用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 菲臘牙科
go

菲臘牙科 [複製鏈接]

菲臘牙科

請問有無人比小朋友去過呢間醫院睇牙呀? 我阿仔今日剛看完私家牙醫,因為佢坐唔定,醫生話要轉介去菲臘牙科醫院,大家可唔可以比d評價? 因為我對這醫院全無認識......
thanks!!   

Re: 菲臘牙科

建議你將此標題post 去自由講場,你會得到可能更多回應。

我小朋友沒有睇過這個牙醫,但我本人有用過菲臘牙科所有產品,價錢頗貴但成效一般。但觀其網頁上的資料在儀器上比一般牙科醫生湛新!但始終我係門外漢,故此我不知是否言過其實!
你可向你私家牙醫問網址!根據我幾年前的經驗:電話有人接聽可買六合彩,希望幾年後有改進吧!但留 voice mail 佢地一定覆!
蚊蚊媽

我個仔兩年前(約四歲)到過菲臘牙科睇牙, 做咗第一次檢查後要等半年先有位睇牙, 第一次收費$45,有位睇牙就收$225(直到睇完都無其他收費) 小朋友第一次睇牙可以電話約時間, 我個次都好易打通.
活得幸福的女人

在金鐘海富中心果間?  幾好咖, 佢有好多野為小朋友而設, 牙醫又好有耐性, 不過就幾貴下.
[img align=left]http://img7.picsplace.to/img7/25/0578-1.jpg[/img]

我唸小學媽咪對小朋友睇牙應該豐富d,所以先post呢度試下o:rll:

牙醫話我囝囝蛀牙都幾深, 應該要做磨石後再補, 佢就係話菲臘內好多姑娘哄小朋友, 令小朋友無咁驚,所以轉介佢去睇....不過我就唔清楚醫生d手勢點?? 同埋口碑如何??
我囝囝之前睇那個牙醫,好有心機幫佢補牙,但就話如果繼續蛀,可能要脫牙了?!!!! 而且無提過磨牙o既野,而家看過另一個才知道應該要做磨牙後再補先至可以澈底,應無需脫去.而只做單補是不能了事的,會繼續蛀. 原來要找一個好牙醫真係好重要,如果唔係可能要受多好多苦........

請問除了貴些之外,知道他們的手勢,口碑如何嗎?? 治療後的效果理想嗎??

thanks a lot!!!!   

我係自由講場覆左你啦,我在PPDH看了2年半!(洗牙,補牙、脫牙、箍牙都做了!)

D小朋友睇得好開心喎,價錢又平!
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

hkchina2000 寫道:
在金鐘海富中心果間?  幾好咖, 佢有好多野為小朋友而設, 牙醫又好有耐性, 不過就幾貴下.

金鐘果間是私人,兒童齒科。
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

點解貴?邊D野貴?牙具?

manmum 寫道:
建議你將此標題post 去自由講場,你會得到可能更多回應。

我小朋友沒有睇過這個牙醫,但我本人有用過菲臘牙科所有產品,價錢頗貴但成效一般。但觀其網頁上的資料在儀器上比一般牙科醫生湛新!但始終我係門外漢,故此我不知是否言過其實!
你可向你私家牙醫問網址!根據我幾年前的經驗:電話有人接聽可買六合彩,希望幾年後有改進吧!但留 voice mail 佢地一定覆!

唔該哂各位!!!

Beverly@mimi,
係呢度都再次多謝你
‹ 上一主題|下一主題