用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血幼稚園 07年入讀寶血k1的媽媽
樓主: queenie80
go

07年入讀寶血k1的媽媽 [複製鏈接]

Re: 07年入讀寶血k1的媽媽

9:45am
頭先即時fax封信俾甘修女, 話想改上午
估唔到唔夠15mins甘修女就打電話俾我
態度真係very good
不過~~甘修女話唔可以promise一定轉到.....
話~~照今年情況, 要求轉嘅都轉哂.
真係 15/16

mamay 寫道:
head,
What time for LLC interview?  Mine is 11:00am.
But honestly specking, I like PRecious Blood more and hope my son can go to Precious Blood primary school........

您地有冇人都in咗呂郭碧鳯呀?  佢都收咗囝囝呀, 你地覺得邊間好d呢?

AugSun 寫道:
我想知有沒有人o吾收? 又有沒有人收了不交留位費呢

我可能唔交留位費, 要讀下午班~~
我相信下年好多幼稚園都仲有位 :tongue:

噤就一定係軒尼斯官小.

mamay 寫道:
hkcindy,
So Precious Blood primary is band 1 school?  Quite good wor.

HOw about Precious Blood Primary vs Hennessy Govt primay school?  Which one is better?

Why disappointed ?  What is the name of SKH in Chinese ?

Charlotte_mom 寫道:

[(去完skh interview, 對間學校徹底失望!)

[/quote]

我可能唔交留位費, 要讀下午班~~
我相信下年好多幼稚園都仲有位 :tongue: [/quote]

我大女時,都是收下午班,跟甘修女所說入信申請囉,終於到開學才轉到.
大女時,我選寶血的原因:學校空格足夠,空氣好.
現在輪到細仔了,我選寶血的原因:除上述原因外,就是甘修女,兩位葉主任,彭主任,和各位老師,同工都很友善,很熱心和有愛心.
所以,今年我為囝囝只報了一間幼稚園.我是今日收到信的,昨日已經見到你們收到信,但我沒有,心情很緊張,很担心.幸好終於收了上午班了.
今晚瞓到著了!

收左下午班, 都好開心呀~~~     

Charlotte_mom...

st paul's church即係邊間呀

大家好!

新來的,朋友介紹上來有很多MAMI!

我仔仔都收到信收上午班      

SKH係咪聖公會幼稚園呀? 有間係畢拉山,一間係鐵崗,不過兩間都冇去過,都唔知係邊,只係天書有介紹!

你好CINDY

我往銅鑼灣,唔知你住邊呢?

灣仔區小學不是華仁及ST. JOSEPH比較好一些嗎? 兩間都有中學一條龍嘛。如果女仔更多更好選擇,名校隨便數都有5-6間。

呂郭碧鳯我朋友個仔在讀K2,聽佢講舊年至而家轉左3個班主任了,同成日要D家長做義工,本來報左名都嚇到冇見,不過近來很出名,好似話派軒尼詩小學為主。

你們好! 我兒子都收了讀上午班, 你們知道幾時編班嗎?
他們今年唔知收幾班呢?

CARORO..

我住柴灣架.

華仁同st jo 緊係好啦, but係男校.  我想軒尼斯官少多d添

真係唔知點好

Hi! All,

我囝囝都收了讀上午班, 我住西灣河, 註冊當日會報埋校車.

yffcheng 寫道:
您地有冇人都in咗呂郭碧鳯呀?  佢都收咗囝囝呀, 你地覺得邊間好d呢?

LKPF also accepts my son - full day.....so headache......

mamay...

LKPF 我都係報左full day, but 我冇去到in, 最初報係因為佢派位有超過4成入到軒尼斯官小, but 見bk d mami講佢呢幾年成日轉老師, 我又覺得佢校舍環境好似ma ma (我only去交form時見到果part).  結果我冇去到in.

噤妳地點打算呀

CARORO
ST. JOSEPH不是一條龍,100名以內才能升中學,而且下午班要搬,因學校太細

我今日都收到呂郭嘅信,收咗我仔讀上午班,而家都唔知點揀?

靈糧堂都未in都唔知in唔in好?

寶血,郭碧鳳,靈糧堂同聖大點揀好?大家有冇我咁煩???

其實如果係囝囝應該揀邊幾間幼稚園好啲?(對佢將來升小學)

你地有囝囝嘅家長會揀邊間幼稚園?

如果揀寶幼會否考慮上寶小同埋寶幼派位如何請比啲意見?

thanks! :

shala,
I have the same questions with you.
LKPF accepts my son - full day and we will attend interview on LLC.  Very hard to choose.  
Recently I have received negative comment of LKPF....while more positive comment of Precious Blood......

mamay,
我都覺得大家對寶幼嘅comment真係唔錯,

係呢!你住邊區?你囝囝幾月出世?

除咗LLC你會否再報其它?例如St.Paul同聖大.

我都係星期五inLCC,如果到時都收,唔知點揀!
‹ 上一主題|下一主題