用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 大角嘴天主教小學 大角咀天主教小學(海帆道) - Part 4
樓主: Bowiema
go

大角咀天主教小學(海帆道) - Part 4 [複製鏈接]

Re: 大角咀天主教小學(海帆道) - Part 4

今年考小一真的幸福d,回想起上年要努力到第3個round,想起都覺辛苦。 :cry:

同意 !
julianama 寫道:
今年考小一真的幸福d,回想起上年要努力到第3個round,想起都覺辛苦。 :cry:
click比小朋友睇-->親子音樂導賞 - 彼德與狼維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

1A ~ 22/11功課

中 : 1. 作(十一)
    2. 詞改
    3. 詞P.43(4個)
英 : 1. WS Corr U5
    2. GP P.23-24 + Corr
    3. 已派WB溫習
數 : 1. 工(十二)改作
    2. 堂課1上A, 綜工(一)至(十), Sup Ex.1-6入數學File,
      1/12交
常 : 1. 派回作(一) (二)溫習

LOOLOO,

請關X'mas BBQ, 23/12無哂位, 剩返27, 28, & 29/12, 你邊日得閒? 詳情請check e-mail. 我今個星期五要confirm booking.

昨日到Miss Luk度上堂, 知道Gordon已去了試堂, 估唔到你咁快手, Miss Luk好似話你仔仔會星期日去上堂噃 !你覺得點佢教成點呀?

Edmami, 27-29 我都要返工, 但燒夜晚就 no problem. 我要返公司才睇到e-mail. 不過我 prefer 星期五囉!

係呀~ 我唔想拖阿仔時間, 一call佢就有時間試堂, 咁近真是好方便, 這點正是我所需, 慳番d時間. 不過都只是試了一堂啫, 新老師要時間磨合, 暫未有意見. 不過她點可以將間屋整到成間琴行咁, 6佰幾呎, 仲可擺個三角琴, 好勁!     
都要講一句, thank you Edmami !
click比小朋友睇-->親子音樂導賞 - 彼德與狼維維:new born 7.38lbs;6/OCT/07 33lbs 哥哥 : 6/OCT 55lbs

LOOLOO,

係燒夜晚, 17:00-23:00, 你明天覆我都唔遲!

另外, 想問下你有無參加今個星期五(24/11)的讀書會義工, 我有報名, 但又唔見陳主任約開會, 唔知到時點攪呢?

Edmami,
你仔仔有冇同你講學校內聯網有信收,阿女話miss chan講的。但我入咗內聯網後見有3封mail,但又開唔到。
你有冇試過阿?

我問咗陳主任, 佢話會於開會前call 我地的. 而明天的讀書會將取消.  

Edmami 寫道:
另外, 想問下你有無參加今個星期五(24/11)的讀書會義工, 我有報名, 但又唔見陳主任約開會, 唔知到時點攪呢?

LOOLOO : Thank you !!!

julianama :  我今日試過入學校內聯網, 不過都係開唔到那些郵件

1A ~ 23/11功課

中 : 1. 說說菜的營養
    2. 補(17)
    3. 明背默(十一), 詞P.43
英 : 1. Poem (Drawing Picture)
    2. GP Corr P.21-24
    3. Drawing-Monster (Monday交)
數 : 1. 已派1上B作做重改,星期一交
    2. 要溫習Ch.1-Ch.18

Edmami,
我今日留咗電話等miss chan覆,等通知老師再算。我諗連老師都唔知我哋開唔到d郵件。

Edmami,
你仔仔仲乜要睇牙醫呀?換牙仔?
阿女話今日係醫生度見度你哋。
唉!阿女又病啦,校車ee都幾好,見阿女唔舒服,放學時ee就借個手提俾阿女通知我佢病咗。   
我可能遲d幫阿女轉校車係青衣城上車(only早上),因為青衣城上車可以遲半個鐘出門口,遲d可以同你仔仔一齊上車啦。     

