都好正呀!好彩有姑丈車返家,仲要分2 lift上樓呀!
回家放晒在地上,好壯觀架,影咗相啦!
唔知今日放學Cyrus會否扭拆禮呢   
再次謝謝各位!       

簽名被屏蔽

[size=x-large]Rebecca,Argusmum,Elsamouse:
Cyrus 要求continue去CECES 學phonics呀!

早安!
你們會否continue學CECES phonics呀?
Cyrus 要求continue去CECES 學phonics呀!
So, 我lei個不稱職的mami會email去留位,明天才寄cheque.
Cyrus話另一個course的動作冇長沙灣嗰d咁好玩wor,Daddy又話Easter冇咁忙可幫手揍wor... 到時唔好又得我,你地又只接走,我悶架嘛!
我email左去留位lar,叫佢等我今日晏d confirm,我怕佢收左第個呀,你地都讀,Cyrus就讀ga啦   

cyrusmum,

好多謝你招待, 我仲遲到添, 因上午上堂, 又要姐姐湊細b出來匯合, 仲回咁厚禮, 小朋友乜都唔識, 唔好咁客氣呀! 好多謝你! lambert無午睡, 所以只係食, 無玩! please check pm.

byychan:
我好抱歉薄待你至真!一人多我就失魂,唔知企邊好,又要忙影相,我自己冇乜上鏡呀!
收到lar,好正呀!thx   
d回禮禮物是我選同分配,1B班多數係用得(如同Cyrus一樣的水杯)或食得ge,但包時Cyrus加意見話不如呢份比邊個邊個啦,本來lambert嗰份仲正,係足球機,但比Cyrus抽起自用   
其實,我送禮比人多數買小型的,因我拖住Cyrus,怕拿大大包的gift,我好論盡ga,hehe......

Cyrusma,CheriLee & ArgusMum
我都會俾遠孜番多一個course呀,Ms Vivien實在係教得幾好,我發覺幾個小朋友愈來愈留心上堂,專注力提高左好多

我會今個星期寄支票.

遠孜的英文都小有進步,例如學校派的圖書,其中有一本係關於一隻小狗叫Bingo因為"為"食,想食餐檯上的jelly,竟然將成條檯布扯左落來...
當我問書中的內容,例如where is jelly,please point to... 遠孜都識,跟住用英文問佢jelly倒左係bingo身上邊度,佢識跟住答on its head.

Joy_E,
睇完啦 勁喎 你仲快過主人家post d 相出來喎

Ernest   
Elsamouse 寫道:

遠孜的英文都小有進步,例如學校派的圖書,其中有一本係關於一隻小狗叫Bingo因為"為"食,想食餐檯上的jelly,竟然將成條檯布扯左落來...
當我問書中的內容,例如where is jelly,please point to... 遠孜都識,跟住用英文問佢jelly倒左係bingo身上邊度,佢識跟住答on its head.

mcheung

上星期我收唔到syllabus wor, 連個綠色bag都無tim呀, 死啦, 係咪跌左?  唔知可唔可以fax卑我呢

[quote]
mcheung 寫道:
the assessment will be started from 3/4 (Mon).  The syllabus for week 20 & 21 has been distributed on the last weekend.  The syllabus for week 22 & 23 will be distributed on coming Friday.

Singing
--------
Week 20 : Bow Wow Wow
Week 21 : Head & Shoulders Knees & Toes / 小司機

Recitation
-----------
week 20 : Head & Shoulders Knees & Toes
week 21 : one two buckle my shoes
[quote]

Cyrus123,
多謝晒你呀 琴日柏霖佢玩得好開心 好彩我叫左kwanpui & Ivan來我屋企同佢warm up左,如果唔係又變樹熊啦

pls pm your fax no. to me........  
kittych0309 寫道:
mcheung

上星期我收唔到syllabus wor, 連個綠色bag都無tim呀, 死啦, 係咪跌左?  唔知可唔可以fax卑我呢

Cyrusmum

係呀, 多謝你熱情招呼同個回禮禮物呀, denise不知幾鐘意.  另唔好意思, 我地都遲到, 因為中午去左將軍澳同朋友飲茶, 又去左人地會所玩, 所以遲到.   

我昨夜凌晨突然喉嚨痛痛甦, 即刻食消痰藥, 到今早才好d, 而denise就開始有兩聲咳, 死啦, 唔知係咪我自己潛伏左d感冒過左d卑佢tim, 好驚呀

byychan 寫道:
cyrusmum,

好多謝你招待, 我仲遲到添, 因上午上堂, 又要姐姐湊細b出來匯合, 仲回咁厚禮, 小朋友乜都唔識, 唔好咁客氣呀! 好多謝你! lambert無午睡, 所以只係食, 無玩! please check pm.

mcheung

Faxed.  Thanks!

[quote]
mcheung 寫道:
pls pm your fax no. to me........  
[quote]

cryusmom,
thanks for your gift and my little daughter loves that! she felt  very surprised to see there was a handkerchief in the gift bag and wonder if it is also a gift (she forgot that was originally belonged to her )by the way, thanks for organising such a wonderful party

nicki,
thanks for the photos and i observed that 瑤瑶 is quite quiet kid, right?   
can anyone tell me the sequence or schedule of the assessment? English, Chinese, mathematics or in random?

kittch0309

pls check the fax........   

mcheung

收到啦, 唔該   

welcome.......   
kittych0309 寫道:
mcheung

收到啦, 唔該   

cyrus ma
ok,我都會報番幼聯架..
另,cyrus又幾乖喎....見到咁多禮物都唔拆..
不過argus仲底死,,果晚開完party搭的士拎住幾大袋禮物返屋企,佢即時拆晒....
但係拆完望兩眼就唔要.....因為佢由細到大都唔多鍾意玩玩具,非一般細路黎架...
而家我將佢收番黎既禮物放晒係99屋企,等暑假佢悶悶地先比佢玩下lu...   
‹ 上一主題|下一主題