用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇人今年15分入到軒尼詩官小?
go

有冇人今年15分入到軒尼詩官小? [複製鏈接]

有冇人今年15分入到軒尼詩官小?

如題

Re: 有冇人今年15分入到軒尼詩官小?

my girls' classmate, but pm only

My son -- 15 points -- pm school

del

我朋友個囡囡15分由南區垮區灣仔區中了上午校,真替佢開心,明年阿妹唔使愁!

想問下軒小上午同下午是否差很多,如果不是,點解下午收不足80人.

my son's classmate 15分垮區中了上午校. but my son can not. I have to wait until lucky draw.

siumiumiu,

恭喜晒!我仔仔係軒官下讀緊P.2,今年囡囡自行
分配學位跟哥哥入埋軒官下(出年2007升P.1)
各位入到下午校嘅家長請放心,下午校無論學術
同德行方面都非常之唔錯,學校教育方針亦頗有
理想同抱負,如果一定要將上午同下午比較,
當然家長会比較喜歡A.M.(原因對外上午比較高調
所以多人認識D,但P.M.絕對唔輸蝕架,嚴格嚟講讀
P.M.可能重大挑戰潻,因為下午校小二開始有精英班制,
而上午係冇精英班制嘅。

我個仔仔好好彩,15分入到軒小(上午校),之前考到高主教,交埋留位費。兩間學校各有優點,唔知點揀好?如果係你,你會點揀呀?俾D意見呀!

jmak006 :
恭喜哂妳同囡囡呀!(不過妳都預左入到),我就x左st.jo,要等出年個round,軒小應該做second choice,但唔知上午定下午,因要就時間,我本身要返工,個仔係奶奶湊,但就每晚跟我返屋企訓,到第2朝我返工前又要的佢返去我奶奶度,如果選上午,佢要一早訓,可能食完飯得一陣佢要訓;如果選下午,佢只係可以遲少少訓,但放學返屋企好夜,都幾煩!
bobo

second choice軒小下午班機會較大。

kerobobo,

唔好氣餒呀!第二輪大抽獎机会大好多嘅,(當St.joseph
有八班每班30人計都有240个位,今次自行用咗大概120个
應該第二輪有机既,(我自己都好鍾意St.joseph,如果唔係
我有個細女果陣時都一定揀St.joseph做first choice,
軒官就会排second),我梗係想你入到St.Joseph啦!
好學校呀嗎,至於要放軒官係第二位就要唸清楚A.M.
啱你定P.M.啱你啦,千祈唔好將上、下擺埋一齊係
二、三位,抽唔中好易跌到好後既學校,考慮清
楚要上午就放上午係second,要下午就放下午係
second,第三位都比較覺得揀聖雅各穩陣D。
努力呀!百份百支持你揀St.Joseph,你得一個小朋友
應該放膽去揀你鍾意嘅學校,如果真係,真係甘唔好彩
至睇吓大家可唔可以做到校友啦!

jmak006 :
thankyou very much!!!!
‹ 上一主題|下一主題