用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會青山聖彼得堂兆麟苑幼稚園 兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫
樓主: SHRILEY
go

兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫 [複製鏈接]

Re: 兆麟聖彼得堂 06 k1入來傾下丫

beautymother,

我大女以前都係咁,飲完奶出門口,去到樓下就嘔      後來發覺佢係未落隔,後來試吓早d俾佢飲,飲完至換衫,至少要15min至出門,咁就無事,間中仲會响佢未訓醒,半夢半醒咁就俾支奶佢飲      如你女女都係行行吓就嘔,不如試吓我嘅方法得唔得   

del

今朝涼咗好多呀,仲見阿女有少少鼻水添    即刻同佢着番件線衫外套,又同老師講話佢有少少鼻水,唔好同佢除    不過見到有個男仔己經着咗冬季運動裝返學,又好似誇張咗d噃   

hviy

想問呢......呢d涼天氣, 課室會唔會開冷氣呢 ?
如果開都好d, 因為學校那件外套厚度很合用....
但若果唔開, 天氣又涼, 女女隻手瓜仔一定凍凍囉....但穿上外套又熱左d....可唔可以穿白色有袖內衣, 或者穿上自己合適厚度的外套架.....

你地係點樣做架....
家姐卓琳, 現重35磅 101cm高 有20隻牙齒 口頭禪係"大佬", 在家吱吱喳, 出外怕怕醜 妹妹希琳, 愛自己行, 好多野講, 唔知講乜

hviy
我唸我個女係起床後未有mood飲奶,星期六及日佢又可以飲喔,因為起床後慢慢先飲,唔可以催佢。

今日好的,可以飲2安返學。唉,我怕迫佢又嘔呀。真係煩啦,唔飲又怕佢12:00放學好肚餓。

luluma,

着白色短袖底衫和白色綿/線外套都得架    天氣轉凉就未必會開冷氣架,如果冬天好凍嘅日子如怕校褸唔夠暖都可以着自己嘅羽絨背心同褸,最好就買番冷衫嗰隻紅色囉   

beautymother

2安又好似少咗d噃    佢夜晚飲奶係咪飲到半夢半醒架    如果係,不如試吓7:00前佢仲未訓醒就一路拍住佢訓一路飲,好似夜晚咁,等佢飲完後訓多一陣至起身,我細女朝早飲奶又係好慢,我都係用呢招touch住d時間咋(之前同佢跟團去旅行試過)...不過學校約10:00茶點時間都有餅仔食嘅,又唔怕會餓親佢嘅   

hviy

哈哈, 如果再穿上一件白外依咪全身白雪雪囉, 係咪最好都係紅色呀

咁你女女會唔會加穿長襪仔, 或者襪褲架....得唔得架...
家姐卓琳, 現重35磅 101cm高 有20隻牙齒 口頭禪係"大佬", 在家吱吱喳, 出外怕怕醜 妹妹希琳, 愛自己行, 好多野講, 唔知講乜

係呀~~白雪雪,成個小天使咁    長襪 或者襪褲緊得啦     

各位同學仔媽咪

星期五個通告袋內有多張校外書及cd訂購表, 你地有無選購呀, 你地話買那些好呢.....

luluma,
今日真係涼咗好多, 咁o既天氣都幾舒服, 但係就容易涼到, 所以我今日都有同呀仔著紅色外套。

有無男仔著長襪呀?

我無諗住訂呀, 只係對"來說普通話"有興趣, 你覺得邊套值得訂呀?
luluma 寫道:
各位同學仔媽咪

星期五個通告袋內有多張校外書及cd訂購表, 你地有無選購呀, 你地話買那些好呢.....

我都會訂"來說普通話".....因為可以配合現有書本使用.....

....

你地帶小朋友返學, 係行馬路定係過橋呀.....因為係工人帶為安全我叫佢行天穚....

我仔仔係搭校車ga, 你住邊度呀?
luluma 寫道:
我都會訂"來說普通話".....因為可以配合現有書本使用.....
....
你地帶小朋友返學, 係行馬路定係過橋呀.....因為係工人帶為安全我叫佢行天穚....

dolphin

我住何福堂附近呀.....本來想坐校車返學, 但要12:20上車, 趕唔切, 工人帶就12:50出門口都得.....

我個女個通告袋比同學仔攞走o左,今日送佢返學老師先話比我知,要我簽返通告,是否只是簽回一張﹖我見唔倒有訂書的表,只有一信書的介紹呢。

dolphin
我同仔仔訂購左“來說普通話”“兒歌樂”同“砵砵車Q版電子學習機加全方位智能Laptop,你地呢?
我仔仔叫銘堯(Hugo),已經3歲半返學啦,好開心呀 :-) :-) :-) :-) :-) :-)

今日都有同仔仔著左件冷衫,真係涼左好多呀
我仔仔叫銘堯(Hugo),已經3歲半返學啦,好開心呀 :-) :-) :-) :-) :-) :-)

非女,
我仲未訂呀, 你total加埋幾多錢呀?
‹ 上一主題|下一主題