用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 向學校投訴老師,會否對小朋友不利?
go

向學校投訴老師,會否對小朋友不利? [複製鏈接]

向學校投訴老師,會否對小朋友不利?

小朋友係咪會做乜都少D機會?
會比針對,冷漠對待?
寫花成蹟表呢?

Re: 向學校投訴老師,會否對小朋友不利?

hi hkhk:
我向學校建議一些好小問題,是一些有關茶點的健康飲食選擇,之後,[size=large]建議=投訴,仲搞到個女比人玩到不想返學,校長仲話:你繼續留係到讀,做不到你的要求,我會好大壓力,你都係去搵下合適你的幼稚園,沒有位給你,因學位好緊張,已經留左個位比個內地學生,佢等住來港讀書,如你未搵到,不如你讀住下午班先,真係唔好意思,幫唔到你........
www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=706888&forum=6&91

www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=755997&forum=6&175
:pint: :hammer: :sm: :wave: :lalala: :mrgreen: :chair: :fighting1: :ranting: :tongue: :weapon: :adore: :giveup: :sleep: :party: :verycold:

我都好怕會有你D情況,好多朋友都叫我,既然已投訴老師的不是,就轉校吧!但小朋友依然很愛返學,所以都好煩腦!
該用戶已被刪除

hkhk 寫道:
我都好怕會有你D情況,好多朋友都叫我,既然已投訴老師的不是,就轉校吧!但小朋友依然很愛返學,所以都好煩腦!

首先,我會諗下老師係咪真係好唔岩? 既然小朋友鐘意返學,係咪學校/老師有吸引佢既地方?? 可能老師好錫佢,咁就算老師有幾錯,都抵番啦!!

我就係投訴阿仔之前幼兒園老師,咁就比人針對,冷漠對待啦...好彩唔係要對人世咋.............

hkhk 寫道:
小朋友係咪會做乜都少D機會?
會比針對,冷漠對待?
寫花成蹟表呢?

唉...我都好煩惱
我個仔今年讀k1, 開左學2個月到, 響呢個月話唔想返學, 每日返到都喊, 今日又唔肯返學, 佢話學校有位老師鬧佢, 所以佢唔想返學, (而個位老師係幫手, 而唔係班主任) 我打算向班主任了解 情況, 可能再同主任或校長傾下, 但又唔知會唔會影響個仔響學校比老師針對

我上次都投訴過一個老師,我開頭都怕架,但自己條氣又唔順,諗過如果真係針對既,我會考慮轉校囉,咁少事都咁樣,仲點教好d學生,但好好彩我囡都冇俾人針對~~我上次係親眼見到個老師好大力推我個女個頭,我老公幾想即時衝上去鬧個老師呀~~不過我都唔係投訴佢呀,我只係話其實有好多方法去叫我女行快d,唔使要推佢個頭囉~~不過被投訴個個老師,而家見到我都會黑面~~不過我唔理佢喇,因為佢冇教我個女~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!我的Blog

所以我都好唔開心, 點解咁快令佢咁大陰影唔敢返學

其實事件係唔係好唳嚴重?係什麼事?>

校長最怕家長有小圈子,妳地投訴老師一定冇用,老師一定會針對小朋友,但校長會怕左妳,對過小朋友好d。

最重要係個小朋友,對返學有冇信心,如小朋友對返學失信心,我會第一時間轉校,無情講!

hi,我覺得向學校投訴老師,或多或少對小朋友都會有些不利,但我相信又未至於會寫花成績表...
不過,如果對老師有不滿的話,可嘗試平心靜氣與校方及老師傾談,可能大家會達成共識。
該用戶已被刪除

happyvalley,

幼稚園係小朋友第一間讀書嘅學校, 返學開唔開心, 老師錫唔錫佢,好緊要, 會直接影響佢將來對老師嘅信任同讀書(返學)的興趣.  如果校長/老師樂意維繫家校關係就無問題, 如果唔係,都係快d轉校.
‹ 上一主題|下一主題