用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 48網排位表-心急既過黎吹下水啦
go

48網排位表-心急既過黎吹下水啦 [複製鏈接]

48網排位表-心急既過黎吹下水啦

天主教柏德學校
Bishop Paschang Catholic School   46  男女  全日  津貼  天主教   

柏德學校
Bishop Paschang Memorial School   46  男女  全日  津貼  天主教   

佛教慈敬學校
Buddhist Chi King Primary School   46  男女  全日  津貼  佛教   

迦密梁省德學校
Carmel Leung Sing Tak School   46  男女  全日  津貼  基督教   

浸信宣道會呂明才小學
Conservative Baptist Lui Ming Choi Primary School   46  男女  全日  津貼  基督教   

五邑甄球學校
F.D.B.W.A. Yan Kow School   46  男女  全日  津貼  無   

葛量洪教育學院校友會觀塘學校
G.C.E.P.S.A. Kwun Tong Primary School   46  男女  全日  津貼  無   

九龍灣聖若翰天主教小學
Kowloon Bay St. John The Baptist Catholic Primary School   46  男女  全日  津貼  天主教   

坪石天主教小學
Ping Shek Estate Catholic Primary School   46  男女  全日  津貼  天主教   

聖公會九龍灣基樂小學
S.K.H. Kowloon Bay Kei Lok Primary School   46  男女  全日  津貼  基督教   

聖公會聖約翰小學
S.K.H. St. John's Primary School   46  男女  全日  津貼  基督教   

路德會聖馬太學校
St. Matthew's Lutheran School   46  男女  全日  津貼  基督教   

中華基督教會基法小學
C.C.C. Kei Faat Primary School   48  男女  全日  津貼  基督教   

中華基督教會基法小學(油塘)
C.C.C. Kei Faat Primary School (Yau Tong)   48  男女  全日  津貼  基督教   

香港道教聯合會學校
H.K. Taoist Association School   48  男女  全日  津貼  道教   

香港道教聯合會陳呂重德紀念學校
H.K.T.A. Chan Lui Chung Tak Memorial School   48  男女  全日  津貼  道教   

海濱學校
Hoi Bun School   48  男女  全日  津貼  無   

觀塘官立小學(上午)
Kwun Tong Government Primary School (A.M.)   48  男女  上午  官立  無   

觀塘官立小學(下午)
Kwun Tong Government Primary School (P.M.)   48  男女  下午  官立  無   

樂善堂楊仲明學校
L.S.T Yeung Chung Ming Primary School   48  男女  全日  津貼  無   

藍田循道衛理小學
Lam Tin Methodist Primary School   48  男女  全日  津貼  基督教   

樂華天主教小學
Lok Wah Catholic Primary School   48  男女  全日  津貼  天主教   

閩僑小學
Man Kiu Association Primary School   48  男女  全日  津貼  無   

天主教佑華小學
Our Lady Of China Catholic Primary School   48  男女  全日  津貼  天主教   

聖公會基顯小學
S.K.H. Kei Hin Primary School   48  男女  全日  津貼  基督教   

聖公會基樂小學
S.K.H. Kei Lok Primary School   48  男女  全日  津貼  基督教   

聖公會李兆強小學
S.K.H. Lee Shiu Keung Primary School   48  男女  全日  津貼  基督教   

聖公會德田李兆強小學
S.K.H. Tak Tin Lee Shiu Keung Primary School   48  男女  全日  津貼  基督教   

聖公會油塘基顯小學
S.K.H. Yautong Kei Hin Primary School   48  男女  全日  津貼  基督教   

秀茂坪天主教小學
Sau Mau Ping Catholic Primary School   48  男女  全日  津貼  天主教   

秀明小學
Sau Ming Primary School   48  男女  全日  津貼  無   

聖安當小學(下午)
St. Antonius Primary School PM Section   48  男女  下午、全日  津貼  天主教   

聖愛德華天主教小學
St. Edward's Catholic Primary School   48  男女  全日  津貼  天主教   

聖若翰天主教小學
St. John The Baptist Catholic Primary School   48  男女  全日  津貼  天主教   

路德會聖馬太學校(秀茂坪)
St. Matthew's Lutheran School (Sau Mau Ping)   48  男女  全日  津貼  基督教   

基督教聖約教會堅樂小學
The Mission Covenant Church Holm Glad Primary School   48  男女  全日  津貼  基督教   

基督教臻美黃乾亨小學暨初中學校
Pegasus Philip Wong Kin Hang Christian Primary cum Junior Secondary School   /  男女  全日  直資  基督教   

聖若瑟英文小學
St. Joseph's Anglo-Chinese Primary School   /  男  上午、下午、全日  私立  天主教   

[size=x-large]排名不分先後,睇下邊d唔要就唔好諗,請大家幫助比d意見

Re: 48網排位表-心急既過黎吹下水啦

我第一個報到   

藍田區:

