用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 走光褲問題 ?
go

走光褲問題 ? [複製鏈接]

走光褲問題 ?

其實着左防走光褲,係咪就唔駛着底裙同底底 ?
唔知點好,E 家活動多,又驚佢熱 又唔可以唔打底 ?
另外,你地贊成着吊帶底衫、定背心底3 返學 ??
我見好多同學都着吊帶,但個女重細 ~   

thx !!

Re: 走光褲問題 ?

我個女都係著背心底衫同底底and走光褲

我就買左d平腳底底比佢, 無再著走光褲.

我姨甥女同妳囡囡穿一樣.
風信子 寫道:
[img align=left]http://sc.groups.msn.com/tn/5B/E1/cinnamoroll/2/22.jpg[/img]

amycoco 寫道:
我姨甥女同妳囡囡穿一樣.[quote]
風信子 寫道:
[/quote]

我囡囡一樣!

我個女吾鍾意著走光褲,話好焗.喜歡著背心底裙.但又有一壞習慣,就是坐下時要拿起條面裙.我話過她好多次,這樣既不美觀,也不衛生.她話坐著面裙會覺得裙領頂著條頸,吾舒服.

呢個辦法幾好喎,請問在邊度可以買到平腳底底for 6 yrs old girl呢?謝謝!
G-Ma 寫道:

風信子 寫道:

我個女8歲都係咁樣著.

我係bossini買過都唔錯!

Naughtymom 寫道:
呢個辦法幾好喎,請問在邊度可以買到平腳底底for 6 yrs old girl呢?謝謝!
[quote]
G-Ma 寫道:
[/quote]
世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

車路士,

唔該晒丫。   

Naughtymom

車路士 寫道:

[quote]
[quote]
G-Ma 寫道:
[/quote][/quote]

背心底 + triangle 底底 + 防走光褲  

If extremely hot days,吊帶底衫 on sportswear day as theh sportswear is much thicker than the thin shirt in the normal days so I think 吊帶底衫 is OK even in air-conditioned classroom.

我都係係bossini買架, 有花邊都幾靚, 我個囡好鐘意.

車路士 寫道:

[quote]
[quote]
G-Ma 寫道:
[/quote][/quote]

我個女要著走光褲,係學校規定要著.

好少規定要著個喎 ?!  
你女女讀邊間呀 ?

另外,我想問底底要日日洗,感走光褲呢 ?

同埋多數幾錢條 ?

Hello

因為依家天氣咁熱, 應該日日洗. 其實好薄, 好快亁.

約$20條.

咁咪要買好多條  :tongue:  

sandy
我女女讀全小.
因為佢地集會時要坐地下(約15分鍾),所以學校規定全校女生要著走光褲.

唔好話我依家做左人呀媽都建議女仔要著打底褲, 我以前讀女子學校時都有著嫁, 因為D同學玩到癲晒, 成日拮起同學D裙黎玩, 所以個個都著!

而且而家有好多偷影學生妹既底底 post 晒上網(我真係見過好多都係著住校裙比人影左都唔知, 連個樣都影埋), MTR 內又影, 上緊樓梯又影, 總之去到邊都比人偷影, 我懷疑佢地係咪將部 Cam 放系隻腳指度, 如果唔係有乜可能咁都影到, 你都唔想有日上網會見到你果女比人影左條底褲, 我建議 d 有女女既媽咪要呀女一定著打底褲, 底裙真係唔安全!
‹ 上一主題|下一主題