用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 聖羅撤小學
樓主: vickycheung36
go

聖羅撤小學 [複製鏈接]

醒目開學勳章

BBChu & ShanShan,

我想夾呀!唔該預埋我!

原文章由 BBChu 於 07-7-3 22:45 發表
我會同ShanShan 夾,妳會吾會考慮每人買三本呢?不過,我搵左好多間書局都無,吾通要去到沙田買?

醒目開學勳章

係呀,我都見到! 唔知會唔會讀得好辛苦呢?:(

妳係咪全部書都幫偉發買?

原文章由 Daisy媽咪 於 07-7-4 21:17 發表
原來出年英文 讀快左半個學期,一讀就讀 book b 啦 !

原文章由 ShanShan 於 07-7-4 09:36 發表

早晨呀!

bk 唔同哂喎.

係咯, 有冇興趣一齊 share 呀?

大家好!你們認為用乜形式去教小朋友睇各十本中、英書?
大家比意見!!

DAISY媽咪,
你真細心,我都有睇書單,但都無留意到添~
我諗若果都係同一出版社兼同一套書的話(之前話分一套淺,一套深),再咁讀快一個學期,我相信來年老師喺ws方面要再落多d功夫了,因為平時做wb都唔及學校俾o既ws好呢~
其實我都好贊成喺學生能力做到逹標時可以再谷吓啊!因我女經過今個學期,我更發覺佢地無可能臨測考先溫習,一定要平時跟得緊先可以應付到啊!
原文章由 Daisy媽咪 於 07-7-4 21:17 發表
原來出年英文 讀快左半個學期,一讀就讀 book b 啦 !
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

我會係學校訂書, 方便嘛 !
我剛同老師傾完, 佢話升上三年班課程會更緊密, 稍一不留心, 就 , 我死硬, 亞女日日遊魂, 老師話佢係全班傾計最勁果位, 依家老師話睇下可唔可以介紹d自願機構去幫下佢呀 ! 仲有, 佢話新學期又有新野喎, 依個校長真
呀女入選左音樂劇呀 !

不如大家過去PARTII再傾,因為過左一千個POST,可能隨時覆吾到OR睇吾到!

聖羅撒小學PART II
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1049049&page=1&extra=page%3D5#pid17656308

原文章由 心心媽 於 07-7-4 21:43 發表
BBChu & ShanShan,

我想夾呀!唔該預埋我!

BBChu & ShanShan

記住預埋我呀!
MauMau
囡囡最愛作弄我,叫我"貓貓 哈!哈!哈!"

升小二的編班有沒有根據成績呢?

冷氣褓姆車專車 東九龍區 來往 聖羅撒 (公爵街)

將軍澳 、藍田、油塘

匯景、麗港城、順利

黃大仙、竹園、斧山道

牛頭角、官塘、德福、麗晶

查詢電話: 60111923

查詢電郵: [email protected]

(小學課後活動可跟 4:30 幼稚園車)

本車隊於07-08年度繼續為大家服務,歡迎以電話或電郵的方式來查詢。

(現在只接受登記,九月份上車才收車費)

[ 本文章最後由 褓姆車隊 於 07-7-27 19:51 編輯 ]

‹ 上一主題|下一主題