用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問你哋會唔會另外買個裝零食的小手挽袋俾小朋友 ...
樓主: lam322
go

請問你哋會唔會另外買個裝零食的小手挽袋俾小朋友帶返學? [複製鏈接]

版主

Re: 請問你

我都有預備一個小息袋比呀女.
袋住零食盒.水壺.紙巾.
一小息就可以一手挽住去玩.
同埋唔怕去廁所冇廁紙.

我都係咁喎. 不過係學校要求小朋友要有所謂"食物袋". 就係你講的"小息袋", 乜野零食盒.水壺.紙巾都放晒入去, 好方便.   
yoko(蕃薯媽媽) 寫道:
我都有預備一個小息袋比呀女.
袋住零食盒.水壺.紙巾.
一小息就可以一手挽住去玩.
同埋唔怕去廁所冇廁紙.

我都有,,又方便,唔會"省修修".

學校規定要有有袋仔, 落操場小息一抽就得, 慳番d 時間

今天是仔仔第一天帶食物袋回校, 剛剛他才記得他遺留了在學校…正大頭蝦!!!

mickey001

same same, my daughter left her snack bag in school yesterday.  Luckily I bought a new one last night...... hope she will remember to take back both today....... Last time she forgot her pencil case......

Re: 請問你哋會唔會另外買個裝零食的小手挽袋俾小朋友帶返學?

學校都建議為小朋友預備"小息袋"!

Re: 請問你哋會唔會另外買個裝零食的小手挽袋俾小朋友帶返學?

lam322,
另外比個小手袋裝零食同水壺係會好d架....因為個書包已經裝滿哂書啦....仲邊有位放食物盒wor.....   

咁如果我個女又要帶飯壼,咁點算,揹個書包再加兩個袋好麻煩架
‹ 上一主題|下一主題