藍田循道衛理小學
聖公會李兆強小學
聖公會德田李兆強小學
聖愛德華天主教小學

秀茂坪區:

秀茂坪天主教小學
秀明小學
基督教聖約教會堅樂小學

油塘區:

聖公會油塘基顯小學
聖安當小學(下午)
海濱學校

官塘區:

觀塘官立小學(上午)
觀塘官立小學(下午)
聖若翰天主教小學
浸信宣道會呂明才小學
中華基督教會基法小學
樂華天主教小學
天主教佑華小學

x頭角:

聖公會基顯小學
柏德學校
香港道教聯合會學校
樂善堂楊仲明學校
閩僑小學
聖公會基樂小學

九龍灣:

天主教柏德學校
佛教慈敬學校
九龍灣聖若翰天主教小學
聖公會九龍灣基樂小學
聖若瑟英文小學

彩虹,坪石,順利,順天

五邑甄球學校
坪石天主教小學
聖公會聖約翰小學
迦密梁省德學校

katiekma

睇下邊d唔要o米cut左佢唔諗囉   

2007年度小一派位表

甲部: 第一志願:
    第二志願:
    第三志願:

乙部: 第一志願:
    第二志願: 
    第三志願:
    第四志願:
    第五志願:
    第六志願:
    第七志願:
    第八志願: 
    第九志願:
    第十志願:
    第十一志願:
    第十二志願:
    第十三志願:
    第十四志願:
    第十五志願:
    第十六志願:
    第十七志願:
    第十八志願:
    第十九志願:
    第二十志願:

2007年度小一派位表

第二志願:
    第三志願:

第二志願: 
    第三志願:
    第四志願:
    第五志願:
    第六志願:
    第七志願:
    第八志願: 
    第九志願:
    第十志願:
    第十一志願:
    第十二志願:
    第十三志願:
    第十四志願:
    第十五志願:
    第十六志願:
    第十七志願:
    第十八志願:
    第十九志願:
    第二十志願:

藍田區:

藍田循道衛理小學
聖公會李兆強小學
聖公會德田李兆強小學
聖愛德華天主教小學

秀茂坪區:

秀茂坪天主教小學
秀明小學
基督教聖約教會堅樂小學

油塘區:

聖公會油塘基顯小學
聖安當小學(下午)
海濱學校

官塘區:

觀塘官立小學(上午)
觀塘官立小學(下午)
聖若翰天主教小學
浸信宣道會呂明才小學
中華基督教會基法小學
樂華天主教小學
天主教佑華小學

x頭角:

聖公會基顯小學
柏德學校
香港道教聯合會學校
樂善堂楊仲明學校
閩僑小學
聖公會基樂小學

九龍灣:

天主教柏德學校
佛教慈敬學校
九龍灣聖若翰天主教小學
聖公會九龍灣基樂小學
聖若瑟英文小學

彩虹,坪石,順利,順天

五邑甄球學校
坪石天主教小學
聖公會聖約翰小學
迦密梁省德學校

[size=x-large]試填下啦     

呢個list先岩ar, 因為有d係46網gar

藍田區:
藍田循道衛理小學
聖公會李兆強小學
聖公會德田李兆強小學
聖愛德華天主教小學

秀茂坪區:
秀茂坪天主教小學
秀明小學
基督教聖約教會堅樂小學

油塘區:
聖公會油塘基顯小學
聖安當小學(下午)

官塘區:
觀塘官立小學(上午)
觀塘官立小學(下午)
聖若翰天主教小學
中華基督教會基法小學
樂華天主教小學
天主教佑華小學

牛頭角:
聖公會基顯小學
香港道教聯合會學校
樂善堂楊仲明學校
閩僑小學
聖公會基樂小學

2007年度小一派位表(大抽獎最新板)

第二志願:
    第三志願:

第二志願: 
    第三志願:
    第四志願:
    第五志願:
    第六志願:
    第七志願:
    第八志願: 
    第九志願:
    第十志願:
    第十一志願:
    第十二志願:
    第十三志願:
    第十四志願:
    第十五志願:
    第十六志願:
    第十七志願:
    第十八志願:
    第十九志願:
    第二十志願:

藍田區:
藍田循道衛理小學
聖公會李兆強小學
聖公會德田李兆強小學
聖愛德華天主教小學

秀茂坪區:
秀茂坪天主教小學
秀明小學
基督教聖約教會堅樂小學

油塘區:
聖公會油塘基顯小學
聖安當小學(下午)

官塘區:
觀塘官立小學(上午)
觀塘官立小學(下午)
聖若翰天主教小學
中華基督教會基法小學
樂華天主教小學
天主教佑華小學

牛頭角:
聖公會基顯小學
香港道教聯合會學校
樂善堂楊仲明學校
閩僑小學
聖公會基樂小學

各位我要d時間諗下先post呀

我應該還沒有這麼快排好位!先花時間再瞭解下各學校的資料過半個月左右才來排位!   

