用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 兩個幼稚園老師的對話
樓主: wswlmum
go

兩個幼稚園老師的對話 [複製鏈接]

Re: 兩個幼稚園老師的對話

俾我聽到一定鬧衰佢de   
咁無愛心...唔好係度呃飯食 :tongue:  :tongue:  

好過份囉 !!!     

雖然有d過份, 但我相信更離譜的也大有人在, 因為我有個朋友都係教幼稚園, 而且係九龍塘既名校, d先生出名好嚴肅, 聽佢講既實例比呢兩位教師更過份, 有部分先生好唔體諒d小朋友, 一做錯野就鬧, 又唔檢討下係咪自己講解得唔清楚, 有d能力較差既小朋友真係好慘, 日日比人鬧到心慌慌, 重唔肯返學, 唔開心又唔敢同媽咪講, 因為驚媽咪話佢唔聽先生話. 真係可憐!  

希望這兩位老師將來為人母親,會醒悟自己今日所做是錯的 .

一個有血性的正常人(無論是男是女)見到這麼幼小的孩子光著下半身哭,都會有一絲憐憫之心;但佢地只覺好笑,o甘冇愛心同人性ge女仔 係不會為人母親,就算為人母親亦不會變。

都唔明D人,自己曾經都係小孩,怎會做得出!

IYMAMI 寫道:
希望這兩位老師將來為人母親,會醒悟自己今日所做是錯的 .

呢D人應該要捉佢去遊街示眾

真係想打'7'佢....                 

雖然屎係好肉酸, 但快d清潔好未算囉! 仲拿來講笑!     

我唔識呢個小朋友,但都覺得好心痛 好似自己個仔受到d咁冷漠無情既對待一樣.....

可能呢兩個老師只係冰山一角咋...

如果我個仔咁樣比d老師對待,我實第一時間投訴佢,問佢地自己係咪都一出世就識得去厠所大小二便

呢兩個老師就肯定做錯,如果發生0係自己個仔身上,你亦未必知,因為小朋友未必能夠將學校的事講出來。我覺得最積極的做法係先培養好自己個細路,令佢企理d,就自然可愛d,萬一發生左d mud 野事,相信都冇咁容易被冷酷對待。但如果個細路平時十分唔掂,令人討厭,咁就.........

醒目開學勳章

冇愛心就唔好學人教幼稚園啦,d 小朋友讀著佢個間就真係慘呀,佢自己細個未“lai”過屎咩         
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

引用:我覺得最積極的做法係先培養好自己個細路,令佢企理d,就自然可愛d,萬一發生左d mud 野事,相信都冇咁容易被冷酷對待。但如果個細路平時十分唔掂,令人討厭,咁就.........

小朋友可愛d就著數d, 以貌取人真係唔岩, 可惜呢個世界就係咁唔公平, 小朋友細細個就要受人白眼, 真係太過份啦!

而家係報名面試既黃金時期,  各位家長就要襯機會留意一下d先生的行為表現, 留意佢地既態度係咪好假, 或者係學校停留耐d, 觀察細心d, 或者會有所發現, 還可以留係學校附近的街道/商場/車站等等, 待老師放工時間左右,一看看會否聽到更多的幼稚園老師對話, 並與其它面試的家長溝通一下, 看看大家的意見.

最重要是為子女選一間有愛心的幼稚園. 祝大家好運.

如果我當時我在場, 又有時間, 我一定跟蹤佢地, 再上網鬧衰佢地, 另外書面向佢地校長投訴....   
該用戶已被刪除

maylaudaily 寫道:
雖然有d過份, 但我相信更離譜的也大有人在, 因為我有個朋友都係教幼稚園, 而且係九龍塘既名校, d先生出名好嚴肅, 聽佢講既實例比呢兩位教師更過份, 有部分先生好唔體諒d小朋友, 一做錯野就鬧, 又唔檢討下係咪自己講解得唔清楚, 有d能力較差既小朋友真係好慘, 日日比人鬧到心慌慌, 重唔肯返學, 唔開心又唔敢同媽咪講, 因為驚媽咪話佢唔聽先生話. 真係可憐!  

我想知呢間係乜學校呀? 九龍塘名校喎, 有冇人可以話我知呢? 我幫阿仔報左好幾間九龍塘學校, 襯我未決定阿仔讀邊間, 幫幫忙呢!

萬分過份,不配為人師!到底沙回邊間幼稚園,呢D人連做人都不合格,點可以做老師?因果相報,唔理好壞,小朋友個個都可愛,甚至有殘缺都一樣,人基本的慈幼敬老都唔識,計我話,入職做老師要加埋一條要求:愛心測試過關先得!教育界敗類,好想呢兩位老師來呢度睇度呢個TOPIC!
上善若水!真心生活!

daisyyim 寫道:
[quote]
maylaudaily 寫道:

我想知呢間係乜學校呀? 九龍塘名校喎, 有冇人可以話我知呢? 我幫阿仔報左好幾間九龍塘學校, 襯我未決定阿仔讀邊間, 幫幫忙呢!
[/quote]

I also want to know.

有無攪錯,究竟係唔係人?

‹ 上一主題|下一主題