用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 收到天天書單,很開心....
go

收到天天書單,很開心.... [複製鏈接]

收到天天書單,很開心....

今日收到天天寄來的書單,真係好開心,小兒今年將會入讀天天小一,但對於天天英文科仍然用Longman 的Welcome to English 十分介懷,但來年她們終於改用Longman 的 Express,因為有感她們是天水圍區較為好的學校,為何仍不轉書,如油天,光明等已轉用了express,現在終於給我等到了在我仔仔入讀時轉書,真的開心不已,因為真的不想天天會給比下去﹗Longman 的 express 是比longman 的welcome to english 為深的﹗     

Re: 收到天天書單,很開心....

恭喜哂!  你地入到天天, 請問你地入天天係咪在自選學校時已收你地呀?  定係第2輪先至收呀?  Thanks!

我係第一輪入天天的,因為我仔仔係教徒,所以可以係第一輪入到,以我所知今年天天都好多人揀,以第一輪來說,只係得三個位收左15分的,因為世襲較多﹗而第三輪,聽說有200多人爭20個位﹗

愛麗斯,
我個仔第二輪入天天呀!多多指教!
我想問下你會唔會去30�8下午的總結和結業禮?

愛麗斯,

天天亦是我目標之一,你可否post 張書單來作參考呢?

thanks

hi:愛麗斯

恭喜哂!你地入到天天,這間學校都是我目標之一,我個仔無宗教信仰我想很難入,不過我都希望能夠入到.....

想請問一下,英文是否用英語教授???
                中文是否用普通話教授???

‹ 上一主題|下一主題