用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 11]
樓主: 小B維維
go

根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 11] [複製鏈接]

Re: 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 11]

CheriLee
可唔可以pm幼聯朱小姐e-mail俾我,我手頭上冇呀,但又想快D留位.
THANKS!

Re: 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 11]

ArgusMum,
係啦!唔知點解佢地間間都唔同價錢 我晒開果間之前都係4R-$1,但現在又加左價啦 要成$1.2一張
講開相簿我介紹一款比你

Dear all

no homework on today...........   

mcheung,

thanks!

pelie

其實我晒開

顧問大人

hooray      咁係咪成個星期都係做大papers呀
mcheung 寫道:
Dear all
no homework on today...........   

pelie

你唔好以為我叫做central就係負責人呀      central飯局負責人係sac.wen,佢呢排好耐都唔見佢上bk呀,佢會間唔中follow up架喇      唔好咁心急啦      [quote]pelie 寫道:
Central,
你地個中環聚餐都好耐冇

通常3日做晒assessment.............以往第一日常識及數,第二日英文,第三日中文,不過,下星期三(6/4)係假期呀!!

Central 寫道:
顧問大人

hooray      咁係咪成個星期都係做大papers呀

Argusmom,

the course fee is about $2,000.

Cheers

Cyrus話今日做大paper:英文同中文,不知對否?
有1個字唔識,但不講是什麼字 [quote]
mcheung 寫道:
通常3日做晒assessment.............以往第一日常識及數,第二日英文,第三日中文,不過,下星期三(6/4)係假期呀!!

byychan:
但係所有kids都是kv K1,哪有5、6歲?可能係高嗰d.
byychan 寫道:
cyrusmum,

尋日我工人話你的客人中位五六歲小朋友的父母, 係佢以前僱主親戚(尋日有相認), 因為果對父母結婚時, 我工人都有去!!

Kittych/Rebecca/heimon/pelie:
昨天忙一天,晚上又同姑奶等吃dinner,好倦,但半夜1時半醒左,好久才再入睡。惨!

大家不用客氣!我都覺得dennise因Cheri份gift最吸引!其他就實用d.
好高興Cyrus同大家都enjoy個bp,好彩小B維維介紹我去沙中,話姐姐帶games好正!
個M記姐姐仲我地話,叫過Cyrus向牆上的McDonald叔叔講多講,Cyrus照做,好搞笑。想c,玩我個仔!

昨天,Cyrus又同Sky玩到好顛,但後發現佢好man,一見Lemmee來到(同車鄰座),就拖佢join大家玩,仲讓個位佢坐住同阿Chris、heihei等拍照。
玩捐山洞時,我hb問Owen做乜唔玩,佢話驚比人捉。後來,佢潛手仔入姐姐圍群個袋仔,拿左個火機出來,我放回,有2個小朋友又潛,可姐姐知道先收手。
Sky一個人暱在樹下,hb問佢做乜,佢話要lei在大眼樹下休下 叫佢去同Cyrus一齊切cake,佢地切左好多刀
Sarah 1一早到,Chris仲請Cyrus吃朱古力,Chris幾靚仔又文靜,相反,Plato就靚仔而active,仲好照顧彥澄tim.

Argusmum:
揀d gift帶返家啦,等argus玩d多,刺激創意架!咪waste ah.
ArgusMum 寫道:
cyrus ma
ok,我都會報番幼聯架..
另,cyrus又幾乖喎....見到咁多禮物都唔拆..
不過argus仲底死,,果晚開完party搭的士拎住幾大袋禮物返屋企,佢即時拆晒....
但係拆完望兩眼就唔要.....因為佢由細到大都唔多鍾意玩玩具,非一般細路黎架...
而家我將佢收番黎既禮物放晒係99屋企,等暑假佢悶悶地先比佢玩下lu...   

Elsamouse,
PM you already, please check!

林志美

睇到你cyrus仔d相,真係好 ,我都話要幫佢地攪party啦,好鬼難忘架      睇到d相,見你好似唔同左喎      你覺唔覺呀 因要返英文班,不能參加cyrus仔既生日會。依家ee同cyrus仔講番happy birthday先,祝cyrus身體健康,快高長大,聰明伶俐,聽晒爸媽話....ee講著咁多先,事關不能在bk盡錄     

我囝話今日做常識及數數...........仲話有題問乜野人捉賊?

Cyrus123 寫道:
mcheung 寫道:

Cyrus123

係呀, denise話上面英文, 下面係中文, 仲有個"下"字既圖畫唔識wor, 放學向車上 因為藥力發, 我今早卑左咳藥水佢飲, 一定做paper 時wing wing 下, 放學一上車就訓著了  

mcheung 寫道:

會唔會係傑傑ma呀, 傑傑鬼咁高大

byychan:
但係所有kids都是kv K1,哪有5、6歲?可能係高嗰d.[quote]
byychan 寫道:
cyrusmum,

尋日我工人話你的客人中位五六歲小朋友的父母, 係佢以前僱主親戚(尋日有相認), 因為果對父母結婚時, 我工人都有去!!
[/quote]

Pelie
係咪Mujx既相簿??有好多款定得一款架??等我得閑去睇下先...
[quote]
pelie 寫道:
ArgusMum,
係啦!唔知點解佢地間間都唔同價錢 我晒開果間之前都係4R-$1,但現在又加左價啦 要成$1.2一張
講開相簿我介紹一款比你

mcheung,
it is so strange that my little daughter told me that she did not have any test today.
maybe different classes different schedule      
anyway, maybe she is so tired that she could not even tell what's happened today as she is coughing all last night  
‹ 上一主題|下一主題