用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 大角嘴天主教小學 大角咀天主教小學(海帆道) 家長會 - Part 3 ...
樓主: Bowiema
go

大角咀天主教小學(海帆道) 家長會 - Part 3 [複製鏈接]

Re: 大角咀天主教小學(海帆道) 家長會 - Part 3

Thanks you   
lam2hei 寫道:
過去兩年同小孩子
一班, 黎緊呢兩年又同
bowiema一班, 我真
幸運ar   

你唔駛太擔心, 因為有關
project同進度d野, 我地會
係度傾架  

[quote]
Ansonhei 寫道:
[size=large]你地就好喇...可以問功課..
[/quote]

Re: 大角咀天主教小學(海帆道) 家長會 - Part 3

所以我來年咪唔坐校車,除左因為太早起,車費貴,預左五日有二三日放學唔坐校車,慳番啲車錢佢係學校學吓野好過.........零願辛苦啲自己湊。

我又想問下:
小朋友參加完課外活動搭校車,
要叧外再比車錢,
是否不合理   
我覺得如已付校車月費,
搭尾車就不應再比....
(雖然我明白校車開尾車要增加成本)
我係咪太[size=medium]"孤寒"   
傾下呀 :  :

[quote]
Bowiema 寫道:
Ansonhei,

唔係呀, 我阿仔同lam2hei既囡囡一班呀.....
[/quote]

我阿仔就慘,連續四年都冇我啲friend同佢一班..........  

lam2hei 寫道:
過去兩年同小孩子
一班, 黎緊呢兩年又同
bowiema一班, 我真
幸運ar   

你唔駛太擔心, 因為有關
project同進度d野, 我地會
係度傾架  

[quote]
[/quote]

好慘,聽日報左嗰團local tour去南丫島同蒲台島唔成團 ,唯有進行plan b,準備自己做搞手去南丫島,今日係咁上網seach資料同plan行程,聽日我實行做導遊,睇吓可唔可以收番佢地每位$15導遊小費先......   

今年下學期因為有工人,
所以放學唔搭校車,

但現在又要搭埋回程,
真煩.....尾車$ / 興趣班.....真煩

你地以前報開咩興趣班   
新學年又諗住報咩呢??

[quote]
sandyaloha 寫道:
所以我來年咪唔坐校車,除左因為太早起,車費貴,預左五日有二三日放學唔坐校車,慳番啲車錢佢係學校學吓野好過.........零願辛苦啲自己湊。

如果只往南丫島, 可book天虹海鮮酒家隻遊艇,
就包來回尖沙咀 / 中環,
坐完船到左南丫島,
只須於該酒家消費滿二佰元就不需另付船費,
間酒家d海鮮都幾好味...不過就貴dd..

行程方面:
南丫島只有一條家樂徑,
山上風景優美,
適合一家大小行山,
有沙灘可玩沙,

講到我自己都心郁郁,
想去行下山,
(其實係好想食海鮮    )

好慘,聽日報左嗰團local tour去南丫島同蒲台島唔成團 ,唯有進行plan b,準備自己做搞手去南丫島,今日係咁上網seach資料同plan行程,聽日我實行做導遊,睇吓可唔可以收番佢地每位$15導遊小費先......   

我地兩個月前去過, 我都係坐天虹海鮮酒家隻遊艇去, 不過我地無幫襯 !  過橋抽版 ! 其實我地入到去索古灣未肚餓, 諗住行完先食, 點知去到榕樹灣嗰邊又沒有天虹, 就直接坐船回中環. 行程好適合一家大細, 行約2-3小時. 記得查防曬. 是一個唔錯唔錯的親子假日節目 !
click比小朋友睇-->親子音樂導賞 - 彼德與狼維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

我都有同感, 而且青衣仲要比 $8.- 咁貴 !

但現在又要搭埋回程,

你地以前報開咩興趣班   
新學年又諗住報咩呢??
click比小朋友睇-->親子音樂導賞 - 彼德與狼維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

哈哈!!過橋抽版就唔係咁啱..
其實天虹海鮮酒家d海鮮好好味,
只係貴dd 喇..

LOOLOO,
你有冇去食過呀   

[quote]
LOOLOO 寫道:
我地兩個月前去過, 我都係坐天虹海鮮酒家隻遊艇去, 不過我地無幫襯 !  過橋抽版 ! 其實我地入到去索古灣未肚餓, 諗住行完先食, 點知去到榕樹灣嗰邊又沒有天虹, 就直接坐船回中環. 行程好適合一家大細, 行約2-3小時. 記得查防曬. 是一個唔錯唔錯的親子假日節目 !
[quote]

如果報興趣班, 就要搭尾車,
我就係煩緊.......
我唔想99辛苦去學校接,
但一個星期又可能有2,3日
會遲走,
唉, 唯有比佢(校車)搶   

LOOLOO 寫道:

[quote]
但現在又要搭埋回程,

你地以前報開咩興趣班   
新學年又諗住報咩呢??
[/quote]

想當年.......

哈哈!!過橋抽版就唔係咁啱..
其實天虹海鮮酒家d海鮮好好味,
只係貴dd 喇..

LOOLOO,
你有冇去食過呀   

[quote]
LOOLOO 寫道:
[quote]

都無法...嗰頭咁
開揚...唯有比
佢, 我上年就每程
5蚊
會遲走,

[quote]
LOOLOO 寫道:

[quote]
但現在又要搭埋回程,

你地以前報開咩興趣班   
新學年又諗住報咩呢??
[/quote][/quote]

我仲驚你明天之後先
睇到我同LOOLOO寫嘅野,
希望可比到小小意見你喇   

明天玩得開心DD   
[quote]
lam2hei 寫道:
[quote]

有投訴   
[size=xx-large]小孩子的天空
點解我地無
每一年既全班全體
照架   

我唔係
sandyaloha ar
我仲驚你明天之後先
睇到我同LOOLOO寫嘅野,
希望可比到小小意見你喇   

明天玩得開心DD   
[quote]
lam2hei 寫道:
[quote]

我諗上學期唔會比佢學幾個興趣班(或者最多一項), 因我怕阿仔會好疲倦, 睇定d等佢習慣下先, 下學期再考慮.
會遲走,

老師只提議參加
一至兩個
興趣班
LOOLOO 寫道:
我諗上學期唔會比佢學幾個興趣班(或者最多一項), 因我怕阿仔會好疲倦, 睇定d等佢習慣下先, 下學期再考慮.
[quote]
會遲走,
[/quote]

21/8聽家長會, 麥校長好似話今年皇仁那6個10A狀元, 其中一個叫'陳XX' 是係大天畢業架 !  不過5年前畢業應該在舊校畢業出來, 你地知唔知 ?

另外,我想問係咪要準備兩套圍裙比佢地架 ? 一套for 午餐, 一套 for 視藝.

SORRY   
見到個心心,
開心得滯....
   [quote]

lam2hei 寫道:
我唔係
sandyaloha ar [quote]

唔梗要, 我都想似佢
有個咁乖既
小朋友  
我先行一步
去瞓勒~~    :

SORRY   
見到個心心,
開心得滯....
   [quote]

lam2hei 寫道:
我唔係