用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 保良局慧姸雅集幼兒園&幼稚園 ...
樓主: cecilau
go

保良局慧姸雅集幼兒園&幼稚園 [複製鏈接]

Re: 保良局慧硏雅集幼兒園&幼稚園

candy,
你就好啦... 可以返5日工, 我都好想呀....
我地無join now.com呀. 而家我個仔都係睇vcd呀. 不過睇來睇去都係個幾隻呀..    

Hi Candy and Cecilau,
What's the talk on Sept 16, I have a talk on Sept 9, Sat, from 1:30 to 3:00 pm, do different classes have different time slot?  

Ar... I received the notice already.  My son will be in Class E.  

leungchai,
唔同的CLASS 有唔同的時間呀. 我地的K1呀.. 你個仔仔係K2 & K3的時間呀...

讀e 班, 咁你可以望到你仔仔入課室啦.

我係16/9 11:00am開始的section 聽講坐  

candy,
你囝囝何止一個勁敵,我諗仲有好多~ 不過玲玲始終係你囝囝隔籬班,冇咁長時間望著朱老師~

ceci,
ai, 我個女返學時間就唔好提啦   不過新一年係k1,我覺得真係要有加重d 規舉,努力趕上中 (不過仲未成功…)

alienova
咁你同玲玲都要努力啦....

Hi alienova,

見你個blog入面有樹仁升格在望,你係樹仁畢業? 因為我係樹仁書院畢業,好耐無見校長,見到她真係老左好多,但原來咁多年她都咁堅持,我都希望她願望達成呀.

各位,
今日會派新院服迎接新學期,校長希望大家明天1/9穿新院服,也代表小朋友進入另一階段   

candy,
點解你會知今日有新院服派的? 咁old 的院服幾時會收返呀?

我昨晚接阿囝時問可唔可以比見大d,因為xs太短著住好肉酸,跟住校長話明天會有2件新的,跟住今朝happy channel時在門口聽到校長講,新學期著新衫呀.

CANDY,
OIC...
我個仔都有一件係s size的啦.
乜你咁好可以聽到happy channel呀.    

因為我又遲到

candy,
禽日見到新院服啦...    
仲有收到畢業典禮的DVD, 真係好開心啦..... 我諗如果係私校的幼稚園, 個隻DVD 一定要收$$$啦....
我個仔睇返畢業典禮, 佢睇得好開心啦...    

Babycancan,
Really?  What colour is the new one?  We just joined in July and got two new ones. I am anxious to see the new uniform.

Tomorrow I will have a meeting with the class-teacher, very anxious.....

Cecilau,
My son went to school last Sat.  They watched that VCD, even though my son did not take part in it, he told me he like such VCD a lot, haa....

leungchai
新院服係一樣COLOR 的, 可能我地的小朋友已經讀左一年, LAST YEAR係 XS呀, 今年就俾S SIZE啦...

你有無同我朋友通過電話呀?

我仔仔無派新院服. 可能我地只係返咗學 3 個月.

hi leungchai,

因為我地d著左成年,所以有新,但昨天見到嚇左一跳,s碼長度就啱,但好闊,著兩個阿囝都得

CANDY,
有無咁誇張呀...    我覺得s 碼係剛剛好呀... 你個仔都唔係咁瘦呀???

babycancan 寫道:

因為我地d著左成年,所以有新,但昨天見到嚇左一跳,s碼長度就啱,但好闊,著兩個阿囝都得

點解我無既   今晚問下老師先,
D書星期六16/9先拿比你呀:wink:

cecilau 寫道:
candy,
禽日見到新院服啦...    
仲有收到畢業典禮的DVD, 真係好開心啦..... 我諗如果係私校的幼稚園, 個隻DVD 一定要收$$$啦....
我個仔睇返畢業典禮, 佢睇得好開心啦...    

真係呀,唔通我兩件係錯碼?今晚問下老師先,長D唔緊要,但太闊好肉酸,我叫阿囝下次著比你睇,擔保你笑到碌地

cecilau 寫道:
CANDY,
有無咁誇張呀...    我覺得s 碼係剛剛好呀... 你個仔都唔係咁瘦呀???

[quote]
babycancan 寫道:

[/quote]

candy,
你個仔幾多磅呀? 你返去check 下個size啦. 我又覺得ok呀.

你有無同你仔仔去過jusco supermarket 坐的新手推車呀? 小朋友可以坐係車仔入面呀...
‹ 上一主題|下一主題