用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 12]
樓主: 小B維維
go

根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 12] [複製鏈接]

Re: 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 12]

Michealanlelo

Hello!  的確少見你喎      [quote]
Michealanlelo 寫道:
Hi all
我唔勤力,都

Re: 根德園05 k1家長請進 [續集 - Part 12]

Central
你係度呀,幫我去msn提你honey回應下我,唔該哂

ArgusMum

honey做嘜燒埋我

Elsamouse,

Yes, we confirmed to Little Prince.

Cheri likes Ms. Vivian very much in fact, but she likes to study with some kids that she familiar with. I did ask if she like to study at Little Prince with Argus, she also say Yes lei      

Elsamouse:
我冇所謂!其實,長沙灣不就脚,我暑期後都會quit,況且,他們咁細個,多張少張cert仔冇所謂ge!   

elsamouse
唔好意思...要我honey call我先知你搵我
係呀...我同cheri媽rebecca都會24/6返小王子...貪佢有LCM考...
而且ARGUS係幼聯唔多聽話..Ms Vivian話親佢佢都唔聽...自己有自己玩...激死我...
我唸住小王子返下午.我可以自己揍佢...唔使99辛苦..
你同遠孜都報左同我地同班??好呀..佢地熟左一齊上會好d       
Elsamouse 寫道:
Elsamouse's present!

Hi, Argusmum & CheriLee
喂喂,你地係埋confirm唔讀幼聯啦,星期六放學我同老公去左小王子視察,都ok呀,唔係想像中咁差,不過就真係好難搵

我唔知幼聯仲開唔開得成,所以都暫報左小王子你地0個一班,我想遠孜同番Argus & Cheri一齊.
我地0個班老師Ms Usha,你地知唔知係邊度人?
我淨係問到話佢係美國讀言語治療,聽個名似係印巴籍,我冇mud所謂.

Cyrusma
如果Argus and Cheri過檔,咁我可能都走,真係唔好意思,你要另謀出路
其實都好唔捨得Ms Vivian, 佢真係唔錯!

Cherima
0個日我係洗手間門口我問Cheri,鐘唔鐘意Ms Vivian,佢點頭,跟住問佢如果唔讀,佢捨唔捨得,佢好似擰頭...

Elsamouse & ArgusMum,

Ms. Usha is an American

cyrus ma
啟思小學係幾好...但學費又太貴....$4xxx一個月喎....   
Cyrus123 寫道:
Hi all mum:
第N個黎報到lar,   
昨午去啓思小學聽講座,又好似幾吸引咁喎!    唔知你地對這間小學有何看法呢?煩請報料   

Hi All:

請問今天是否做英文大 paper 呀!!

我囡囡(DR-class 1I)話做中文喎, 仲有圖形.

會長叫到,我都要黎報到先,我唔算遲掛!   
再遲D ,會長會踢我出會呀!

MICHEALANELO:
你都上來報到,都要多謝你BP招待,我個肥仔都好開心,不斷提自己份玩具,佢好鍾意.Thank you!!

HI! SERENA

你同我一樣只係比小朋友後面大家睇! HB 話唔好咁揚喎!

SERENA : 係今週考試呀??

係呀,我都覺得好la利

我近排見d家長講九龍塘小學(KTS),好似幾好bor.

ArgusMum 寫道:
cyrus ma
啟思小學係幾好...但學費又太貴....$4xxx一個月喎....    [quote]
Hi all mum:
第N個黎報到lar,   
昨午去啓思小學聽講座,又好似幾吸引咁喎!    唔知你地對這間小學有何看法呢?煩請報料   
[/quote]

我都要黎報到先

有心唔怕遲!! hehe!!

hello all K1B mami,

Laam話今天做paper又中又英又數   
我估係常識
佢仲話老師叫返去要温習d大numbers..   
會唔會明天考數學呢??
A Happy Big Head Girl..wish you luck and God always with us!!

多謝Lamma報料!
btw,昨天hb對Cyrus說:你大膽d唱歌丫,daddy彈結他比你唱丫。
Cyrus:好呀!不如我彈你唱丫   
阿仔識彈就好lar.   

LaamMa
係呀...argus都話今日既大paper有晒Ms Wong 同Ms Mi既野喎??即係中英數都有???
我都估係常識..
佢仲話今日Ms Wong肚痛無返學喎

LaamMa^-^ 寫道:
hello all K1B mami,

Laam話今天做paper又中又英又數   
我估係常識
佢仲話老師叫返去要温習d大numbers..   
會唔會明天考數學呢??

想請教一下各位家長,若係Waiting list,last call係幾時?因許多學校都已註冊買完校服了,想知道仲有沒有希望?謝謝!        

Sorry!不知道你們已經到part 12。

CyrusMa,
Laam過多二個星期先讀individual的鋼琴班,
我都好想佢快d識彈歌仔俾我聽   
btw, 亞囡今日話cyrus做大paper寫d字好靚喎  

ArgusMa,
我問亞囡佢就話ms.wong唔係度就唔駛講
多謝佢送d食物喎   
我都俾佢搞到我一頭霧水  
應該如argus所講ms.wong無返     
多謝Lamma報料!
btw,昨天hb對Cyrus說:你大膽d唱歌丫,daddy彈結他比你唱丫。
Cyrus:好呀!不如我彈你唱丫   
阿仔識彈就好lar.   
A Happy Big Head Girl..wish you luck and God always with us!!

TiTi話今日做了數學及常識,唔知真定假
‹ 上一主題|下一主題