用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站
樓主: 10396
go

**06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站 [複製鏈接]

Re: 06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

咁想問白長褲去邊度買﹖有冇款式限制﹖
我唔想個仔餵蚊!

多謝指教!

ENC,

賣校服既地方.. 或者運動用品既舖頭都應該有..楂實我都未幫亞囝買.. 我都要去揾吓先  

羊媽媽,

你囡囡好似鬼妹仔.. 係咪混血架 ??  

花園街有一檔專賣白色運動套裝,我相信這裡可以買到白色長褲。

ENC 寫道:
咁想問白長褲去邊度買﹖有冇款式限制﹖
我唔想個仔餵蚊!

多謝指教!

係呀! 好於花園街內那檔口買白褲, 檔主可能問妳們的小朋友, 是不是讀崇真呀!

我呢兩年都是在花園街檔口買的.
其實係一家四口子

盛盛媽媽:
係咩,不過都係幾代前,以我所知係爺爺個媽媽吾係中國人。不過囡囡又無人地混血咁靚女喎,成個男仔頭咁 :

一家三口,
其實你依家係咪應該叫一家四口呢
我想知係花園街邊度,可否講清楚些個位置呢?

唔好意思, 想知道白褲做乜架?(sorry, 無時間睇history)

其實我幾鐘意套校服架, 尤其女仔套裙褲, 好有型喎我覺得

羊媽媽
咁31/7相認喇喎我地

呀, 你地住邊區架? 我住將軍澳,     好遠呀, 問過校車個叔叔, 話大概要7:50上車

大家好! 我個囡囡都將會讀2006 k1上幼班  
我想問下點解你地已經有校服同書包既? 我註冊時畀晒cheque佢, 佢正係畀返收據我咋喎.....
同埋搭校車果度~ 乜唔係司機叔叔會係開學前一個月度先通知幾點上車咩      

一家三口,其實你依家係咪應該叫一家四口呢
我想知係花園街邊度,可否講清楚些個位置呢?[/quote]

係呀! 我係一家四口.

依稀記得約於中間, 近路口位.
其實係一家四口子

mumepen
(1) 註冊後即日就買埋套校服囉喎

(2) 確實時間係要等開學前先知, 但個日交校車訂金時, 有個校車叔叔係度, 我問佢之前係幾點囉

蕉媽,
see you here.. you finally confirmed with 大埔道崇真. .. your son is always in the same group with my son in existing school, and last time when I picked up Moses, your son pointed to Moses and told me " he is Moses".  

HI~~

我個囝囝將會讀2006 K1 AM班,我會係自己帶佢返學,等佢返定咗先決定俾佢坐校車。

白色長褲夏天都著得架?如果係我都想俾佢著因為佢都幾惹蚊。

hello all,

我囡囡都係9/06入讀崇真k1 am class,佢自從新生日去過學校玩後,返到屋企就成日同我講想返學,又成日話自己大個啦要返學,我都希望佢第時都咁鍾意返學,我怕佢會喊呀!!
Stephanie

一家三口 寫道:
一家三口,其實你依家係咪應該叫一家四口呢
我想知係花園街邊度,可否講清楚些個位置呢?

係呀! 我係一家四口.

依稀記得約於中間, 近路口位. [/quote]
由太子方向行去旺角第一截近尾左邊檔.

蕉媽:
好31/7到時相應吧,咁係咪要插枝玫瑰花先得

ANGELCHANMA
謝謝你的指示,等我去找找看吧!

各位,
首先歡迎下新入topic既媽咪, 多多指教!

請問大家, 家下好似冇哂學校既"腥氣", 係唔係到第一日返學先知道讀咩班架? 如果早d知, 咪可以早d相認囉

silvia_ng , 各位媽媽,

8月28 日返學校就知.. 因為

Ka_wai ,

請問你

[quote]
盛盛媽咪 寫道:
Ka_wai ,

請問你
‹ 上一主題|下一主題