szkelly

可以cut左唔要果d先架

但我仔學校個副校長講, 填form時有咁多間填晒咁多間wor, 如果唔係可能會令張form變error  

2007年度小一派位表(大抽獎最新板)

第二志願:
    第三志願:

第二志願: 
    第三志願:
    第四志願:
    第五志願:
    第六志願:
    第七志願:
    第八志願: 
    第九志願:
    第十志願:
    第十一志願:
    第十二志願:
    第十三志願:
    第十四志願:
    第十五志願:
    第十六志願:
    第十七志願:
    第十八志願:
    第十九志願:
    第二十志願:

藍田區:
藍田循道衛理小學
聖公會李兆強小學
聖公會德田李兆強小學
聖愛德華天主教小學

秀茂坪區:
秀茂坪天主教小學
基督教聖約教會堅樂小學

油塘區:
聖公會油塘基顯小學

官塘區:
聖若翰天主教小學
中華基督教會基法小學
樂華天主教小學
天主教佑華小學

牛頭角:
聖公會基顯小學
聖公會基樂小學

[size=medium]後備

秀茂坪區:
秀明小學

油塘區:
聖安當小學

官塘區:
觀塘官立小學(上午)
觀塘官立小學(下午)

牛頭角:
香港道教聯合會學校
樂善堂楊仲明學校
閩僑小學

咁排會唔會好d呀

個人認為要有取捨. 我估大家都知.

第一志願如選:  (當然會有機會落空, 根本e 幾間是區內名校)
藍田循道衛理小學
聖公會李兆強小學
聖公會德田李兆強小學
路德會聖馬太學校

簡單舉列 :  油塘基顯小學 (自行都有 400 人apply, 96人中左, 如下的304人, 打個 8折 都有 200 人 爭96個位. , 其實上面果d學位都係一樣. 人家自行唔ok. 統一都係一樣會選佢.真係要睇彩數. 如是我就唔敢放以上的做第一位. 除非您堅持/預左 叩門)

第二 志願已經不可以再選已上, 連油塘基顯基法都不可以. 否則有機會跌落.....

另外一種  (機會大好多. 不過就不會有機會讀已上果d, 取捨問題)
第一志願如選:
聖公會油塘基顯小學
聖安當小學
觀塘官立小學
聖愛德華

如果第一選左以上, 我估第二就要選 : (比較搵陣d)

聖若翰天主教小學
中華基督教會基法小學
樂華天主教小學
天主教佑華小學

只是個人意見. 大家可以發表下. 可能又有另番見解.

陳呂重德ok gor wor, 反而Sau Mau Ping天主教同堅樂就唔係太清楚

陳呂重德ok gor wor, 反而Sau Mau Ping天主教同堅樂就唔係太清楚

hoganmama

佢地話要填曬所有學校wor

hoganmama 寫道:
但我仔學校個副校長講, 填form時有咁多間填晒咁多間wor, 如果唔係可能會令張form變error  

working

正在消化緊你既意見,等我睇真d先reply你   

thank

working 寫道:
個人認為要有取捨. 我估大家都知.

第一志願如選:  (當然會有機會落空, 根本e 幾間是區內名校)
藍田循道衛理小學
聖公會李兆強小學
聖公會德田李兆強小學
路德會聖馬太學校

簡單舉列 :  油塘基顯小學 (自行都有 400 人apply, 96人中左, 如下的304人, 打個 8折 都有 200 人 爭96個位. , 其實上面果d學位都係一樣. 人家自行唔ok. 統一都係一樣會選佢.真係要睇彩數. 如是我就唔敢放以上的做第一位. 除非您堅持/預左 叩門)

第二 志願已經不可以再選已上, 連油塘基顯基法都不可以. 否則有機會跌落.....

另外一種  (機會大好多. 不過就不會有機會讀已上果d, 取捨問題)
第一志願如選:
聖公會油塘基顯小學
聖安當小學
觀塘官立小學
聖愛德華

如果第一選左以上, 我估第二就要選 : (比較搵陣d)

聖若翰天主教小學
中華基督教會基法小學
樂華天主教小學
天主教佑華小學

只是個人意見. 大家可以發表下. 可能又有另番見解.

我呢就諗住咁,

自行收生:德田兆強
派位:
(甲)1. 德田兆強 2. [Blank] 3. [Blank]
(乙)
1. 德田兆強
2. 聖愛德華
3. 陳呂重德
4. 聖若翰天主教
5. ….

派唔到兆強, 就去新舊兆強, 基顯, 基法叩門

係lor, 就係要填晒, 唔想讀個d都要填埋lor
iloveyoub4 寫道:
hoganmama

佢地話要填曬所有學校wor

[quote]
hoganmama 寫道:
[/quote]
‹ 上一主題|下一主題