用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血幼稚園 07年入讀寶血k1的媽媽
樓主: queenie80
go

07年入讀寶血k1的媽媽 [複製鏈接]

Re: 07年入讀寶血k1的媽媽

Me too!  But I registered and submitted the letter this afternoon.

daisy17772

我都仲 15/16
我真係好唔鍾意返下午, 又幾喜歡間學校
其實唔係 600蚊留位費問題...係~~
開學前仲有三兩個活, 又要去參加; 又有其他開學前準備..
如果到 07年9月至話無得轉喎~~~仲鬼頭赤 & 白忙一輪

mamay 寫道:
shala,
Still 15,16
but I will register PB......actually I may register both.............

mamay,
係呀!我女讀緊NC班呀~咁橋

head,
我仔之前都係下午轉上午,唔洗等到出年9月先知ga,總之過左註冊日幾日左右,佢地就知你轉唔轉到,我果年就係自己打電話去問,日日都打,你下星期試吓打去問la

我囝囝是上午班的,有沒有人是住灣仔呢?認識一下.

我諗都係算喇
我最怕麻煩 & 白忙

仲有一個大問題~~
搭校車竟然要早個幾鐘上車, 一日要浪費3個小時搭車

sammili 寫道:
mamay,
係呀!我女讀緊NC班呀~咁橋

head,
我仔之前都係下午轉上午,唔洗等到出年9月先知ga,總之過左註冊日幾日左右,佢地就知你轉唔轉到,我果年就係自己打電話去問,日日都打,你下星期試吓打去問la

shala,
How's the interview?
Will you consider LLC?

Basically I have applied 4 kgs :
1. PB
2. LKPF
3. LLC
4. SMM

I will say each kds have their advantages and good points.

sammili,
Your daughter has changed winner school uniform, right?  Does she wear 紅色 hair clip x 2 today?

head,
Where do you live?  I will take the school bus though I live in Causeway Bay.  Timing is OK wor, not too early.

head..

妳住邊呀? 我住柴灣都係8點上車, 早45分鐘ok啦~

sammili..

日日打去問.. 會唔會煩親佢地呀 ....       我都好心急想知轉唔轉到呀     

香港仔呀
hkcindy 寫道:
head..

妳住邊呀? 我住柴灣都係8點上車, 早45分鐘ok啦~

sammili..

日日打去問.. 會唔會煩親佢地呀 ....       我都好心急想知轉唔轉到呀     

mamay,
我女已換校服,但唔知佢有冇髮飾wor,因姐姐同佢返學,我女叫聖汶呀!

hkcindy,
我果時打左唔知兩日定三日,已知結果。

Vanyau

我囝囝都是上午班的,我住跑馬地

輝輝的媽媽,

到時開學,或者其他活動時有機會認識你.

輝輝的媽媽

我都住跑馬地,囝囝都是上午班,平時有可能見過你,我仔仔每日落街玩

mamay,

in 完LLC,都O.K,時間唔係太長,不過比我感覺幾hardsell

喺課室我見佢哋將啲雜物擺到好高,好似幾危險

我諗我未必會考慮LLC

咁你呢你有冇in到? :

寶血係間好學校lai ga, 你地放心比小朋友讀la , 我女女宜家已經2年級la; 仲好掛住老師同學校, 女女畢業個陣我都有d唔捨得呀   

寶血ex家長 :wink:  :wink:

shala 寫道:
mamay,

in 完LLC,都O.K,時間唔係太長,不過比我感覺幾hardsell

喺課室我見佢哋將啲雜物擺到好高,好似幾危險

我諗我未必會考慮LLC

咁你呢你有冇in到? :

我剛剛今早in完, 又唔覺得hardsell喎~~
的確校舍不及寶血, 但係校長/老師~~
兩間都是非常好, 又好nice.....
比 聖公會好好多喇~~

我都覺得寶血係間好學校,所以佢一收仔仔,其他我就冇 in

VanYau & Catmilkw

希望有機會認識你們。寶血是一所好學校,我自己亦都是寶血幼稚園畢業的。你們有參加親子同樂日嗎?

各位媽咪,

你們好嗎, 我都係上午班呀, 但現在仍考慮緊報唔報聖瑪加利大, 真係好頭痛!

我住柴灣架, 好高興認識你們.

yeechak...

我又係住柴灣架, 不過我囝囝收左下午only, 而家轉緊上午, 希望轉到啦

都好多柴灣人喎     
‹ 上一主題|下一主題