用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 寶血, 聖瑪加利大, 玫瑰崗, 您哋會點搽揀? ...
樓主: katiebbmama
go

寶血, 聖瑪加利大, 玫瑰崗, 您哋會點搽揀? [複製鏈接]

Re: 寶血, 聖瑪加利大, 玫瑰崗, 您

chingbb 寫道:
嘩!你地d分享十分"到肉", 一針見血
我囡囡係2004年8月的,(有細佬跟尾)- 我心儀的幼稚園有:
1.玫瑰崗
2.真光
3.靈糧堂
4.呂郭碧鳳
5.St. Clare
6.St. Paul
7.聖心
請比意見我呀!    我喜歡大膽的意見   

1. St.Paul - 地點適中,可以直升小學,中學。壓力不大!

2. 聖心 - 老師有愛心,有小學私校直升,但升中時有競爭,因為有私校及津校兩間。如有細佬跟住,男仔幼稚畢業後可請求校長寫信去同一教會既男校如高主教。

3. 真光 - 可以直升小學。聽過其小學的簡介會,感覺不錯!

靈糧堂口碑好,但實際上並不是外傳那樣好,最好不要報!讀完會好失望!

feelsogood 寫道:
新會員你好

唔係好明你講咩, 不過似乎你係咪由尾睇返上黎, 否則何來"人家問題是 1-7的幼稚園,怎知回應的人便說St. paul,LLC,真光等等... "
1. 閣下理解能力有d....
2. 上網o既野, 有人問就有人答, 大家都係一番好意, 閣下又憑咩批評家長質數?

真無禮貌

Feelsogood,

Fully support you!!  

If those new comers don't quite understand how BK works, they'd better ask before criticizing so fiercely and illogically.

Scorpie  

我仔現在寶血讀上午k2,今年要幫細女報,我首選係聖大,其次是寶血。
早2年我都好似你地咁煩緊報邊間,所以可比d意見大家參考,當年我報左寶血,LLC,呂郭,LLC interview果日一完左,我已知道就算收我都唔會讀,比我感覺好商業,d老師好造作;呂郭亦都一樣,果日interview的安排十分差,通常d學校叫你幾點去in,最多咪要等十幾分鐘,但果日足足等左個幾兩粒鐘,得果幾張櫈坐,但就有成廿幾個小朋友連父母喺一個唔係好大嘅地方等,個個小朋友都等到唔耐煩,d家長都係,我亦見有個小朋友跑跑吓跌低左,d老師見到都冇扶起佢,只叫佢唔好亂跑...咁啱果日亦都係聖公會interview,我有個朋友個仔亦要in埋聖公會,但相距時間有成2個幾鐘,初初諗住實夠時間,點知呂郭要成2個鐘先in完,跟住即刻飛的去聖公會,個仔仲倦到瞓左,落車又喊又發脾氣,好彩成功in完仲收埋,我記得果年好多bk mama in完呂郭同LLC都話佢地唔掂,而我仔最終就入左寶血下午,但我就即刻寫左封信比校長話想轉上午班,但記得越早交信越好,因係排號碼的,手快有手慢冇。
今年就希望小女能入聖大,我覺得比較寶血適合我女d性格,其次就寶血,我仔讀緊,我女應該都會收,又唔想跨區,所以唔揀聖心,又唔想小學交學費,所以st.paul同真光都唔揀。
‹ 上一主題|下一主題