用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 兩個幼稚園老師的對話
樓主: wswlmum
go

兩個幼稚園老師的對話 [複製鏈接]

Re: 兩個幼稚園老師的對話

我都聽聞過啲呀嬸會鬧, 不過點都估唔到啲老師會咁!   

睇到呢段對話好心up. 個小朋友好可憐. 那兩個不知所為的人..真係好應該快d比人炒.  我真係唔知點解教幼稚園D教師可以咁不知所謂, 最好佢兩個睇到BK呢個TOPIC.
When Otis BB in Baby House 歡迎參觀Otis B's World

我有朋友屯門兆X苑 一間所謂名校的,裡面的老師都係差唔多level,所以我發覺家長係唔太能夠了解到老師平時點對學生...只係睇表面.
記得有個老師罰個全日班小朋友,因佢唔訓覺,就要佢咬住自己隻皮鞋,個老師家陣仲係果度教緊.
而我都知前排有一班老師圍玩曳學生,玩得很過份 .
食煙爆粗等大有人在,當然,可能會有幾個係好老師,但我有個朋友係裡面教左好多年,佢係一個好好的人,係佢口中向來聽不到是非,佢前排頂唔順班先生跳左槽了.

無人投訴咩
dala 寫道:
我有朋友屯門兆X苑 一間所謂名校的,裡面的老師都係差唔多level,所以我發覺家長係唔太能夠了解到老師平時點對學生...只係睇表面.
記得有個老師罰個全日班小朋友,因佢唔訓覺,就要佢咬住自己隻皮鞋,個老師家陣仲係果度教緊.
食煙爆粗等大有人在,當然,可能會有幾個係好老師,但我有個朋友係裡面教左好多年,佢係一個好好的人,係佢口中向來聽不到是非,佢前排頂唔順班先生跳左槽了.

你講既學校係幼稚園?

dala 寫道:

睇番成件事,該位年輕的幼師在處理過程中真不夠經驗,怕c?小朋友dC冇幾臭姐,又攞尼在公眾場合講,太不像樣了!
嗰位嬸嬸的問題仲大,做佢個位,年中應處理不下數十次賴c�尿,何以還搞到噴香劑  :evil: 若個小孩敏感,邊個揹?佢仲唔立即比条褲個小朋友穿,是極大專業失誤 我估幼稚�兒園都有一套處理程序比老師及工友跟,佢唔比褲佢穿真過份    個幼師見到亦不應助紂為虐,應打救個小朋友。
好在我個仔讀九龍塘某牟利名校,遇到的老師都好有愛心,佢或同學仔失手時都冇比人玩!
wswlmum 寫道:
HI 各位!

這兩位老師是在沙田站上車, 日期 : 星期三, 時間大約 :7:15pm

以下是兩位老師A 和 B在火車上的對話 :
A : 今日我個班有個"lai"屎, 仲舉手同我講
B : 咁咪好"湊"
A : 我即刻要佢企起身, 一陣間整到張櫈都係咁點, 我叫嬸嬸"的"佢入厠所,
B : 嬸嬸無嘈咩,
A : 有, 叫佢企在厠所門口罰企, 跟住我無理佢, 隔一陣間, 我再番去厠所睇佢, 你知唔知我見到D咩,
B : 仲咩 (好開心的樣子)
A : 佢無著褲,
兩位老師都笑得好開心
B : 咁咪好好笑
A : 係呀, 淨係得條毛巾,
跟住兩個哈哈大笑
A : 跟住佢張條毛巾擺向BROAD上面, 我話佢你咁樣會弄到呢到都有屎嫁 , 佢咪喊LAW
(我覺得個小朋友好可憐, 因無比番褲仔佢著)
A : 跟住, 我問嬸嬸點解咁香, 梗係啦我噴左空氣清新劑, 我連PATPAT都想噴埋.(呢句聽得唔係好清楚 )

後來, 火車到達粉嶺火車站, 有位小姐行埋去問佢哋教那一間幼稚園, 兩位老師即刻個樣好驚訝, 其中一個在粉嶺火車站落車, 其實我聽到好唔開心, 點解D老師完全沒有愛心, 小朋友返學"lai"屎"lai"尿好正常, 我都好想知佢兩位在沙田那一間幼稚園..

