用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有無家長同小朋友番緊灣仔通利琴行?
go

有無家長同小朋友番緊灣仔通利琴行? [複製鏈接]

有無家長同小朋友番緊灣仔通利琴行?

灣仔通利琴行打好多次電話比我,叫我去報名,又話好full,點解會如此?好擔心,不知報不報好。有無家長可給意見,謝謝。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

Re: 有無家長同小朋友番緊灣仔通利琴行?

Mrs.Yellow 寫道:
灣仔通利琴行打好多次電話比我,叫我去報名,又話好full,點解會如此?好擔心,不知報不報好。有無家長可給意見,謝謝。

請問係報咩班呀?

正確班名忘記了,啟蒙幼兒音樂班4-5歲 ??

3歲班就小班d既,同埋比較多人爭,但4-5歲班既班數多d,所以入讀機會又會多d,同埋小朋友有呢個年紀,佢地學野選擇又多左,所以未必有興趣讀呢種啟蒙班!  

唔緊要啦,不如你試下先,唔岩玩先quit,反正佢地係個個月交學費,又唔係果d交1期3個月學費...

現在睇緊柏斯,平D,近屋企,通利好像出名D,心大心細。

Mrs.Yellow 寫道:
現在睇緊柏斯,平D,近屋企,通利好像出名D,心大心細。

柏斯應該都ok既,但呢間野一交學費係要一期期咁交,一出手好似成2定3仟銀,到時唔岩玩的話,你無得打退堂鼓,所以要諗真先好去交費!

醒目開學勳章 王國長老

我未上過灣仔tom lee, 我上銅鑼灣, 惡夢一場!
好唔掂, 2個月就quit左(如果唔係之前交左學費, 一個月就quit喇), 我走既時候, 好多同學都drop out左
點解? 因為課室細, 根本無活動空間, 一對親子活動範圍只有一張琴椅, 前面有個電子琴不過又唔掂得wor, 所以細路坐得耐就悶, 開始捐上捐落, 攪琴etc, 然後d父母就開始好似顛佬/顛婆咁捉細路......
聽聞太古城果邊好d, 所以奉勸一句: 千祈要睇左個課室至報名呀
不過anyway, mw都只係一個音樂啟蒙課程, 就算完成9個月後, 上junior music course, 有得彈琴都好, 唔好expect小朋友真係識彈琴, 好多鋼琴老師一聽到tom lee就怕怕, 因為佢地著重訓練音樂感, 唔多教睇譜, 而且一班太多人, 老師又執唔到手勢, 所以彈琴又錯晒手指位都唔知, 變左第2時要正式學琴, 反而仲花多左時間執手勢, 父母洗多左錢, 小朋友又無成就感, 小心小心

Delete

Mrs Yellow,

唔使擔心,通利係成日都full架,(以前)
點解?我諗係開多左班,而且家下多左選擇
都聽好多人去左柏斯,可能比jmc嚇親,
因為jmc要兩年親子班,再有jac/jxc.....
實在慢左d,你諗下讀完jmc(6歲)都未識睇譜的話,
不如等5歲搵單對單學琴好過,
一來又平d二來又唔使自己陪住上堂,(工人帶麻)
但我個人就覺得係培養佢對音樂興趣,
有咁多小朋友一齊學係開心好多架
:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

冬日勳章

我囡囡讀左2個月就無讀,因為我覺得佢地D課室太細,活動空間又少,人又多,囡囡根本無心機學,我本人都覺得幾悶下.......
不過,這純屬個人的意見!
‹ 上一主題|下一主題