用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘基顯2006學年度家長會
樓主: hermanpapa
go

油塘基顯2006學年度家長會 [複製鏈接]

Re: 油塘基顯2006學年度家長會

Minnie仔仔入了聖愛德華,仍等兩間基X消息。
ivytang02 寫道:
minneluo< HI, 你重未同小朋友搵到學校嗎 ? 吾好氣餒, 一定搵到間好學校架...我地基顯無消息咩?

今日休業,不替公司接生意。   
hermanpapa, good morning 禁早上bk, 你要返工嗎 ?

minneluo< HI, 你重未同小朋友搵到學校嗎 ? 吾好氣餒, 一定搵到間好學校架...我地基顯無消息咩?

hermanpapa, 那太好la, 我要留守服務單位替客戶服務

如果舊年插班基顯吾收我女, 我都諗住讀聖愛德華架, 有朋友個女讀緊一年班都話好輕鬆好開心返學, 所以聖愛德華都不錯

亞仔剛去了金鐘上英文,可安靜了!   

現今社會的工作真累人。小孩讀書更累人!

睡覺

睡覺 寫道:
hermanpapa, minnieluo...
            只想入來跟你倆打個招呼﹗

Hi, Ivy,多謝關心.   你哋間基顯電話都無俾個我, 睇來無行囉    就算見, 又唔見家長, 問小朋友又問D簡單到不簡單的問題, 我都唔知點先有機會.

如果舊年插班基顯吾收我女, 我都諗住讀聖愛德華架, 有朋友個女讀緊一年班都話好輕鬆好開心返學, 所以聖愛德華都不錯

Minnieluo, 我地舊年考基顯時個個都可以有機會考架, 同時學校為左人多開多左一班,足足一級6班, 今年我老公朋友搵左個神父幫手所以學校比佢個女考左入學試la,...(所以要收ga都考左試la), 但都未有消息得吾得law

Ivy, 請問你老公朋友個女考一年級定係插班呀 ?
我都想有機會考試呀.

請問你有二個囡囡嗎 ?  呢個大相係你大女呀 ?  我一直以為你只有一個囡囡

Minnieluo 寫道:
Ivy, 請問你老公朋友個女考一年級定係插班呀 ?
我都想有機會考試呀.

請問你有二個囡囡嗎 ?  呢個大相係你大女呀 ?  我一直以為你只有一個囡囡

一年級上星期考左la, e+等通知

我有2個女, 一個就黎3歲, 一個8歲

Ivy,唔好意思, 我話的一年級係9月先新生, 去年上學期就考咗啦 ?

我一直以為呢個係你囡細個時的樣

我放工啦, 88

[/quote]

我有2個女, 一個就黎3歲, 一個8歲 [/quote]

Ivy,唔好意思, 我話的一年級係9月先新生, 去年上學期就考咗啦 ?

我一直以為呢個係你囡細個時的樣

我放工啦, 88

我都回都家la, 我講我都係今年9月入小一新生, 我老公朋友個女吾知派到第10幾志願, 所以第一時間去叩基顯門...

我有2個女, 一個就黎3歲, 一個8歲 [/quote] [/quote]

基顯有冇星期六的課外活動?我現在想做9月的興趣班planning。

星期六有好多活動(自費的),小提琴,普通話,圍棋,劍橋英文,等等......

thank
YKH1B 寫道:
星期六有好多活動(自費的),小提琴,普通話,圍棋,劍橋英文,等等......

Re: 油塘基顯2006年小一家長會

smalle ,

陳呂當然不夠觀塘官小好,官小上面有官中接住.

hermanpapa, 好多謝你一直以來的提點及資訊     很可惜不能同做基顯家長, 但大家一樣多交流.

Ivy,我仔仔入咗基法啦.

[quote]
hermanpapa, 好多謝你一直以來的提點及資訊     很可惜不能同做基顯家長, 但大家一樣多交流.

Ivy,我仔仔入

ivytang,

I like the 2 photos too. You can tell from their smiling face that they are all so happy at school. Pls email me the test and exam papers once ready. Thanks much.

dichiu 寫道:
ivytang,

I like the 2 photos too. You can tell from their smiling face that they are all so happy at school. Pls email me the test and exam papers once ready. Thanks much.

得, 我整好就send 比你, 張相我可以law黎問呀女邊個同學呀! 佢好開心介紹d同學比我識, 你可以儲足6年,我就得5年炸   

你大個頭個女個咀仔好細, 好似我細女個咀細細個  

我地都有班相呀!平時個囡講既同學名,我可以認埋個樣啦!

另外,今日我個囡話原班升2年級喎,連班主任都係。因為班主任很好,所以我很開心呀!

最近唔見Do Do媽上來嘅?佢係唔係唔知呢道呀?
‹ 上一主題|下一主題