用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 聖若瑟英文小學小六家長
樓主: nancy88
go

聖若瑟英文小學小六家長 [複製鏈接]

Re: 聖若瑟英文小學小六家長

Piano2016,
想請教你,你仔仔系咪係st jo中學呀?校長話雖然佢地系中中,但老師會附加英文notes俾學生,所以學生會同時學習英文版本,是真的嗎?定系精英班先有?
NANCY88

你會唔會自行揀st jo呀?
NANCY88

kekoko 寫道:
THANKS lisachu & ccspy,

原校會拒收band3學生嗎?

you have not attended their info. day?  Master of secondary school said they would accept St.Joe pupils in band 3 but pupils should show all their appreciation to school, I think we should choose their school in 1st choice in each chosen. :-|

請問 ST. Jo Secondary 是band 1 學校嗎?

想請問各位如果係其他非名小學考70/150, 冇公開獎項, 有冇機會入到St. Jo Sec.呢, 其他仲有邊間比較適合呢? 請各位俾d意見.

nancy88

我仔仔小學系在st.jo讀,但中學仔仔只係考了一間私立男校和一間津校,仔仔不是在st.jo中學讀,所以我都唔知st.jo中學那邊的情况,唔好意思!
該用戶已被刪除

JoyceWong 寫道:
請問 ST. Jo Secondary 是band 1 學校嗎?

Band 1尾,Band 2頭!

ivan&yoyo 寫道:
ChingMa95 :
              亞仔係普通名小學102/210,有公開獎狀,拍門考筆試收,但我哋最後無入到。

點解呀?

ChingMa95 寫道:
想請問各位如果係其他非名小學考70/150, 冇公開獎項, 有冇機會入到St. Jo Sec.呢, 其他仲有邊間比較適合呢? 請各位俾d意見.

可以一試!

可以試st jo!
NANCY88
該用戶已被刪除

Hi ivan&yoyo & ccspy:

多謝你地既意見, 咁我會報St. Jo Sec., 但另一間就未諗到, 有冇咩提議?

福建我都會報, 你仔仔讀得開心嗎? 校風如何? open day我都有去參觀, 覺得都幾好.  
該用戶已被刪除

ivan&yoyo 寫道:
ccspy :
           亞仔跆拳d朋友&朋友媽咪&佢自己&daddy都楝福建,咁就入咗福建la!我兩間都鍾意。

咁一於兩間報曬囉!

Hi ivan&yoyo & ccspy:

多謝你地既意見, 咁我會報St. Jo Sec., 但另一間就未諗到, 有冇咩提議?

福建我都會報, 你仔仔讀得開心嗎? 校風如何? open day我都有去參觀, 覺得都幾好.  

你心目中仲有邊幾間呢?

Hi ivan&yoyo:

唔該晒你呀! 你仔仔讀得開心就好喇, 仲想問多樣, 就係去福建面試時, 要注意些甚麼?

Hi ccspy:

其他仲未諗到呀! 你有咩提議, 一齊研究下.

你住邊區架?

ccspy 寫道:
[quote]

你住邊區架?[/quote]
牛頭角呀, 你呢?

[quote]
ccspy 寫道:
[quote]

你住邊區架?[/quote]
牛頭角呀, 你呢?[/quote]
如果屬Band 1可以諗下聖言,Band 2諗下司徒浩,兩間校風都ok啦!
‹ 上一主題|下一主題