用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得 ...
樓主: evelyn317
go

小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾吓笑 [複製鏈接]

Re: 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾

[size=medium]Good Morning!!

咁呢句真...
lcy1998430 寫道:
AE_bb,

唔生肉都唔緊要啦,最緊要係健康咪得囉!

[quote]
AE_bb 寫道:
佢有時仲食得多過我呀, 不過唔知點解食極都唔生肉    [quote]

Re: 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾

lcy1998430 寫道:
ireneirene,

我個女都好瘦架,有次我話佢,佢話咁樣好,唔駛好似我咁要減肥呀!

[quote]
ireneirene 寫道:
Hi All,

你地講開唔生肉,我個女好瘦,但係又好吃得 唉~~~~
亞女你快啲肥la~~  
[/quote]

醒目開學勳章

我個女食多多野都係得排骨而我唔食野就似隻

我個囡自己都知自己瘦, 但係都食好多野, 有時我都覺得佢仲食得多過我, 但係我D朋友見親佢都問佢 '你係唔係成日唔食野?..仲MUG你咁瘦.'

王國長老

我個仔都係排骨仔,佢唔多鐘意食野既。
除非打完波,可以食晒一碟海南雞飯,
平日食唔到一碗飯,又唔鍾意食肉,
剩係鐘意食瓜菜,好似個和尚咁!

醒目開學勳章

我個女一日食四餐....係一個肉怪...佢去街市檔口見到D鹵水鵝會流口水架...即刻走埋去叫爸爸切D比佢食...但佢都好鐘意食瓜菜....唔知點解食極都唔肥...我一日食一餐就咁鬼肥

我都係新加入的, 大家好    

不經不覺要升小三, 明年就要考系評喇 !!

原來我地都好多人喎~~~     

唉...呀仔自從病左2星期之後, 瘦到支竹咁...唉...我就食dd都肥    佢le幾日呀...唔洗返學, 我就安排佢係咁食野, 飲鮮果汁啦..食m記 ...食芝士粒粒...總知高營養都比佢食下啦!    希望有幫助啦!

我個仔基本上咩都食, 不過好似唔係好吸收咁   

真係多左好多mami 喎   

亞仔對奶類冇咩興趣, 所以對芝士都係麻麻地   
Easy媽咪 寫道:
原來我地都好多人喎~~~     

唉...呀仔自從病左2星期之後, 瘦到支竹咁...唉...我就食dd都肥    佢le幾日呀...唔洗返學, 我就安排佢係咁食野, 飲鮮果汁啦..食m記 ...食芝士粒粒...總知高營養都比佢食下啦!    希望有幫助啦!

頭先我打番屋企, 總算佢乖啦, 肯去練琴   

AE_bb
嘻...果然轉左個新topice唔同d喎!   
charles勁like奶類食物架, 所以佢每日可以飲到2杯奶, 食2粒芝士, 仲有食芝士包做早餐, 今日下午我會比佢游下水, 希望佢強壯番啦!    

咁妳仔like食ice-cream嗎? 如果like天氣熱咪比佢食下, 真係易d肥掛 haha...

Easymami,

我都開始比個大仔游番水喇, 希望佢每次游完水肚餓又食多d野啦

我仔緊 like ice-cream 啦, 我而家都成日有比佢食架, 希望有幫助啦

Heidi媽
唉...咪讚佢呀...因為佢上唔到網做每日一篇先肯去練琴咋...佢放電腦第一位架...激死呀!   
妳女仲乖啦..肯專心練習!

係喎...今日除左小三學生外...所以小學生都唔洗返學喎

麟媽媽 寫道:
你個仔選擇靜態科目多D 吖?
咁佢怕唔怕熱,怕唔怕痛呢?
我見亞仔有個校友,踢踢吓,
佢都係喊,但係喊住話唔去!
因為太陽真係好猛的,
係咁曬住跑真係好辛苦既,
仲有同人碰撞或「省」中波餅時有發生,
男仔挨得到,當磨練都好架。
我仔唔怕熱, 都應該唔係好怕痛, 不過最怕係教練惡!

carollam310 寫道:
我個女一日食四餐....係一個肉怪...佢去街市檔口見到D鹵水鵝會流口水架...即刻走埋去叫爸爸切D比佢食...但佢都好鐘意食瓜菜....唔知點解食極都唔肥...我一日食一餐就咁鬼肥
食極唔肥都好, 唔駛細細個就要去減肥!

醒目開學勳章

我個女都係鐘意飲奶, 早餐淨係飲一杯奶就話飽 la.  

但係食麥當當, 就可以食晒成個餐。

醒目開學勳章

中、英文每日一篇佢都有 keep 住做, 仲去埋數學平台玩 games.   

咁都好過成日睇 T.V.  
‹ 上一主題|下一主題