用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 大圍聖心mama 俱樂部 (part 6)
樓主: Kruson
go

大圍聖心mama 俱樂部 (part 6) [複製鏈接]

Re: 大圍聖心mama 俱樂部 (part 6)

Hi, Good afternoon

香港環保節 2006-07
背景

香港環保節是由環境保護運動委員會(環保會)及環境保護署(環保署)聯合舉辦,每年均會設有特定主題,旨在提高全港市民的環保意識,鼓勵社群為更美好的環境作出貢獻,同時讓市民了解現時政府推行的環保政策。

「香港環保節2006-07」開展儀式將於2007年1月27日(星期六)下午3時,假九龍紅磡海逸道8號海逸豪園威尼斯廣場舉行

活動須知
Event Notes
a) 活動資料
日期: 2007 年1 月27 日(星期六)
Date: 27 January 2007 (Saturday)
時間: 下午3 時正(嘉賓接待將於2 時30 分開始)
Time: 3 p.m. (Guest reception will start at 2:30 p.m.)
地點: 九龍紅磡海逸道8 號海逸豪園威尼斯廣場
Venue: Venetian-style Plaza, Laguna Verde, 8 Laguna Verde Avenue, Hunghom,Kowloon
活動內容: 1. 「香港環保節2006-07」開展儀式
2. 為「2007 全港舊電腦及電器回收日」揭幕
3. 參觀在場之舊電腦及電器回收點
Activities:
1. Launching ceremony of HKEPF 2006-07
2. Kick off the 2007 Waste Electrical and Electronic Equipment (WEEE)
Recycling Days
3. Tour around the on-site WEEE recycling collection point
衣著建議: 輕便
Dress Code: Causal
活動:

6w 5d - 1cm

秘書
你好番未呀,要保重身體呀,天氣又開始凍啦,今日見到你個囡著得好靚呀,重好開心忝,開心到不停咁打個爸爸 你老公真係好,次次過來呢面上車,都同我地呢面班小朋友一齊玩.

[size=medium]我想問下各位媽咪,除學費1492/書簿文具(上學期)1235/茶點(上學期)375...仲有咩雜費, 如校服冬/夏季幾錢...唔該晒!!

wing,

好多謝您關心我, 有你這個朋友是我的榮幸!

我仲味好番晒, 今日放工仲要去覆診! 我係感冒菌入腸!

多謝您讚婷婷靘!  佢天天都是這樣開心的!  我老公是大細路, 所以佢好受小朋友歡迎的!

wing1206 寫道:
秘書
你好番未呀,要保重身體呀,天氣又開始凍啦,今日見到你個囡著得好靚呀,重好開心忝,開心到不停咁打個爸爸 你老公真係好,次次過來呢面上車,都同我地呢面班小朋友一齊玩.

Hi ShannaMaMa,

冒菌入腸咁大件事 !你今日都無返工呀?
6w 5d - 1cm

hi maipo,
有呀! 你唔知道我是一個勤力的員工嗎?
maipo 寫道:

冒菌入腸咁大件事 !你今日都無返工呀?

秘書
你唔好講到咁跨張啦,我驚我日頭無開電腦,撞唔到你,先係到問候你啫,其實有好多人都關心你的. 你快d好番呀,你來緊有緊要事要做的.

Happy Birthday to Shanna .
祝你寶貝快高長大,身體健康,聽教聽話!

Cheers!
Maipo
6w 5d - 1cm

孖辮女,
又大一歲啦, 生日快樂, 愈大愈靚女, 要聽媽咪話呀.  仲有祝你同王子可以開開心心咁係埋一齊. 呵呵!

我代表孖瓣女多謝kena EE & maipo EE,

今晚一定比你們的message 佢睇!

[size=large]孖瓣女

[size=x-large]祝您生日快樂!身體健康!越大越靚女    [img align=right]http://www.maxims.com.hk/image/bakery/cake/ds5.jpg[/img]

wing,
個蛋糕好靘呀! 孖瓣女一定好喜歡! 多謝晒!
wing1206 寫道:
[size=large]孖瓣女

[size=x-large]祝您生日快樂!身體健康!越大越靚女    [img align=right]http://www.maxims.com.hk/image/bakery/cake/ds5.jpg[/img]

秘書
今日好開心呀 不過個場都真係唔夠位,見你要坐埋出面

[size=large]各位聖心媽咪,

你地d小朋友幾時要學寫字呀!係咪k24歲至開始寫,我仔讀緊k1,而家寫緊個中國數字"十",其實係2條線,不嬲都知道起碼4歲至學寫字至唔會影響小朋友小muscle,頭先睇tv講又話5歲,有d擔心......

laiki 寫道:
[size=large]各位聖心媽咪,

你地d小朋友幾時要學寫字呀!係咪k24歲至開始寫,我仔讀緊k1,而家寫緊個中國數字"十",其實係2條線,不嬲都知道起碼4歲至學寫字至唔會影響小朋友小muscle,頭先睇tv講又話5歲,有d擔心......

K1 下學期開始寫架啦, 不過會慢慢加上去的, 每日唔係寫好多. 初時我囝囝(果時3歲)都寫得好差下, 不過K2開始就進步好多啦.  我諗唔會對小muscle有咩影響啦, 1歲已經比佢揸筆亂畫的, 又唔係長時間, 一頁寫一陣都寫哂啦, 唔駛擔心喎.

kena,

咁k2同k3一week有幾多功課做?而家k1一星期2樣.thx!

你小朋友k幾?有時放節日假時咪一星期返唔足5日學既,有時唔使帶書,阿仔帶返d書返黎之後至知,如果唔問都唔知,又唔寫手冊,成日估估下

laiki,

我囝囝而家K2. 每日都有2樣功課, 星期五就會多少少.

應該唔係唔駛帶書, 係老師無收起d書囉. 好似上個禮拜新學期開始就成個星期都無收到書, 今個星期只返2日都唔會收啦. 平時就會星期一收起, 星期五先派返屋企的.
‹ 上一主題|下一主題