據聞去年第三round 坐滿了五個課室, 大天真的受歡迎   

Julianama,

你的囡囡有冇學游水和做其它的運動,  若她時常生病, 不妨讓她做多D運動, 操fit她的身體.  

julianama 寫道:
Edmami,
你仔仔仲乜要睇牙醫呀?換牙仔?
阿女話今日係醫生度見度你哋。
唉!阿女又病啦,校車ee都幾好,見阿女唔舒服,放學時ee就借個手提俾阿女通知我佢病咗。   
我可能遲d幫阿女轉校車係青衣城上車(only早上),因為青衣城上車可以遲半個鐘出門口,遲d可以同你仔仔一齊上車啦。     

julianama,

我阿仔昨日係去剝乳齒, 之前果兩隻都係我自己係屋企同佢剝的, 今次係佢第一次去牙醫度剝牙, 又要打麻醉針, 哎~~點知佢因為麻醉葯未過, 嘴唇漲卜卜好得意, 自己係咁咬個嘴, 仲咬到損哂tim .  重諗住去牙醫度快D攪掂, 早知自己係屋企同佢慢慢剝好過

你囡囡無事呀嗎??聽你99講佢冷親, 呢排天氣轉涼, 要著多件衫先得啦! 昨日你99都有問我機鐵站的上車時間, 如果轉過來上車可以遲半個鐘真係好D, 你囡囡重唔駛遊咁耐車河tim.

話事話, 佢地個校車ee真係幾好, 我個仔試過在車上跌親和整親隻手, 佢都即刻打電話比我, 又試過見阿仔個位冷氣凍就同佢著冷衫 ~~~~   

原來真係99作怪,唔怪得知JULIANABA昨晚哦咗我成晚啦!
其實我好早之前都諗過轉青衣城上車,但又覺得當落大雨時係返屋企樓下上車又好似好D,所以先冇轉。
JULIANABA乜都唔洗理,成日99講乜後又同我EE哦哦,朝朝乜都唔理,我出咗門口返工佢仲係度
99又成日話我個工人乜唔好,JULIANABA又打電話黎叫我處理,好似我唔洗做咁。
99仲鐘意响我返工做嘢時間打嚟 ,影響我工作情緒,好似得佢個仔要做我唔洗做咁。     
乜都要管,乜都要理。
所以我都係諗清楚先再決定轉唔轉上車地点啦!返正阿女都適應咗。
其實大家係唔會明白我當初的痛苦,真係EQ差D頭家都唔會KEEP得住。我只可以講千萬不能同住阿!

阿女之前都有學游水(四月至八月),之後遲咗報就報唔到。
我諗住下年四月先再報過,因為冬天驚阿女又凍病。
希望阿女大大下會強壯D啦!

同MISS CHAN講過電話,佢話D E-MAIL 只是電腦堂教小孩 SEND E-MAIL 和一些鼓勵既說話。
佢話會下星期再試下喎。

1A班功課 24/11

中文:
1. 補(測二)
2. 已派作2冊
3. 已派工作紙及FILE
4. 下周二測(5-10)課

英文:
1. MONSTER (DRAW + WRITE)
2. REVISE WB,GP,WS UNIT1-5

數學:
1. 評估三簽名改正
2. 作 EX. 19, 20 重改
3. 已派所有綜工及進工,按順序放好入FILE。

視下週五交畫

(阿女又寫到打風,中文可能有漏,請補充。)

julianama,

中測有補充:溫作, 工, 課文, 詞語, 句式

另外, 在你囡囡的校車問題上, 我是否多事了, 講左比你知反而令你唔開心. 其實,如果轉了站, 加埋步行過青衣城的時間,實際可以慳幾多時間, 你計下有無著數先決定囉! 至於你担心天氣的問題, 唔知由你屋企行過來有幾遠? 你再考慮下先啦!
‹ 上一主題|下一主題