用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得 ...
樓主: evelyn317
go

小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾吓笑 [複製鏈接]

Re: 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾

我個囡最唔鍾意食芝士同飲奶, 從BB開始, 最多只飲5oz奶, 到3歲既時候, 仲同我講....媽咪, 你唔駛再買奶粉返

Re: 小朋友於06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾

[quote]
LULU-MAK 寫道:
我個囡最唔鍾意食芝士同飲奶, 從BB開始, 最多只飲5oz奶, 到3歲既時候, 仲同我講....媽咪, 你唔駛再買奶粉返

我個女就新屎坑三日香,第一次食新野就食好多,第二次就唔so都唔so下,難為我成日要諗煮乜鬼比佢食!

Charitymami 寫道:
中、英文每日一篇佢都有 keep 住做, 仲去埋數學平台玩 games.   

咁都好過成日睇 T.V.  

我個囡都係,日日都keep住做好戔鬼呀   

Hi,

"RESENT!" 等我都報一報到先!
我位"大少"都係升P3

大少已經開始Summer holiday!  日日都"煲"一隻Disney戲. 好free喎!
佢真係食極都唔肥,肥晒係我度     
佢已經日日milk,cornflakes,cheese cake,yogurt都係瘦到得....

elainebell

06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾

Mandy0203 寫道:
[quote]
中、英文每日一篇佢都有 keep 住做, 仲去埋數學平台玩 games.   

我個囡都係,日日都keep住做好戔鬼呀    [/quote]請問你們講的是那個web呢?

王國長老

我媽咪話比魚油丸佢食會生肉D 喎,
但亞仔又唔識吞藥丸...你地D 識唔識架?

麟媽媽 寫道:

我媽咪話比魚油丸佢食會生肉D 喎>>>咁可以試下喎, 反正都有益

但亞仔又唔識吞藥丸...你地D 識唔識架>>>時識時唔識咁 law      

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾

我都想知呀   
肥仔媽咪 寫道:
[quote]
Mandy0203 寫道:
[quote]

我個囡都係,日日都keep住做好戔鬼呀    [/quote]請問你們講的是那個web呢? [/quote]

我個女識啦,因為佢好憎食藥水,話好臭喎,所以一年級就自己學食藥丸啦!

麟媽媽 寫道:

06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾

麟媽媽 寫道:
呢樣我個仔好掂, 因為佢又係好憎飲藥水!

elainebell

妳仔仔放假喇~~有時間約charles落樓下游水啦~~一齊玩嗎!
琴日我都帶左2個仔落去游呀~~細佬玩得好開心! 不過今年泳池水冇上年咁清呀...可能轉左保養公司掛 有時間call我地啦! 比佢地2隻野一齊玩下都冇咁悶嗎!

醒目開學勳章

Re: 06/07年度升小三的家長們 - 兩年時間轉眼過,得閒入o黎傾

肥仔媽咪 & AE_bb,

係學校 web site 內 link up:

*MAP 數學平台*

你地學校應該有 join 卦?

我只係叫佢上番學校 web site, 因為有很多有益的 link up.

醒目開學勳章

我女每日都吞很多藥丸, 有肝油丸, 藍莓素, 維他命C(chew), 直情係專家黎 ga.

話時話, 佢上半年好似未曾看過醫生。

醒目開學勳章

我女都有食鈣片..藍莓素...仲有飲司各脫.... :  :

大家好!
我的女兒也是升小三的。 希望在這裏跟各位媽咪傾下計。

肥仔媽咪 & AE_bb,

係學校 web site 內 link up:

*MAP 數學平台*

你地學校應該有 join 卦?

我只係叫佢上番學校 web site, 因為有很多有益的 link up.
我仔數學係入現代教育網, 我諗你囡呢個web係要另外俾$!

lcy1998430 寫道:
我個女就新屎坑三日香,第一次食新野就食好多,第二次就唔so都唔so下,難為我成日要諗煮乜鬼比佢食!
我個仔都係, 明明前排好鍾意食既但過一輪又話唔好食 , 那麼開學你是否煮飯給囡帶返學食呢?

carollam310 寫道:
我女都有食鈣片..藍莓素...仲有飲司各脫.... :  :
你買那隻'藍莓素'牌子呀?

肥仔媽咪,

講開個數學, 唔知點解次次上親呢個網都 hang 左係某個畫面   
肥仔媽咪 寫道:

我仔數學係入現代教育網, 我諗你囡呢個web係要另外俾$!
‹ 上一主題|下一主題