[/quote]

醒目開學勳章

簡直不知所謂,只要有一丁點人性都唔會咁做       

點解咁多不知所謂既學校架, 政府千萬不可資助呢d咁差既幼稚園, 仲話比錢d咁既先生授訓, 簡直浪費納稅人d錢.

Dear Dala,

我想知道係保記,還是聖記呀?

dala

Cyrus123 寫道:
睇番成件事,該位年輕的幼師在處理過程中真不夠經驗,怕c?小朋友dC冇幾臭姐,又攞尼在公眾場合講,太不像樣了!
嗰位嬸嬸的問題仲大,做佢個位,年中應處理不下數十次賴c�尿,何以還搞到噴香劑  :evil: 若個小孩敏感,邊個揹?佢仲唔立即比条褲個小朋友穿,是極大專業失誤 我估幼稚�兒園都有一套處理程序比老師及工友跟,佢唔比褲佢穿真過份    個幼師見到亦不應助紂為虐,應打救個小朋友。
好在我個仔讀九龍塘某牟利名校,遇到的老師都好有愛心,佢或同學仔失手時都冇比人玩![quote]
wswlmum 寫道:
HI 各位!

這兩位老師是在沙田站上車, 日期 : 星期三, 時間大約 :7:15pm

以下是兩位老師A 和 B在火車上的對話 :
A : 今日我個班有個"lai"屎, 仲舉手同我講
B : 咁咪好"湊"
A : 我即刻要佢企起身, 一陣間整到張櫈都係咁點, 我叫嬸嬸"的"佢入厠所,
B : 嬸嬸無嘈咩,
A : 有, 叫佢企在厠所門口罰企, 跟住我無理佢, 隔一陣間, 我再番去厠所睇佢, 你知唔知我見到D咩,
B : 仲咩 (好開心的樣子)
A : 佢無著褲,
兩位老師都笑得好開心
B : 咁咪好好笑
A : 係呀, 淨係得條毛巾,
跟住兩個哈哈大笑
A : 跟住佢張條毛巾擺向BROAD上面, 我話佢你咁樣會弄到呢到都有屎嫁 , 佢咪喊LAW
(我覺得個小朋友好可憐, 因無比番褲仔佢著)
A : 跟住, 我問嬸嬸點解咁香, 梗係啦我噴左空氣清新劑, 我連PATPAT都想噴埋.(呢句聽得唔係好清楚 )

後來, 火車到達粉嶺火車站, 有位小姐行埋去問佢哋教那一間幼稚園, 兩位老師即刻個樣好驚訝, 其中一個在粉嶺火車站落車, 其實我聽到好唔開心, 點解D老師完全沒有愛心, 小朋友返學"lai"屎"lai"尿好正常, 我都好想知佢兩位在沙田那一間幼稚園..

[/quote][/quote][size=x-large]好在我個仔讀九龍塘某牟利名校,遇到的老師都好有愛心,佢或同學仔失手時都冇比人玩![quote]

咁肯定? 有好多人表裡不一的, 正如我朋友講個間九龍塘名校既例子, 既然係名校, 表面功夫做到足, 關左門妳又點知實況如何呢! 或者妳個仔仔好醒呢, 佢地唔敢玩佢, 驚佢講過妳知, 我朋友話通常個d不知所謂的先生對d反應慢既小朋友態度好差, 因為佢地會好冇耐性咁呼個d小朋友, 同埋佢地亦唔擔心個小朋友會講比屋企人聽, 因為佢地唔識講, 最多表現唔開心, 總之小心d拉, 尤其是bb班既小朋友, 因為年紀細冇反抗能力.

做乜講到d幼稚園咁恐怖架, 咁叫我點同阿仔揾學校呢?  

e兩個老師自己都會有做人阿媽個日,己所不欲.....

不知所謂!!
如果有機會俾我撞見,我一定鬧鬼死e兩個人!!

咁無愛心                 

點解咁多不知所謂既學校架, 政府千萬不可資助呢d咁差既幼稚園, 仲話比錢d咁既先生授訓, 簡直浪費納稅人d錢.

wasting our money!
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

個2位老師咁無愛心, 咁d小朋友就認真慘情lor.

投訴左去教署啦,不過收得好密,冇乜人知

兆麟苑得一間之0麻
‹ 上一主題|下一主題